Konferenca

ZDRAVO, DELAM VARNO - 9. konferenca o varnosti in zdravju na delovnem mestu

prof. dr. Metoda Dodič Fikfak dr. med., spec. MDPŠ, dr. Jana Goršin Fabjan, Blanka Koščak Tivadar, Mag. Mateja Lenarčič

Program konference smo zasnovali tako, da ni namenjen samo strokovnjakom, ki pokrivajo to področje v podjetjih, ampak nudi praktične rešitve in napotke tudi tistim podjetjem, ki nimajo zaposlenega specialista za to področje in si te naloge razdelijo znotraj kolektiva.

Srečanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjate z vodenjem zaposlenih, s kadrovskim in pravnim področjem ter področjema varnosti v organizacijah ter zdravja in varnosti pri delu.

V skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu (UL RS, št. 78/19), bodo strokovni delavci za varnost in zdravje pri delu prejeli 11 KREDITNIH TOČK.

Vljudno vabljeni višji in srednji vodstveni kader, predstavniki, zdravstveni delavci in vsi, ki ste odgovorni za varnost in zdravje zaposlenih na delovnem mestu.

6.6.2024

9:00-14:00

ONLINE

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko (0)1/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov tatjana.kert@dashofer.si. Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas in za vas bomo pripravili individualno ponudbo strokovnega izobraževanja, ki ustreza vašim potrebam. Veselimo se sodelovanja z vami!

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

Iz programa seminarja

 

V skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu (UL RS, št. 78/19), bodo strokovni delavci za varnost in zdravje pri delu prejeli 11 KREDITNIH TOČK.

 

Katere so rešitve za mišično-skeletne bolečine, ki se najpogosteje pojavljajo v ramah, glavi in drugih delih telesa. S strokovnimi nasveti bomo obravnavali pogoste vzroke teh bolečin, kot so nepravilna drža, preobremenitve in stres, ter predstavili učinkovite metode za lajšanje in preprečevanje bolečin.

 • Vpliv sončnih žarkov na zdravje delavcev  (Predavateljica: prof. dr. Metoda Dodič Fikfak, dr. med., spec. MDPŠ)

Kako sončni žarki vplivajo na zdravje ter kako se lahko pripravimo in organiziramo delovna mesta, da zagotovimo varnost. Osredotočili se bomo na nevarnosti UV sevanja, preventivne ukrepe za zaščito kože in oči, ter načine za varno delo na prostem in nasploh za gibanje na prostem.

 • Varna hrana in Haccap na delovnem mestu - Ali tudi ti malicaš kar za računalnikom? (Predavateljica: Jana Goršin Fabjan, dr. vet. med.)

Med delom nam pripada odmor za malico. Sami se odločamo kako bomo odmor izkoristili. Nekateri ga izkoristijo za malico, nekateri le za počitek in klepet, spet drugi za cigaret spet tretji za rekreacijo… Različne delovne organizacije imajo različno organizirano prehrano na delavnem mestu. Organizirana prehrana je načeloma varna saj je znotraj obrata uveden HACCP sistem in dobra higienska praksa. Zelo hitro pa se lahko zaplete, ko delavci prinašajo hrano od doma in nimajo ustreznih pogojev za njeno varno shranjevanje do uporabe, pogrevanje in uživanje. Osvetlili bomo možna tveganja in rešitve na področju varnosti živil na delavnem mestu, iskali rešitve glede vzdrževanja hladne ali tople verige živil in vzdrževanja higiene in pogojev v čajnih in podobnih kuhinjah za zaposlene v delavnih organizacijah. Že majhni koraki lahko pomenijo večjo varnost.

 • Sreča v nesreči – kako pravilno ukrepamo pred, med in po nesreči (Predavatelj: licenciran predavatelj RKS-OZ Ljubljana)

Predstavljeni bodo vpogledi v pravilne postopke in ukrepe za preprečevanje nesreč ter učinkovito odzivanje nanje. Dotaknili se bomo ključnih tem, kot so varnostni protokoli pred nesrečo, takojšnje ukrepanje med nesrečo ter pravilno ravnanje po dogodku. S praktičnimi nasveti in primeri iz prakse bomo poskrbeli, da boste bolje pripravljeni na soočanje z izrednimi situacijami na delovnem mestu. Ustrezno znanje lahko reši življenja!

  • Hitri in pravilni ukrepi: Prva pomoč na delovnem mestu (Predavatelj: licenciran predavatelj RKS-OZ Ljubljana)

  Hitro in pravilno ukrepanje ob poškodbah ali slabosti lahko prepreči poslabšanje poškodb, zmanjša bolečino in celo reši življenje. Izpostavili bomo postopke prve pomoči, pravilno uporabo opreme ter se seznanili s praktičnimi primeri. Poudarek bo tudi na tem, kaj lahko sami storimo v nujnih primerih in kdaj je potrebno poklicati zunanjo pomoč. Ustrezno znanje je nepogrešljivo za varnost in dobrobit na delovnem mestu!

  • MBSR “Mindfulness-Based Stress Reduction” tehnike na delovnem mestu (Predavateljica: mag. Mateja Lenarčič)

  Predstavili vam bomo učinkovite znanstveno priznane tehnike za osredotočenost, jasnost, spoprijemanje s stresom, več ravnovesja in miru ter ohranjanje psihofizičnega zdravja, nevroznanost in delovanje možganov, kako ohraniti svoje zdravje, krepiti odnose in obvladati svoj um, da ostane fokusiran, miren in jasen tudi v zahtevnih situacijah, kako iz avtomatskih reakcij v zavestne odločitve. Spoznali znanstveno dokazane pozitivne učinke čuječnosti in prakticiranja tehnik MBSR, preizkusili eno osnovno tehniko, pridobili praktične napotke, kako začeti z MBSR tehnikami na delovnem mestu.

         

  Udeleženci lahko predavateljem vnaprej posredujete morebitne dileme oz. vprašanja iz obravnavane tematike, na katera bi želeli, da vam na srečanju odgovorijo predavatelji. Vaša vprašanja sprejemamo na naslovu konference@dashofer.si (vprašanja sprejemamo do 5 dni pred dogodkom).

  Srečanje bo potekalo v spletni obliki.

   

  BONUS PREDAVANJE (posnetek):

  • Pravica do odklopa (Predavateljica: Andreja Samec Koderman)     

  Novela Zakona o delovnih razmerjih je uvedla novo pravico do odklopa – delavec v času počitka oz. upravičene odsotnosti z dela ne bo na razpolago delodajalcu. Delodajalec mora zato sprejeti ustrezne ukrepe, dokazno breme pa je na strani delodajalca. Predstavljeni bodo ustrezni ukrepi, da bi zadostili novim pravilom – bo sprejetje internega akta res dovolj ali bo treba uvesti druge rešitve v praksi – in katere?

    

  • DARILO: vsi udeleženci srečanja prejmejo enomesečni brezplačni dostop na portal www.varnonadelu.si.

  Varnost in zdravje na delovnem mestu je strokovni portal, ki vam pomaga pravilno izpolnjevati dolžnosti, h katerim vas zavezuje Zakon o varnosti in zdravju pri delu. Strokovne vsebine vas napotujejo na ustrezno pravno podlago, vam predstavljajo primere dobre prakse in vam ponujajo že vnaprej pripravljene vzorce dokumentacije.

  S pravilnim poznavanjem področja boste poskrbeli za varen delovni proces v podjetju, pripravljeni pa boste tudi na obisk inšpektorja.

  __________________________________________________________________________

  KOTIZACIJA: 230 EUR + DDV

  Ne zamudite UGODNOSTI za prijave do  3. 6. 2024 (- 10%):

  230 EUR + DDV 207 EUR + DDV

  Druga oseba iz iste organizacije ima pri prijavi 50% popust*.   
  *Popust za ugodnosti ob prijavi bo upoštevan na računu in se ob e-prijavi ne izpiše samodejno.

   ___________________________________________________________________________

  Kaj pridobite z udeležbo na konferenci:

    • e-gradivo v obliki PPT prosojnic (pdf),
    • strokovno mnenje na individualno postavljeno vprašanje ali vašo izpostavljeno dilemo (vprašanja zbiramo tudi vnaprej na email naslovu konference@dashofer.si),
    • kreditne točke,
    • potrdilo o udeležbi.

     

  Dodatne informacije: 01 434 55 29.

          

  Namen seminarja

  Z veseljem sporočamo, da pripravljamo konferenco o varstvu pri delu, kjer bomo spregovorili o vseh pravnih okvirih in spremembah, ki so pomembne za vsakega delodajalca. Naši strokovnjaki, ki pozorno spremljajo razvoj dogodkov na področju varnosti in zdravja pri delu, bodo pojasnjevali dileme in podali koristne informacije in seveda nasvete, da bo vaše poslovanje še lažje.

  Vabljeni višji in srednji vodstveni kader, predstavniki, zdravstveni delavci in vsi, ki ste odgovorni za varnost in zdravje zaposlenih na delovnem mestu.

  Komu je namenjen

  Program konference smo zasnovali tako, da ni namenjen samo strokovnjakom, ki pokrivajo to področje v podjetjih, ampak nudi praktične rešitve in napotke tudi tistim podjetjem, ki nimajo zaposlenega specialista za to področje in si te naloge razdelijo znotraj kolektiva.

  Srečanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjate z vodenjem zaposlenih, s kadrovskim in pravnim področjem ter področjema varnosti v organizacijah ter zdravja in varnosti pri delu, prav tako pa tudi tistim, ki jih ta problematika še posebej zanima.

  Potek seminarja

  09:15-10:00 Boli? Vzroki so lahko različni... 

  10:00-10:45 Vpliv sončnih žarkov na zdravje

  10:45-11:30 Varna hrana in Haccap na delovnem mestu - Ali tudi ti malicaš kar za računalnikom? 

  11:30-12:00 Odmor

  12:00-12:45 Sreča v nesreči – kako pravilno ukrepamo pred, med in po nesreči 

  12:45-13:15 Hitri in pravilni ukrepi: Prva pomoč na delovnem mestu 

  13:15-14:00 MBSR “Mindfulness-Based Stress Reduction” tehnike na delovnem mestu 

  Predavatelji

  prof. dr. Metoda Dodič Fikfak dr. med., spec. MDPŠ

  prof. dr., spec. MDPŠ, je predstojnica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

  Več delavnic tega predavatelja

  dr. Jana Goršin Fabjan

  je doktorica veterinarske medicine z 19 letnimi izkušnjami na področju varne hrane na Grmu Novo mesto – centru biotehnike in turizma. Ukvarja se z izdelavo in preverjanjem HACCP sistemov na področjih pridelave, predelave in priprave živil.  Izvaja notranje presoje in izobražuje na področju varnosti živil, organizacije dela v živilskih obratih in…

  Več delavnic tega predavatelja

  Blanka Koščak Tivadar  Blanka Koščak Tivadar je diplomirana fizioterapevtka z bogatimi kliničnimi izkušnjami in aktivna predavateljica na domačih in tujih strokovnih srečanjih. Poučuje anatomijo bodoče maserje, izvaja promocijo zdravja po podjetjih in je članica NPK komisije. Je vneta zagovornica gibanja, zdravega življenja in poudarja pomen opolnomočenja posameznika.…

  Več delavnic tega predavatelja

  Mag. Mateja Lenarčič

  Je magistrica ekonomskih znanosti, ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo, z več kot 20 letnimi izkušnjami na poslovnem področju, od tega 15 let delovanja v mednarodnih korporacijah na področjih vodenja, notranje revizije, svetovanja, izboljšav organizacije poslovanja, korporativnega upravljanja in upravljanja s tveganji,…

  Več delavnic tega predavatelja

  !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/semk005/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

  Termin in kraj dogodka

  6.6.2024

  ONLINE

  Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.