Konferenca

10. jesensko srečanje računovodij v javnem sektorju

Breda Koren, Majda Gominšek, Gordana Gliha, Domen Krč

Prihajajoče, tradicionalno, že 10. jesensko srečanje računovodij v javnem sektorju bo ponovno polno aktualnih informacij. S strokovnjaki bomo podali aktualne informacije z računovodskega, davčnega in pravnega področja. Kot običajno, je je program srečanja v celoti prilagojen širokim potrebam dela, ki ga pokrivate računovodje v javnem sektorju. Ne bomo prezrli tudi ta hip aktualnega in pogledali, kako orodja umetne inteligence, kot nova realnost, vplivajo na delo v javnem sektorju.

Dotaknili se bomo tudi problematike iz prakse, kjer tudi vi lahko sodelujete s svojimi vprašanji in dilemami. Lahko se nam pridružite na dogodku v dvorani ali pa po spletni povezavi. Ne spreglejte tudi ugodnosti za zgodnje prijave. Vljudno vabljeni!

19.10.2023

9.00-14.30

Ljubljana

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko (0)1/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov tatjana.kert@dashofer.si. Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas in za vas bomo pripravili individualno ponudbo strokovnega izobraževanja, ki ustreza vašim potrebam. Veselimo se sodelovanja z vami!

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

Iz programa seminarja

Delovno pravne novosti, dileme in aktualni poudarki v javnem sektorju

Predavateljica: Breda Koren

V luči preteklih izrednih dogodkov se srečujemo tudi z delovno pravnimi vprašanji, ki jih bomo osvetlili na konferenci. Ob tem bomo prestavili še aktualne teme, s katerimi se srečujemo pri obračunu plač in drugih prejemov iz delovnega razmerja. 

 • Delovnopravni vidiki aktualnih okoliščin in dogodkov 
  • Delovna sobota in obvezni solidarnostni prispevki (obveščanje, izvajanje in evidentiranje),  
  • Delovno pravne možnosti v zvezi z izrednimi dogodki (odreditev drugega dela, nadomestilo plače - višja sila ipd). 
  • Solidarnostna pomoč – kdaj jo delodajalec izplača? 
 • Evidentiranje delovnega časa
  • Beleženje in razporejanje delovnega časa.
  • Ali se službena pot šteje v delovni čas?
 • Aktualne teme 
  • Povračilo stroškov prihoda na delo in dela – kaj je »varna pot«? 
  • Napredovanje – obveznosti v novembru,
  • zaščita prijaviteljev – bistveni poudarki. 

Aktualno na računovodskem področju za leto 2023 in 2024

Predavateljica: Majda Gominšek

 • Obračun plač in prejemkov iz delovnega razmerja
  • računovodski vidik: pojasnilo katere oblike pomoči po interventnih zakonih lahko sploh koristijo proračunski uporabniki (čakanje na delo, višja sila, prostovoljno delo, solidarnostna sobota,…),
  • kako se dnevnice za službeno pot doma in v tujino obračunavajo za več dni?
 • Postopki v primeru uničene  ali poškodovane poslovne dokumentacije ter opreme – računovodski vidik
 • Zaključna opravila ob koncu leta:
  • Letno poročilo za leto 2023 - razkritja računovodskih izkazov,
  • popis sredstev in obveznosti za leto 2023,
  • novosti za leto 2024 na računovodskem in davčnem področju.

Premoženjska bilanca in zadolževanje proračunskih uporabnikov

Predavateljica: Gordana Gliha

 • Premoženjska bilanca,
 • zadolževanje proračunskih uporabnikov pri Upravljavcu sredstev sistema EZR države,
 • posli z Upravljavcem sredstev sistema EZR države.

Umetna Inteligenca: Nova realnost in njen vpliv na javni sektor

Predavatelj: Domen Krč

 • Kaj je generativna umetna inteligenca in kako deluje?
 • Je umetna inteligenca res postala del našega vsakdanjega življenja, ter kako te spremembe vplivajo na javni sektor in trg dela?
 • Je AI kalkulator 21. stoletja? Premišljujemo o vlogi AI v sodobni družbi, ter razpravljamo o dilemi, ali je AI zgolj napredno orodje, kot je kalkulator, ali gre za nekaj več.
 • Praktični primeri: Pregled različnih načinov uporabe umetne inteligence v javnem sektorju, od izobraževanja, zdravstva do občinskega upravljanja in računovodstva.

Udeleženci lahko predavateljem vnaprej posredujete morebitne dileme oz. vprašanja iz obravnavane tematike, na katera bi želeli, da vam na srečanju odgovorijo predavatelji. Vaša vprašanja sprejemamo na naslovu konference@dashofer.si (vprašanja sprejemamo do 5 dni pred dogodkom).

Dogodek bo potekal v hibridni obliki, zato lahko izbirate med udeležbo v dvorani (Ljubljana, v prijetnem ambientu hotela Radisson Blu Plaza) ali neposrednim spremljanjem na daljavo preko online povezave v Zoomu.

V primeru nezadostnega števila prijav za udeležbo v dvorani (Ljubljana, hotel Radisson Blu Plaza), bo izvedba le preko online povezave.

 Kotizacija
za udeležbo v dvorani znaša 245 EUR + DDV. Kotizacija za online udeležbo znaša 199 EUR + DDV.                                

Še UGODNOSTI za prijave do 17. 10. 2023 (10% POPUSTA:

Udeležba v dvorani (prijave zbiramo do zasedbe prostih mest!):

 • 245 EUR + DDV  220,50 EUR + DDV   

Udeležba ONLINE:

 • 199 EUR + DDV  179,10 EUR + DDV 

Po opravljeni prijavi boste na email naslov prejeli potrdilo o uspešni prijavi. Ustrezen popust v skladu z datumom prijave bo upoštevan v procesu obdelave naročila ter izstavitvi računa in ob prijavi še ni viden

 

Kaj pridobite z udeležbo na konferenci:

 • e-gradivo v obliki PPT prosojnic (pdf),
 • strokovno mnenje na individualno postavljeno vprašanje ali vašo izpostavljeno dilemo (vprašanja zbiramo na email naslovu konference@dashofer.si),
 • potrdilo o udeležbi,
 • pogostitev za prisotne v dvorani.

 

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko 01/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov konference@dashofer.si

Namen seminarja

Konferenca bo potekala v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki, vsebina pa pripravljena »z roko v roki« s tekočimi informacijami z davčnega, računovodskega in pravnega področja. Ker se zavedamo, da ste računovodje marsikdaj odgovorni tudi za vsa ostala področja poleg računovodskega, je program srečanja v celoti prilagojen širokim potrebam dela, ki ga opravljate računovodje v javnem sektorju.

Komu je namenjen

Na konferenco vabimo zaposlene v javnem sektorju, predvsem računovodje in finančne delavce, ter računovodske servise, ki se kot zunanji strokovni sodelavci srečujejo z vprašanji poslovanja in vodenja računovodstva v javnem sektorju.

Potek seminarja

9:00-10.30 Delovno pravne novosti, dileme in aktualni poudarki v javnem sektorju (Breda Koren)

10.30-10:45 Kratek odmor

10:45-11:30 Zadolževanje proračunskih uporabnikov pri Upravljavcu sredstev sistema EZR države (Gordana Gliha)

11:30-12:15 Glavni odmor

12:15-13:45 Aktualno na računovodskem področju za leto 2023 in 2024 (Majda Gominšek)

13:45-14:30 Umetna Inteligenca: Nova realnost in njen vpliv na javni sektor (Domen Krč)

Predavatelji

Breda Koren

univerzitetna diplomirana pravnica z opravljenim pravniškim državnim izpitom, je sekretarka v Sektorju za negospodarske dejavnosti v Službi Vlade Republike Slovenije, kjer pregleduje predpise s področja delovnega prava, trga dela in socialnih zadev z vidika skladnosti z ustavo in pravnim redom Republike Slovenije in Evropske unije. Pred tem je bila…

Več delavnic tega predavatelja

Majda Gominšek

finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Je svetovalka za javni…

Več delavnic tega predavatelja

Gordana Gliha

(univ.dipl.ekon, zaposlena na Ministrstvu za finance, strokovni naziv podsekretar). Avtorica je odgovorna za pripravo metodologij evidentiranja in poslovnih poročil poslovnih dogodkov upravljanja sistema EZR države. Avtorica sodeluje v različnih skupinah obravnavanja metodoloških vprašanj javnih financ s področja zadolževanja in naložbenih politik…

Več delavnic tega predavatelja

Domen Krč

je soustanovitelj svetovalnega podjetja za IT in management, Era Novum Partners. Z bogatimi praktičnimi izkušnjami na področju uporabe umetne inteligence v gospodarstvu, predvsem v kontekstu povečanja produktivnosti in znižanja operativnih stroškov. Diplomant Fakultete za Organizacijske vede v Mariboru na smeri Poslovnih procesov in TEDx govorec z…

Več delavnic tega predavatelja

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/semk008/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

Termin in kraj dogodka

19.10.2023

Ljubljana

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.