Konferenca

ZDRAVO, DELAM VARNO - 8. konferenca o varnosti in zdravju na delovnem mestu

prof. dr. Metoda Dodič Fikfak dr. med., spec. MDPŠ, Mojca Cepuš, Andreja Samec Koderman, Tatjana Zidar Gale, Maja Rihar

Program konference smo zasnovali tako, da ni namenjen samo strokovnjakom, ki pokrivajo to področje v podjetjih, ampak nudi praktične rešitve in napotke tudi tistim podjetjem, ki nimajo zaposlenega specialista za to področje in si te naloge razdelijo znotraj kolektiva.

Srečanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjate z vodenjem zaposlenih, s kadrovskim in pravnim področjem ter področjema varnosti v organizacijah ter zdravja in varnosti pri delu.

V skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu (UL RS, št. 78/19), bodo strokovni delavci za varnost in zdravje pri delu prejeli 10 KREDITNIH TOČK.

Vljudno vabljeni višji in srednji vodstveni kader, predstavniki, zdravstveni delavci in vsi, ki ste odgovorni za varnost in zdravje zaposlenih na delovnem mestu.

8.6.2023

9:00-14:00

ONLINE

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko (0)1/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov tatjana.kert@dashofer.si. Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas in za vas bomo pripravili individualno ponudbo strokovnega izobraževanja, ki ustreza vašim potrebam. Veselimo se sodelovanja z vami!

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

Iz programa seminarja

V skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu (UL RS, št. 78/19), bodo strokovni delavci za varnost in zdravje pri delu prejeli 10 KREDITNIH TOČK.

 • V veljavi nov pravilnik o poklicnih boleznih – katere so ključne spremembe? (Predavateljica: prof. dr. Metoda Dodič-Fikfak, dr. med.)

V Uradnem listu RS, št. 25/2023 je bil objavljen Pravilnik o poklicnih boleznih, ki se je pričel uporabljati 1. maja 2023. Spregovorili bomo o nedavno sprejetem pravilniku, ki prinaša nove določbe in spremembe v postopku priznavanja poklicnih bolezni ter izboljšuje varovanje zdravja delavcev. Predstavljene bodo ključne spremembe, ki bodo vplivale na delodajalce in delavce, ter poudarjene pomembne točke pri prijavi in prepoznavanju poklicne bolezni. Predstavljen bo tudi pomen preventive in ozaveščanja o poklicnih boleznih ter obveznosti delodajalcev na tem področju.

 • Ali lahko optimiziramo svoj delovni proces tudi s hrano? (Predavateljica: Mojca Cepuš)

Na predavanju bomo govorili o težavah s katerimi se srečujemo v delovnem dnevu in odgovorili na vprašanje, kako povečati storilnost in preprečiti utrujenost s hrano. Govorili bomo o naslednjih temah:

 • Kako prepoznati svoj fokusni cikel?
 • Ali je zajtrk prava izbira zame ali ne?
 • Ali mi lahko pri delu pomaga podaljšan post?
 • Ali mi ogljikovi hidrati dajo ali odvzamejo energijo za delo?
 • Ali je zame boljša izbira kava ali čaj?
 • Kaj je najboljše kosilo za večjo koncentracijo?
 • Ali potrebujem prehranske dodatke za optimizacijo svojega delovnega procesa?

Obvladovanje bolniškega staleža so za delodajalce in organizacije pomembne, saj ima le ta velik vpliv na produktivnost, finančne stroške in splošno dobro počutje zaposlenih. S pravilnim obvladovanjem bolniškega staleža, s celovitim pristopom in uporabo učinkovitih ukrepov za obvladovanje bolniškega staleža in prezentizma, lahko delodajalci zmanjšajo odsotnost z dela, povečajo zadovoljstvo zaposlenih in zmanjšajo stroške poslovanja.

 • Spremljanje ključnih podatkov za obvladovanje bolniškega staleža,
 • spregledan prezentizem v organizaciji in pojavne oblike prezentizma,
 • celoviti pristop ukrepov obvladovanja bolniškega staleža,
 • kako lahko z učinkovito promocijo zdravja obvladujemo tveganja prezentizma in absentizma,
 • primeri učinkovitih in tveganih ukrepov iz prakse.
 • Zakaj prenosnik dolgoročno škoduje našemu zdravju? Optimalno ergonomsko urejena pisarna. (Predavateljica: Maja Rihar)

Predavanje bo osredotočeno na dolgoročne učinke uporabe prenosnika na naše zdravje ter na pomen optimalne ergonomske ureditve našega delovnega okolja, še posebej pisarne. Raziskave kažejo, da dolgotrajno delo na prenosniku brez pravilne ergonomske postavitve lahko povzroči številne zdravstvene težave, zato je pomembno, da se zavedamo potrebe po prilagoditvi delovnega okolja našim potrebam.

 • Kako komunicirati v kolektivu, ko se posameznik znajde v stiski? (Predavateljica: Predavateljica: Tatjana Zidar Gale)

Kakšen je pomen komunikacije v kolektivu, še posebej v situacijah, ko se posameznik znajde v stiski? Spregovorili bomo o učinkovitih načinih, kako aktivno prispevati k reševanju konfliktnih situacij, s poudarkom na razvijanju empatije in razumevanju perspektive drugih posameznikov v kolektivu, kar lahko vodi do boljše medsebojne komunikacije ter večje uspešnosti in zadovoljstva pri delu.

Udeleženci lahko predavateljem vnaprej posredujete morebitne dileme oz. vprašanja iz obravnavane tematike, na katera bi želeli, da vam na srečanju odgovorijo predavatelji. Vaša vprašanja sprejemamo na naslovu konference@dashofer.si (vprašanja sprejemamo do 5 dni pred dogodkom).

Srečanje bo potekalo v spletni obliki.

BONUS PREDAVANJA (posnetek):

(Predavateljica: Saša Stopar, licencirana AFP osebna trenerka (1,2), inštruktorica skupinskih vadb)

Samo zdravi smo lahko uspešni - Vaje za oči, ki ohranjajo vid in krepijo očesne mišice

Dandanes preživimo velik del dneva pred ekrani, bodisi računalniškimi, televizijskimi ali pa tistimi na našem telefonu. To negativno vpliva na naš vid in utrudi oči. V videoposnetku predavateljica pokaže nekaj načinov, kako se s kratkimi in enostavnimi vajami, ki jih lahko opravimo kar med delom, izognemo poslabšanju vida in okvari oči.

Samo zdravi smo lahko uspešni - Aktivni odmor med delovnim časom

Kako lahko tudi med delovnim časom poskrbimo za svoje zdravje? Že s tem, da si vsaki 2 uri sedenja vzamemo nekaj minut, se malo raztegnemo in razgibamo sklepe, bomo na dobri poti k boljšemu počutju

__________________________________________________________________________________________

KREDITNE TOČKE: 10 KT

__________________________________________________________________________________________

DARILOvsi udeleženci srečanja prejmejo enomesečni brezplačni dostop na portal www.varnonadelu.si.

Varnost in zdravje na delovnem mestu je strokovni portal, ki vam pomaga pravilno izpolnjevati dolžnosti, h katerim vas zavezuje Zakon o varnosti in zdravju pri delu. Strokovne vsebine vas napotujejo na ustrezno pravno podlago, vam predstavljajo primere dobre prakse in vam ponujajo že vnaprej pripravljene vzorce dokumentacije.

S pravilnim poznavanjem področja boste poskrbeli za varen delovni proces v podjetju, pripravljeni pa boste tudi na obisk inšpektorja.

________________________________________________________________________________________

KOTIZACIJA: 210 EUR + DDV

Ne zamudite UGODNOSTI za prijave do  5. 6. 2023 (- 10%):

210 EUR + DDV 189 EUR + DDV

Druga oseba iz iste organizacije ima pri prijavi 20% popust*.   
*Popust za ugodnosti ob prijavi bo upoštevan na računu in se ob e-prijavi ne izpiše samodejno.

 __________________________________________________________________________________________

Kaj pridobite z udeležbo na konferenci:

 • e-gradivo v obliki PPT prosojnic (pdf),
 • strokovno mnenje na individualno postavljeno vprašanje ali vašo izpostavljeno dilemo (vprašanja zbiramo tudi vnaprej na email naslovu konference@dashofer.si),
 • kreditne točke,
 • potrdilo o udeležbi.

Dodatne informacije: 01 434 55 29.

Namen seminarja

Z veseljem sporočamo, da pripravljamo konferenco o varstvu pri delu, kjer bomo spregovorili o vseh pravnih okvirih in spremembah, ki so pomembne za vsakega delodajalca. Naši strokovnjaki, ki pozorno spremljajo razvoj dogodkov na področju varnosti in zdravja pri delu, bodo pojasnjevali dileme in podali koristne informacije in seveda nasvete, da bo vaše poslovanje še lažje.

Vabljeni višji in srednji vodstveni kader, predstavniki, zdravstveni delavci in vsi, ki ste odgovorni za varnost in zdravje zaposlenih na delovnem mestu.

Komu je namenjen

Program konference smo zasnovali tako, da ni namenjen samo strokovnjakom, ki pokrivajo to področje v podjetjih, ampak nudi praktične rešitve in napotke tudi tistim podjetjem, ki nimajo zaposlenega specialista za to področje in si te naloge razdelijo znotraj kolektiva.

Srečanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjate z vodenjem zaposlenih, s kadrovskim in pravnim področjem ter področjema varnosti v organizacijah ter zdravja in varnosti pri delu, prav tako pa tudi tistim, ki jih ta problematika še posebej zanima.

Potek seminarja

 • 09:00-10:00 - V veljavi nov pravilnik o poklicnih boleznih – katere so ključne spremembe?
 • 10:00-11:00 - Ali lahko optimiziramo svoj delovni proces tudi s hrano?
 • 11:00-11:30 - Odmor
 • 11:30-12.15 -  Zakaj prenosnik dolgoročno škoduje našemu zdravju? Optimalno ergonomsko urejena pisarna.
 • 12:15-13:15 - S pametnimi ukrepi do obvladovanja bolniškega staleža.
 • 13:15-14:00 -Kako komunicirati v kolektivu, ko se posameznik znajde v stiski?

Predavatelji

prof. dr. Metoda Dodič Fikfak dr. med., spec. MDPŠ

prof. dr., spec. MDPŠ, je predstojnica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Več delavnic tega predavatelja

Mojca Cepuš

je nutricionistka, ki se profesionalno ukvarja s prehrano že od leta 2007. V tem času se največ posveča delu z ljudmi, ki si želijo izgubiti odvečne kilograme ali izboljšati svoje prehranjevalne navade. Večino njenega dela zavzema tako imenovano coach ali trenersko delo, kar pomeni, da svoje stranke spremlja od začetka programa do konca. Skupaj se…

Več delavnic tega predavatelja

Andreja Samec Koderman

Andreja deluje pod okriljem blagovne znamke Andreja Consulting. Je zagovornica načela, da je urejeno delovno pravno področje v podjetju odskočna deska za nadaljnji management zaposlenih.  

Več kot 20 let svetuje na področju razvoja človeških virov in optimizacije kadrovskih procesov. V organizacijah presoja kadrovsko pravno varnost in jo tudi…

Več delavnic tega predavatelja

Tatjana Zidar Gale

univ. dipl. dramaturginja, NLP trener in NLP coach, certificirana integrativna relacijska psihoterapevtka, učiteljica čuječnosti.

Diplomirala je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Leta 2002 je pridobila najvišji mednarodni certifikat in naziv trener NLP, leta 2005 pa na univerzi v Santa Cruzu (ZDA) še mednarodno licenco in naziv…

Več delavnic tega predavatelja

Maja Rihar

Je strokovnjakinja za dobro počutje v pisarni, podjetnica, organizatorka dogodkov, bloggerka, žena in mama dveh otrok. Dnevno pomaga lastnikom, vodjem in zaposlenim, najti vzroke za probleme v pisarnah, ki zaviraj učinkovito delo.  Išče odgovore in vpeljuje inovativne rešitve, ki v pisarnah ustvarjajo dobro počutje, ki vodi v rast podjetij.…

Več delavnic tega predavatelja

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/semk005/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

Termin in kraj dogodka

8.6.2023

ONLINE

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.