Najnovejša DDV pravila pri poslovanju s tujino – vključno z evropsko sodno prakso

Namen seminarja

Naj vaši poslovni uspehi segajo še tako daleč, DDV vas bo spremljal povsod. Njegova prisotnost pa za vaše podjetje ne bo povzročala dodatnih stroškov le, če ga boste dodobra spoznali. Njegovo nevtralnost boste tako ohranili, če se boste zavedali svojih obveznosti pri poslovanju s tujimi poslovnimi partnerji.

Na seminarju se bomo posvetili najbolj aktualnim vprašanjem glede opravljanja storitev ter dobave blaga. Posvetili se bomo posebnostim pri različnih vrstah dobav na tuje trge, kdaj se od storitev obračunava in plačuje slovenski DDV, kdaj je obračunavanje DDV pravočasno, kako pravilno evidentirati izdane račune in prejete račune, ki vam jih izdajajo tujci, ter druge zanimive teme. Opozorili vas bomo na vaše obveznosti v zvezi z identifikacijo za DDV in na posledice ustvarjene stalne poslovne enote za namene DDV.

Na seminarju bodo predstavljene tudi spremembe, ki so začele veljati s 1.1.2019 in se nanašajo na poslovanje s tujino.Prav tako vas bomo seznanili s spremembami, ki jih je prineslo leto 2020 in se nanašajo na dobavo blaga v Unijo, zaporedne dobave in skladiščenje na odpoklic.

Komu je namenjen

Seminar je namenjen vsem, ki se ukvarjajo z DDV in bi radi poglobili, preverili svoje znanje ali se seznanili z novostmi s področja DDV pri poslovanju s tujino.

Iz programa seminarja

I. Opravljanje in prejemanje storitev:

1. Prepoznavanje poslovnih partnerjev

 • pomen sedeža in stalne poslovne enote (izvajalca in naročnika)
 • naročnik nima ID številke za namene DDV - kaj storiti?

2. Določanje kraja obdavčitve - splošno in posebna pravila (kako ugotoviti, katera država je upravičena do DDV)

 • primeri najpogostejših storitev (prevozne storitve, svetovalne storitve, servisne storitve, elektronsko opravljene storitve)
 • primeri vpisovanj poslovnih dogodkov v DDV-O obrazec
 • gradbene storitve, opravljene v drugi državi članici in v tretjih državah
 • prejemanje in evidentiranje računov za storitve, ki jih opravi tujec
 • pravočasni obračun in odbitek DDV

II. Dobava in nabava blaga:

1. DDV implikacije pri dobavah in pridobitvah blaga znotraj Unije

 • dobava blaga davčnemu zavezancu, ki je identificiran za namene DDV v drugi državi članici (pogoji)
 • prejeta predplačila za intrakomunitarno dobavo blaga
 • pridobitve blaga iz drugih držav članic
 • obračun in odbitek DDV
 • začasni premiki lastnega blaga znotraj Unije

2. Tristranski in verižni posli

 • praktični primeri

3. Posebnosti pri dobavi blaga z montažo

4. Posebnosti pri pošiljčnih poslih (internetne prodaje blaga)

5. Spremembe, ki so začele veljati 1.1.2020 in se nanašajo na dobavo blaga v Unijo, zaporedne dobave in skladiščenjena odpoklic.

III. DDV NOVOSTI pri poslovanju s tujino s 1.1.2019

 • nov način domnev določanja kraja prejemnika in obračunavanja DDV pri opravljanju TOE storitev osebam, ki niso davčni zavezanci.

IV. Aktualna evropska sodna praksa

Cena vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti ne veljajo za webinarje. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj(op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
25.5.2020Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
220 EUR + DDVZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja

Predavatelj/i

mag. Aleksandra Heinzer

je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za

Potek seminarja

Potek seminarja:

08.45 – 09.00 Dobrodošlica ob kavi

09.00 – 11.00 Predavanje I. del

11.00 – 11.30 Odmor s pogostitvijo in čas za druženje

11.30 – 13.30 Predavanje II. del s diskusijo

13.30 – Zaključek srečanja

Spletni seminar bo potekal med 11.00 in 14.00 z vmesnimi odmori. Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, vam bomo poslali posnetek, ki vam bo na voljo še 14 dni od termina izvedbe.

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.
Reference:

»Strokovno in zelo razumljiva razlaga. Odlična predavateljica. Zelo zadovoljna. (MC DOLINAR d.o.o., Mojca Dolinar)

»Zelo izčrpen seminar, ga. Aleksandra pa kot vedno strokovna in izčrpna. (Markelj&Co, Andreja Zakotnik)

»Predavateljica odlično izbrana, polna znanja. Sistematično zasnovano predavanje, na primerih. Odlično. (Ksenja Kitak, Saubermacher Slovenija d.o.o.)

»Zelo sem zadovoljna s predavanjem, sploh pa je predavateljica zelo strokovna. Predstavila nam je predavanje na primerih in novostih na zelo strokoven način. Zelo sem zadovoljna! (Pomgrad, d.d.)

»Današnji seminar je bil dobro organiziran, izpeljan z razumljivo razlago in se je dotaknil aktualne tematike. Odlično! (Pomgrad, d.d.)

»S seminarjem sem zelo zadovoljna, ker smo predelali snov in probleme iz tekočega dela.(K2A, d.o.o.)

»Super konzultacija in sprotno reševanje problema.

»Zelo uspešno, enostavno predstavljena tematika. (SEVEN REFRACTORIES d.o.o.)

»Odlična, dostopna predavateljica, ki spodbuja debato s primeri iz prakse. (AGC CONSULTATIO d.o.o.)

»Super predavanje, veliko zanimive vsebine, odlična predavateljica. (FLERA d.o.o.)

»Predavateljico je bilo prav prijetno poslušati. Ima odličen način predavanja in vsebinsko zelo dobro razloženo. (CAUTELA PROS d.o.o.)

»Pohvale za dobro organiziran seminar, gospa Aleksandra Heinzer je pa tako sinonim za odlične seminarje, kjer nisi le prisoten, ampak aktivno sodeluješ in absorbiraš novosti in utrjuješ že poznano. (INTEREXPORT d.o.o.)

»Poučno, razumljivo, prijazna in odprta predavateljcia (Poslovne storitve Vanja Trkman s.p.)

»Prijetno vzdušje, ker je bila manjša skupina in smo lahko obravnavali vsak izpostavljen primer. Super! (AVTOTRANSPORTI KASTELEC LADO S.P.)

»Perfektno izveden seminar. Odlična predavateljica. (ISOKON d.o.o.)

»Čudovito, ker je malo udeležencev in se lahko obravnavajo konkretni primeri udeležencev med predavanjem. (Xenox d.o.o.)

»Definitivno sem izvedela več o DDV, svoje znanje sem dobro nadgradila, v prihodnosti bom s še več seminarji in prakso moje znanje še bolj izpopolnjevala. (ISOKON d.o.o.)

»Super vzdušje in način predajanja vsebine, poudarek na praktičnih primerih.« (Dossis d.o.o.)

»Izčrpna razlagam podana na profesionalen, prijazen in zanimiv način. Čim več takšnih seminarjev. Hvala.« (S&T Slovenija d.d.)

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->