Posebnosti knjiženja pri posrednih proračunskih uporabnikih z vidika denarnega toka

Namen seminarja

Posredni proračunski uporabniki se ob svojem vsakdanjem delu srečujejo s posebnostmi knjiženja. V ta namen smo pripravili seminar, ki bo razjasnil dileme kateri poslovni dogodki so predmet evidenčnih knjiženj. Namreč, niso vsi poslovni dogodki po obračunskem toku predmet evidenčnega knjiženja (npr. zaključna knjiženja, obračun amortizacije, prejem refundacij, plačilo ddv,….).

Na seminar vabimo vse, ki vas podrobneje zanimajo evidenčne knjižbe.

Komu je namenjen

Seminar je namenjen vsem, ki se srečujejo s knjiženjem v javnem sektorju (javni zavodi, javni skladi, agencije) in vsem tistim, ki želijo osvežili ali poglobiti znanje na računovodskem področju.

Iz programa seminarja

1. Zakonska podlaga za evidentiranje.

2. Kdaj izkazujemo denarni tok?

3. Kje izkazujemo poslovne dogodke glede na denarni tok (prihodki in odhodki)?

4. Katere so razlike med izkazovanjem prihodkov in odhodkov po obračunskem toku in denarnem toku?

5. Kateri poslovni dogodki se ne evidentirajo po denarnem toku?

6. Katere izkaze in poročila delamo po denarnem toku?

7. Kontrola denarnih tokov (mesečno, letno).

8. Odgovori na vprašanja.

Zaželjena so predhodna zastavljena vprašanja, ki jih lahko ob prijavi pošljetena larisa.berginc@dashofer.si in na katere boste prejeli odgovore na seminarju.

Cena vključuje:

  • gradivo,
  • jutranjo kavico,
  • pogostitev med odmori in
  • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
13.11.2019Ljubljana210 EUR + DDVPRIJAVA
17.12.2019Ljubljana210 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Je svetovalka za javni

Potek seminarja

08.45 - 09.15 Prihod udeležencev in dobrodošlica ob jutranji kavi

09.15 - 11.00 Predavanje I. del

11.00 - 11.30 Odmor s pogostitvijo in priložnost za druženje

​11.30 - 13.00 Predavanje II. del

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->