Konferenca

Z znanjem v novo mandatno obdobje

Anja Bajcar Kok, Zlatka Ojsteršek, Nataša Zorko dipl. univ. pravnica, Tjaša Kraševec mag. soc., mag. Edita Horvat, mag. Darko Krašovec

Konferenca za funkcionarje lokalnih skupnosti - Z ZNANJEM V NOVO MANDATNO OBDOBJE

"Pomen notranjega revidiranja neposrednih in posrednih proračunskih porabnikov ter delovanje občinskih uprav in zavodov"

Spoštovani župani, občinski svetniki in direktorji občinskih uprav, vljudno vabljeni na konferenco, na kateri boste v njenem prvem delu podrobneje seznanjeni s pomenom revizijskih pregledov. Predavatelji vam bodo pobliže predstavili delo revizorjev ne le z vidika nadzora, temveč predvsem kot pomoč pri vašem delovanju. Z natančnim pregledom tveganj poslovanja, o katerem bo govora, se lahko z revizorjevo pomočjo namreč lahko izognete marsikateri težavi, sankciji in sodnim postopkom.

V drugem delu konference vam bo s strani strokovnjakov predstavljeno področje plač in delovnih razmerij, zlasti v povezavi s področno zakonodajo tako za občine kot tudi za zavode, katerih so občine ustanoviteljice. Obravnavali bomo predvsem vse od priprave ključnih splošnih aktov na način, ki je skladen z zakonom, delovno pravno zakonodajo in področno zakonodajo, ter ustreza tudi potrebam vaše organizacije. V nadaljevanju se boste podrobneje seznanili tudi z delom inšpektorja za sistem javnih uslužbencev, katere so najpogostejše ugotovljene nepravilnosti ob tovrstnih inšpekcijskih pregledih ter na kakšen način in v kolikšni meri se lahko izognete pastem delovno pravne zakonodaje na tem področju. V zaključku pa bo avtor komentarja Zakona o delovnih razmerjih predstavil bistvene sestavine le-tega, s poudarkom, na kašen način se navedeni zakon uporablja v javnih zavodih.

Prisrčno vabljeni!

20.3.2023

8:45-15:00

Ljubljana

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko (0)1/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov tatjana.kert@dashofer.si. Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas in za vas bomo pripravili individualno ponudbo strokovnega izobraževanja, ki ustreza vašim potrebam. Veselimo se sodelovanja z vami!

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

Iz programa seminarja

V sodelovanju z 

MINISTRSTVOM ZA FINANCE - Uradom Republike Slovenije za nadzor proračuna 

in 

IDEALIS - Inštitutom za plače in delovna razmerja

Vas vljudno vabimo na

Konferenco za funkcionarje lokalnih skupnosti - Z ZNANJEM V NOVO MANDATNO OBDOBJE

»Pomen notranjega revidiranja neposrednih in posrednih proračunskih porabnikov ter delovanje občinskih uprav in zavodov«

Ljubljana - hotel Radisson Blu Plaza, 20. 3. 2023

PROGRAM

8.45–9.00 Pozdravni nagovor dr. Miro Cerar

1. del: NOTRANJE REVIDIRANJE NEPOSREDNIH IN POSREDNIH PRORAČUNSKIH PORABNIKOV 

9.00–9.45 

Odgovorno poslovodenje ter vloga notranjega revidiranja v upravljalnih procesih proračunskega uporabnika

Predavateljica: Anja Bajcar Kok 

9.4510.30

Izjava predstojnika o notranjem nadzoru javnih financ kot učinkovito orodje predstojnika pri organiziranju in izboljševanju kontrol

Predavateljica: Zlatka Ojsteršek

10.3010.45 Kratek odmor 

10.4511.30

Pristojnosti in odgovornosti predstojnika oziroma organov proračunskega uporabnika v zvezi s proračunom občine in njegovim izvrševanjem

Predavateljica: Nataša Zorko

11.3012.15 Odmor za kosilo

2. del: DELOVANJE OBČINSKIH UPRAV IN ZAVODOV

12.1513.00

Sistemizacija in organizacija občinske uprave in zavoda v luči delovno pravne zakonodaje in zakonodaje lokalne skupnosti   

Predavateljica: Tjaša Kraševec

13.0013.45

Plače javnih uslužbencev s poudarkom na inšpekcijskih nadzorih in revizije Računskega sodišča

Predavateljica: mag. Edita Horvat 

13.4514.30

Delovna razmerja v zavodih na podlagi uporabe Zakona o delovnih razmerjih 

Predavatelj: mag. Darko Krašovec

14.3015.00 Razprava in druženje s predavatelji ob kavi

                                                    

KOTIZACIJA

Kotizacija za udeležbo znaša 230 EUR + DDV.

Za prijave do 10. 3. 2023 podarjamo:

  • 10% popust: 207 EUR + DDV za prvo osebo,
  • 25% popust: 172,50 EUR + DDV za dodatne osebe iz iste organizacije.                            

Po opravljeni prijavi boste na email naslov prejeli potrdilo o uspešni prijavi. Ustrezen popust v skladu z datumom prijave bo upoštevan v procesu obdelave naročila ter izstavitvi računa in ob prijavi še ni viden. 

Vsem udeležencem konference poklanjamo 3-mesečni brezplačni dostop naslednjega on-line priročnika:
On-line priročnik Pravo in finance za občine vsebuje komentarje predpisov, članke in videoseminarje, ki upoštevajo specifike  občin: komentarje členov ZJU in ključne poudarke novega Gradbenega zakona za občine, video seminarje DDV 2022, bonitete  po ZDoh-2, o  letnih dopustih - odmera, izraba in prenos ter članke, uvod v pojasnilo občinam v zvezi z zadevo uporabnine in najemnine, primere vnosa  podatkov za pripravo premoženjske bilance občin za leto 2022 idr.

 Več na naslednji povezavi>>>>

Vabljeni k prenosu letaka >>>

Komu je namenjen

Konferenca za funkcionarje lokalnih skupnosti, vabljeni župani, občinski svetniki, člani občinskih nadzornih odborov, direktorji občinskih uprav in vse, ki jih tematika zanima.

Predavatelji

Anja Bajcar Kok

je državna notranja revizorka in preizkušena državna notranja revizorka, z večletnimi izkušnjami na področju revidiranja, zaposlena je na Uradu Republike Slovenije za nadzor proračuna.

Več delavnic tega predavatelja

Zlatka Ojsteršek

univ. dipl. oec., državna notranja revizorka, z večletnimi izkušnjami na področju poslovodenja, notranjega revidiranja in revidiranja v gospodarstvu in javnem sektorju. Zaposlena je na Uradu Republike Slovenije za nadzor proračuna, v sektorju za notranji nadzor javnih financ.

Več delavnic tega predavatelja

Nataša Zorko dipl. univ. pravnica

dolgoletna vodja notranje revizijske službe z obilo izkušnjami na področju revidiranja neposrednih in posrednih proračunskih uporabnikov. Svoje izkušnje je pridobivala sprva kot notranja revizorka na Združenju občin Slovenije, zadnje leto pa je zaposlena na Idealis-Inštitutu za plače in delovna razmerja.

Več delavnic tega predavatelja

Tjaša Kraševec mag. soc.

namestnica direktorice zasebnega zavoda Idealis-Inštitutu za plače in delovna razmerja, z večletnimi izkušnjami na področju plač in delovnih razmerij v javnem in zasebnem sektorju ter računovodstvu. Je odlična poznavalka kadrovskega področja, ne glede na dejavnost.

 

Več delavnic tega predavatelja

mag. Edita Horvat

v preteklosti je bila več let inšpektorica za sistem javnih uslužbencev. Ima dolgoletne izkušnje v javnem sektorju na področju plač in delovnih razmerij, pogajanj s sindikati, uvajanjem plačnega sistema v javni sektor ter kot sodnica porotnica na delovnem sodišču. Izkušnje je pridobivala tudi v gospodarstvu, in sicer na področju prehrambne,…

Več delavnic tega predavatelja

mag. Darko Krašovec

strokovnjak na področju delovnih razmerij v teoriji in praksi, avtor komentarja Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1), deloval je tudi kot odvetnik in delovni sodnik. V preteklosti je opravljal funkcijo generalnega sekretarja Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter generalnega sekretarja Vlade Republike Slovenije. Vodil je mnoge…

Več delavnic tega predavatelja

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/semk038/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

Termin in kraj dogodka

20.3.2023

Ljubljana

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.