Seminarji

Kako hitro in zanesljivo do popolnega letnega poročila

Silva Koritnik Rakela

Namen seminarja

V kolikor ste v vlogi osebe, ki pripravlja letno poročilo (računovodje) ali pa osebe, ki je odgovorna za sestavitev le-tega (poslovodja) potem na tem seminarju ne smete manjkati. Ne govorimo o letnem poročilu, ki so ga podjetja oddala na AJPES do 3. maja 2022. Govorimo o popolnem letnem poročilu za javno objavo, ki vsebuje poslovno poročilo in računovodsko poročilo in ga pregleda revizor. Takšno poročilo lahko podjetja sestavijo tudi za druge namene: kot prilogo pri vlogah za posojila, kot prilogo za pridobitev državnih pomoči, za dvig ugleda z objavo na spletni strani podjetja,... 

Ob prvi sestavitvi letnega poročila se na nivoju operativne izvedbo pojavi veliko vprašanj. Ta so tako vsebinske narave kot tudi tehnične narave. Proces izdelave v praksi zahteva odločno preveč časa. Dobra novice je, da obstaja krajša pot. Želite to izvedeti iz prve roke? 

Silva Koritnik Rakela, nekdanja pooblaščena revizorka, vam bo v prvem delu seminarja predstavila vsebino letnega poročila z obrazložitvijo vseh razkritij v obliki opisov, tabel ali grafov, ki jih zahteva ZGD-1 ali računovodski standardi. V drugem delu bo sledil praktičen prikaz izdelave tabel (pojasnil) v katerem boste videli kako enostavno povežete podatke iz glavne knjige s posamezno tabelo. 

Vabljeni vsi, ki prvič sestavljate letno poročilo za javno objavo, kot tudi vsi, ki bi želeli pripraviti dokument s katerim bi ponosno predstavili poslovne dosežke in finančni položaj svojega podjetja.

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi online. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na online izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝ in v primeru udeležbe v dvorani, npr. ˝Ljubljana˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

Iz programa seminarja

 • Kaj je letno poročilo – s poudarkom na poslovnem poročilu
 • Obvezna razkritja po ZGD-1
 • Obvezna razkritja po računovodskih standardih 
 • Primeri razkritij iz poročil slovenskih podjetij - vsebina in oblika
 • Prikaz uporabe EXCELa za izdelavo tabel

Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete ter
 • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Cena za udeležbo preko online vključuje:

 • PDF gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete ter
 • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in več-dnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja (v primeru online izvedbe) in najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo (v primeru izvedbe v živo), v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminarja.
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

Potek seminarja

Seminar bo potekal z udeležbo ali online (preko ZOOM), med 09.00 in 12.15 uro. Tekom predavanja naredimo 15-minutni odmor. Mesta na izvedbi so omejena!

 • V primeru razglašene epidemije v državi ne izvajamo predavanj z udeležbo.
 • *Z udeležbo - v kolikor je taka prijava pod objavo seminarja mogoča.

Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

 1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

 2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

 3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

Komu je namenjen

Seminar je namenjen lastnikom, direktorjem in vodjem računovodskih služb. Tudi računovodjem, ki morajo po navodilu direktorjev pripraviti letno poročilo, pa ne vedo kako začeti.

Predavatelj/ica

Silva Koritnik Rakela

univ. dipl. ekon., Svojo poklicno kariero je začela na področju informatike kot organizatorka za področje računovodstva v večjih poslovnih sistemih v Sloveniji. Do leta 2010 je kot pooblaščena revizorka sodelovala pri revizijah računovodskih izkazov v okviru mednarodnih revizijskih družb. Je avtorica strokovnih prispevkov za različne publikacije,…

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

19.10.2022

ONLINE

Silva Koritnik Rakela

19.10.2022

Ljubljana

Silva Koritnik Rakela

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.