Certificirani seminar

HACCP šola od A do Ž

Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik

Namen seminarja

HACCP sistem je zakonska obveza vseh nosilcev živilske dejavnosti. Hkrati dostikrat predstavlja strah nosilcev živilske dejavnosti pri izvajanju predpisanih ukrepov. Zato smo se odločili za izvedbo HACCP šole, ki bo na razumljiv in enostaven način predstavila vse, kar morate vedeti in znati:

  1. da boste izdelali svoj HACCP sistem,

  2. znali uporabljati smernice v svoji proizvodnji,

  3. pravilno izdelati diagram poteka,

  4. prepoznati in obvladovati dejavnike tveganja,

  5. usposobiti svoje zaposlene za varno delo z živili,

  6. udeležence bomo naučili, kako vzpostaviti prerekvizitne programe.

Pridobljeno znanje lahko udeleženci uporabijo v proizvodnji ter omogočijo vsem zaposlenim, da spremljajo delovni proces. Znali bodo oblikovati dokumentacijo na način, da bo razumljiv njim samim in tudi drugim v procesu. Pridobljeno znanje bodo lahko prenesli tudi na zaposlene v proizvodnji, saj zakonodaja zahteva, da so usposobljeni vsi, ki delajo z živili na katerikoli stopnji procesa.

Na koncu izobraževanja boste delali test in prejeli potrdilo o izobraževanju.

S sabo prinesite čim več vprašanj in dilem iz svoje proizvodnje, da bomo lahko čimbolj konstruktivni.

Šoli se lahko pridružite:

  • 25., 26., 27. in 28. oktobra 2023, izvedba preko ZOOM ali z udeležbo

Šola bo potekala vsak dan med 9.00 in 12.00 ali med 15.00 in 18.00 (termin, ki vam ustreza nam zapišite ob prijavi v opombe).

Mesta na šoli so zelo omejena zaradi potrebe po osebnem stiku predavateljev z udeleženci!

Prednosti udeležbe na naši šoli:

  • Haccp šola bo organizirana v manjših skupinah - s tem je zagotovljen individualen pristop predavateljev, so izkušeni strokovnjaki in praktiki.
  • Cena poleg izobraževanja v zaključeni skupini vključuje tudi pripravo učnih gradiv in priložnost, da se posvetujete s predavateljema.
  • Šoli sledi preverjanje znanja pridobljenega tekom predavanj, ki bo potekal v pisni obliki v zadnjem modulu šole (po želji udeleženega).
  • Vrednost šole je izjemna ne glede na to, od kod slušatelj prihaja, in pridobljeno znanje potrebujete za osebno ali poslovno rabo.
  • Po uspešni rešitvi ˝testa˝, ki ga oddate v navedem roku, ki je na voljo, prejmete potrdilo oziroma certifikat o vseživljenskem učenju založbe Verlag Dashöfer, ki potrjuje in izkazuje vaše znanje s področij HACCP postopkov in ste usposobljeni, da pridobljeno znanje posredujete dalje.

Iz programa seminarja

Pred vami je program štiri-dnevne šole HACCP, ki bo v celoti namenjena izdelavi HACCP sistema za posameznega udeleženca.  Ustanavljate svoje podjetje, kjer boste delali z živili (gostilne, kmečki turizem, bari, catering, obrati s hitro hrano, nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji) in želite pridobiti znanje in se tudi sami lotiti izdelave zakonske obveze HACCP? Potem je ta šola idealna priložnost za vas, saj bo zasnovana na praktičnih primeri in izkušnjah strokovnjakov.

I. modul:

  • Zakonodajne zahteve;
  • Kaj je živilski obrat;
  • Prerekvizitni programi: dobra higienska praksa in dobra proizvodna praksa.

II. modul:

  • registracija živilskih obratov,
  • haccp sistem,
  • označevanje živil in rok uporabnosti ,
  • označevanje snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (alergenov) v ne predpakiranih gotovih jedeh v obratih javne prehrane ,
  • embalaža živil,
  • prevoz živil,
  • prevzem živil,
  • shranjevanje živil,
  • kvarjenje živil,
  • okužbe in zastrupitve z živili – lastnosti mikroorganizmov,
  • dejavniki tveganja v živilih,
  • mikrobiološki dejavniki tveganja v živilih,
  • kemijski dejavniki tveganja v živilih,
  • fizikalni dejavniki tveganja v živilih.

III. modul:

  • sledljivost živil,
  • umik, odpoklic živil,
  • improvizirana ponudba živil – sejmi in javne prireditve,
  • catering,
  • improvizirana ponudba živil – degustacije.

IV. modul:

Varna in zdrava dietna hrana (dr. Evgen Benedik, dietetik):

  • priprava diet in dietnih živil v živilski dejavnosti (gostilna, proizvodnja..),
  • razlika med dieto in medicinsko indicirano dieto,
  • nabor medicinsko indiciranih diet,  
  • pasti izvajanja diet,
  • najpogostejše napake pri pripravi diet,  
  • doživljenjske diete in na kaj moramo paziti pri izvajanju le-teh. 

+ Pisno preverjanje znanja (cca 60 minut).

Po zaključku izobraževanja boste vsi sodelujoči (sodelujoči so vsi tisti, ki sodelujejo v online izvedbi ali se udeležijo šole v dvorani) prejeli potrdilo o pridobljenem znanju/certifikat s področja HACCP procesov.

Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

  • PDF gradivo (prejmete na email en delovni dan pred izvedbo),
  • jutranjo kavico,
  • pogostitev med odmori,
  • posvetovanje s predavateljema,
  • strokovne in konkretne nasvete, 
  • preverjanje pridobljenega znanja ter
  • izdajo potrdila/certifikata o pridobljenem znanju (v obliki PDF).

Cena za udeležbo preko online vključuje:

  • PDF gradivo,
  • posvetovanje s predavateljema,
  • strokovne in konkretne nasvete,
  • preverjanje pridobljenega znanja in
  • izdajo potrdila/certifikata o pridobljenem znanju (v obliki PDF).

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10-odstotni popust.  Popusti na redno ceno izobraževanja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najpozneje pet delovnih dni pred izvedbo izobraževanja; v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • Ob nezadostnem številu prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
  • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina izobraževanja, in sicer po e-pošti na e-naslov, naveden na vaši prijavnici.
  • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminar
  • Informacije o tipu in izvedbi predavanja pa tudi druge podatke boste prejeli najpozneje en delovni dan pred datumom izobraževanja.
  • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe.

Z oddano prijavo na izbrano izobraževanje se strinjate, da vas ob vnosu prijave registriramo na naš brezplačni e-časopis Koledar izobraževanj

S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

Potek seminarja

Šola bo potekala sočasno (z udeležbo in po spletu preko ZOOM) vsak dan med 9.00 in 12.00 oz. med 15.00 in 18.00 (termin, ki vam ustreza nam zapišite ob prijavi v opombe). Med predavanjem naredimo 15-minutni odmor. Število mest je omejeno!

    Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na šoli ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev.

    Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja ali seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavatelj sproti podal odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

    Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

    1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

    2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

    3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

    Komu je namenjen

    Izobraževanje je namenjeno vsem zaposlenim v živilski dejavnosti, to so:

    • Bari in kavarne;
    • Gostinski obrati, obrati družbene prehrane;
    • Hoteli;
    • Domovi za upokojence in posebni zavodi;
    • Vrtci, šole, tudi zasebni vrtci;
    • Bolnišnice;
    • Pekarne, predelave mesa, mleka, vrtnin …;
    • Transportna podjetja, ki skrbijo za prevoz živil in krmil za živali;
    • Nevladne organizacije, ki hrano pripravljajo za svoje zaposlene, varovance ali hrano samo razdeljujejo;
    • Trgovine s hrano;
    • …..

    Vabljeni!

    Če želite vaše znanje o HACCP obnoviti / se seznaniti o tej tematiki ter o tem kakšne zakonske obveze morate spoštovati, vas vabimo na seminar HACCP sistem - notranji nadzor in obvladovanje tveganj.

    Predavatelj/ica

    Tatjana Kruder

    univ. dipl. inž. živilske tehnologije, zadnjih 13 let samostojna svetovalka s področja živilstva, prehrane in higiene živil. Je sodna izvedenka in cenilka za živilstvo ter z mnogimi izkušnjami na področju izobraževanja oseb, ki delajo z živili (domovi za upokojence, posebni socialno varstveni domovi, šole in vrtci, širša javnost). Ima dolgoletne…

    Več delavnic tega predavatelja

    doc. dr. Evgen Benedik

    univ. dipl. inž. živ. tehnol. je delno zaposlen na Pediatrični  kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana kot klinični dietetik in delno na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani kot predavatelj klinične dietetike. Je ustanovitelj in lastnik Inštituta za prehransko programiranje. Ima bogate izkušnje na področju prehranskega…

    Več delavnic tega predavatelja

    Termin in kraj dogodka

    25.10. – 28.10.2023

    ONLINE

    Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik

    Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

    Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

    !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.