Seminarji

2-dnevni "Leadership self-care" - Voditi drugače: Moč namenskega odmora

Mag. Mateja Lenarčič

Odkrijte skrivnosti, kako postati boljši vodja, kako se spoprijemati s stresom, umiriti svoj um in zavestno voditi sebe ter druge. Izboljšajte svoje komunikacijske spretnosti, gradite uspešne odnose in dosegajte nove rezultate v svojem poklicnem in osebnem življenju.

Namen seminarja

Spoznajte in preizkusite znanstveno priznane metode in tehnike za soočanje s stresom, samoumiritev, vodenje sebe, za boljše odnose in spoprijemanje z izzivi na delovnem mestu in v življenju!

Odkrijte skrivnosti, kako postati boljši vodja, kako se spoprijemati s stresom, umiriti svoj um in zavestno voditi sebe ter druge. Izboljšajte svoje komunikacijske spretnosti, gradite uspešne odnose in dosegajte nove rezultate v svojem poklicnem in osebnem življenju.

 • Kako biti boljši vodja, kako se spoprijemati s stresom in umiriti svoj um, zavestno voditi sebe in druge ter učinkovito komunicirati, graditi uspešne odnose in dosegati nove rezultate.
 • Kako delovati odznotraj navzven, iz sebe, kako začeti pri sebi in spreminjati sebe, kako avtentično voditi sebe in druge.
 • Kako poskrbeti zase, si izboljšati počutje in ohraniti zdravje.
 • Za stabilnejše deskanje po valovih življenja.
 • Odkritja sodobne nevroznanosti in starodavne prakse.

Izhodišče delavnice so znanstveno priznane metode in tehnike MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction), ki je najbolj priznan in eden najučinkovitejših ter najbolj znanstveno raziskanih programov za obvladovanje stresa, izboljšanje počutja in psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti, razvit na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). V tujini so te tehnike v zadnjih letih že zelo priznane in uveljavljene v zdravstvu, delovnih okoljih in izobraževanju. Številne mednarodne organizacije so odkrile ogromno pozitivnih učinkov uporabe teh tehnik in razvijanja teh veščin. Vse več uspešnejših organizacij, ki ustrezno skrbijo za svoje zaposlene, implementira MBSR treninge in vadenje teh tehnik tudi na delovnem mestu. 

Udeleženci boste:

 • pridobili neposredne kompetence za uporabo osnovnih tehnik MBSR (“Mindfulness Based Stress Reduction”) in mindfulness veščin tako na delovnem mestu kot privatno;
 • ozavestili boste povzročitelje stresa, prepoznali znake stresa in preizkusili določene MBSR tehnike, učinkovito metodo za obvladovanje stresa na delovnem mestu, več ravnovesja in miru ter ohranjanje psihofizičnega zdravja;
 • razvijali samozavedanje, kar vodi do zavestnega in učinkovitejšega odločanja, delovanja in vodenja sebe ter drugih;
 • ozavestili boste vzorce in vzroke za stres pri komunikaciji ter osvojili osnove mindful dialoga in moči globokega poslušanja;
 • spoznali strategije obvladovanja konfliktov;
 • ozavestili vpliv čustev na svoje zdravje in dobro počutje;
 • spoznali, kako se na čustva odzvati ter katere so osnovne tehnike in veščine ravnanja s čustvi;
 • spoznali in preizkusili določene učinkovite znanstveno priznane tehnike in orodja za osredotočenost, jasnost in umiritev misli v hrupu večopravilnosti;
 • izdelali boste svoj akcijski načrt za spremembe v ravnanju in delovanju.

Na dvodnevni delavnici boste skozi vadbo, prakso in druženje preizkusili različne tehnike in vaje. Poudarek bo na praktični uporabi metod, kar vam bo omogočalo, da pridobljeno znanje takoj vključite v svoje vsakdanje življenje. Prijave sprejemamo najkasneje do 9. 7. 2024. Za prilagojene ponudbe lahko pišete na email naslov larisa.berginc@dashofer.si.

Iz programa seminarja

Dan 1: Odkrivanje lastnih potreb

8:00 - 9:00 - Registracija in jutranja kava
Dobrodošlica udeležencem in uvod v dogodek.

9:00 - 10:30 - Delavnica: "Novejša spoznanja nevroznanosti in učinkovito soočanje s stresom"
Delovanje možganov, ozaveščanje povzročiteljev stresa in prepoznavanje znakov, predstavitev mindfulnessa in tehnik MBSR za učinkovito delovanje ter vodenje sebe in drugih

10:30 - 10:45 - Odmor

10:45 - 11:45 - Sesija: " Iz spontanih reakcij v zavestne in modre odločitve "
Prepoznavanje »avtomatskega pilota«, umiritev misli v hrupu večopravilnosti, praksa na delovnem mestu in kaj lahko storimo že danes

11:45 - 12:45 - Kosilo

12:45 - 13:45 - Delavnica: " Obvladovanje konfliktov, učinkovita komunikacija in moč globokega poslušanja"
Interaktivna delavnica ozaveščanja strategij obvladovanja konfliktov, stilov komuniciranja,  vaje poslušanja in strategije ravnanja pri specifičnih vedenjih

13:45 - 14:00 - Odmor

14:00 - 14:40 – Delavnica: Čustva na delovnem mestu
Miti in tabuji o čustvih na delovnem mestu ter veščine ravnanja s čustvi

14:40 - 15:00 - Dnevni zaključek: Skupinska diskusija in refleksija
Udeleženci delijo svoje uvide in ključne točke dneva ter akcijski načrt za naprej

16:00 - 18:00  Popoldne po želji čudovit skupinski sprehod 

Dan 2: Implementacija in trajnost

Čaka nas dan 2. brez ppt slidov in le vadba-praksa 😇. Družili se bomo skozi meditacijo in vadbo zunaj.

8:00 - 9:00 - Jutranje druženje in lahki zajtrk

9:00 - 10:30 - Vaje: " Zavedanje sebe "
Vodena meditacija in uvajanje tehnik mindfulnessa, ki jih lahko uporabite pri soočanju s stresom, za samoumiritev in izboljšanje fokusa

10:30 - 10:45 - Odmor

10:45 - 11:30 - Vaje: " Skrb zase v praksi"
Vodena izvedba MBSR tehnik za izboljšanje počutja in ohranjanje zdravja, izmenjava izkušenj in praktični vidiki uporabe.

11:30 - 12:30 - Kosilo

12:30 - 13:30 - Vaje: "Moč namenskega odmora"
Vodena izvedba MBSR tehnik za zavestno delovanje odznotraj navzven in avtentično vodenje, izmenjava izkušenj in praktični vidiki uporabe.

13:30 - 14:00 - Zaključek in napotki za naprej
Skupinska refleksija in diskusija o nadaljnjih korakih ter kako ohraniti pridobljeno znanje in prakse žive.

Vsak segment je zasnovan tako, da spodbuja interaktivnost in praktično učenje, s poudarkom na tem, da udeleženci pridobijo orodja in strategije, ki jih lahko takoj uporabijo v svojih vodstvenih vlogah. Celoten dogodek je zamišljen kot prostor za obnovo, rast in povezovanje z drugimi vodji, ki se soočajo s podobnimi izzivi.


Cena vključuje:

 • dvodnevni program intenzivnih predavanj in delavnic,
 • priprava strokovnega gradiva,
 • pogostitve v času predavanj, vključno s kosilom oba dneva,
 • najem prostora za izvedbo predavanj, tako v dvorani kot zunaj,
 • popusti pri morebitni uporabi storitev hotela Rogla (le ti se bodo računali na licu mesta izvedbe),
 • izdaja potrdill po izvedbi (v obliki PDF).

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminar
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
 • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe. Velja ENA KOTIZACIJA = ENA UDELEŽBA (sicer vam v skladu z našim poslovanjem naknadno izdamo račun za udeležbo dodatnih oseb). 

Z oddano prijavo na izbrano izobraževanje se strinjate, da vas ob vnosu prijave registriramo na naš brezplačni e-časopis Koledar izobraževanj

S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

Potek seminarja

Izvedba bo potekala 16. in 17. julija 2024. Prvi dan med 9.00 in 15.00, drugi dan pa med 8.00 in 14.00. Izvedba bo potekala na Rogli, kjer bo tudi možnost prenočišča. Točna lokacija bo znana v kratkem.

Komu je namenjen

Udeležbo priporočamo:

 • vsem odraslim in zaposlenim, ki ste v obdobju izzivov in stresa,
 • vsem vodjem, ki želijo spoznati nove tehnike in orodja pri vodenju sebe in drugih,
 • vsem, ki želite preventivno ali kurativno poskrbeti zase,
 • vsem z željo po osebnem razvoju in pridobitvi tovrstnih znanj.

Vsi udeleženi boste spoznali in preizkusili v tujini že priznane, ene najučinkovitejših in najbolj znanstveno raziskanih tehnik za obvladovanje stresa, izboljšanje počutja in psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti.

Lepo vabljeni!

Predavatelj/ica

Mag. Mateja Lenarčič

Je magistrica ekonomskih znanosti, ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo, z več kot 20 letnimi izkušnjami na poslovnem področju, od tega 15 let delovanja v mednarodnih korporacijah na področjih vodenja, notranje revizije, svetovanja, izboljšav organizacije poslovanja, korporativnega upravljanja in upravljanja s tveganji,…

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

16.7. – 17.7.2024

Rogla

Mag. Mateja Lenarčič

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.