Seminarji

Oddelitve, pripojitve družb po davčno nevtralnem principu

Milica Gostiša

Namen seminarja

Razlog posameznih družb za oddelitev je predvsem zaradi varnosti – odškodninske odgovornosti pri poslovanju: avtoprevozništva, gradbeništva, nekaterih proizvodnih dejavnostih ...,  zaradi nameravane prodaje dela dejavnosti!

S prenosom dela premoženja iz osnovne dejavnosti v novo družbo, se lastniki zavarujejo pred morebitnimi odškodninami, ki so pogoste pri opravljanju  rizičnih dejavnostih. Prav tako se lastniki kapitalskih družb odločajo za oddelitev premoženja (nepremičnine, naložbe), zaradi bodoče  prodaje dela dejavnosti podjetja. 

Kako v praksi izvedemo delitve, združitve kapitalskih družb d.o.o., s poudarkom na računovodskem in davčnem vidiku s primeri iz prakse, bomo preverili na praktičnem seminarju. 

Iz programa seminarja

 • Kdaj je delitev d.o.o. smiselna, kakšne so posledice za lastnike
 • Načini delitve: razdelitev družbe, oddelitev ali izčlenitev, kaj je pomembno pri pravi izbiri načina delitve kapitalske družbe
  - Sestava delitvene bilance stanja, kako pravilno deliti sredstva aktive, obveznosti, pasivo, vpliv delitve na višino lastniškega kapitala družbe d.o.o.
  - Statusni, računovodski in davčni vidik
 • Združitve kapitalskih družb d.o.o. – kdaj je združitev smiselna, kakšne so posledice združitve za lastnike
 • Davčni vidik pri delitvah in združitvah po davčno nevtralnem načinu, priglasitev oddelitve, pripojitve na FURS – primeri iz prakse
 • Računovodski vidik delitev, združitev, načini evidentiranja v poslovne knjige s poudarkom na različne načine evidentiranja glede na datum delitve, združitve

   Potek seminarja

   Seminar bo potekal sočasno (z udeležbo in online - preko ZOOM) med 09.00 in 12.15. Tekom predavanja naredimo 15 minutni odmor. Mesta na izvedbi so omejena!

   Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na seminarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev.

   Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

   Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

   1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

   2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

   3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

   Komu je namenjen

   Na seminar vabimo računovodje, podjetnike, gradbince in vse, ki jih omenjena tematika zanima.

   Predavatelj/ica

   Milica Gostiša   Milica Gostiša, je strokovnjakinja z dolgoletnimi izkušnjami, ki se aktivno ukvarja s področjem računovodstva, davkov in financ. Izkušnje ima tako v negospodarstvu kot gospodarstvu ter zasebnih podjetjih. Med drugim se ukvarja s preoblikovanji s.p. v kapitalsko družbo d. o. o., razdelitvijo, oddelitvijo, izčlenitvijo ter združitvijo kapitalskih…

   Več delavnic tega predavatelja

   Termin in kraj dogodka

   28.9.2023

   Ljubljana

   Milica Gostiša

   Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

   Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

   !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.