Seminarji

Zadnji napotki pri izvedbi napredovanj javnih uslužbencev v višji plačni razred ter pravica do višje plače s 1.12.2017

Mojca Fon Jager

Namen seminarja

Napredovanje javnih uslužbencev je bilo v letu 2017 izvedeno s 1.4.2017.

Zaposleni v javnem sektorju, ki napredujejo, pa bodo zaradi interventnih ukrepov pridobili pravico do višje plače šele s 1.12.2017, kar pomeni, da bo višja plača izplačana šele s plačo v januarju 2018! 

Pridružite se nam na seminarju, kjer boste prejeli pojasnilo o izvedbi sistemske in interventne zakonodaje na področju izvedbe napredovanj javnih uslužbencev v višji plačni razred.
 
Odgovorili bomo na vse vaše dileme in na vaša zadnja vprašanja v zvezi s pravilno izvedbo napredovanj in pravilnim končnim obračunom plač zaradi napredovanj vsem javnim uslužbencem, ki so pridobili pravico do višje plače s 1.12.2017.
 
Zakaj se nam pridružiti:
 • Da bi vam pomagali pri pravilnosti izplačila.
 • Da boste pravilno izvedli povišanje plač zaradi napredovanj.
 • Da boste pravilno obračunali izplačila plač zaradi napredovanj.
 • Da ne boste zamudili izplačila plač zaradi povišanja.
 • Da ne bi prišlo do napak zaradi povišanja.

Iz programa seminarja

1. Zakon o sistemu plač v javnem sektorju s področja napredovanja (ZSPJS) in Uredba o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede (Uredba).

2. Razlaga izvedbe posameznih členov zakona in Uredbe, pomoč pri izvedbi s primeri iz prakse ter povezava na pojasnila pristojnega ministrstva glede izvedbe napredovanj. 
3. Pojasnila o upoštevanju interventnih ukrepov za leta 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 in  2017 in odgovori na konkretna vprašanja glede izvedbe napredovanj javnih uslužbencev, kot npr.: 
 • upoštevanje napredovanj ob spremembi delovnega mesta,
 • ob premestitvah na delovna mesta, ki so v višjem ali v nižjem tarifnem razredu,
 • upoštevanje interventnih ukrepov,
 • reševanje konkretnih primerov, ki jih podajo udeleženci na seminarju.
4. Predstavitev komunikacijske metode, ki omogoča ocenjevalcem lažje ocenjevanje javnih uslužbencev in dobro komunikacijo z zaposlenimi pri seznanitvi z oceno delovne uspešnosti, z uporabo metoda pa se bistveno povečuje tudi uspešnost delovanja timov. 

Cena vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

Če ste udeleženka/ec konference Jesensko srečanje računovodij v javnem sektorju, vam ob prijavi na seminar nudimo 20 % popust!

Potek seminarja

08.45 - 09.00 Dobrodošlica ob jutranji kavi
09.00 - 11.00 Predavanje I. del
11.00 - 11.30 Odmor s pogostitvijo in priložnost za druženje
11.30 - 13.00 Predavanje II. del
13.00 - 13.10 Krajši odmor
13.10 - 14.40 Predavanje III. del

Komu je namenjen

Zaposlenim v javnem sektorju:
 • Direktorjem oseb javnega prava, to je javnih zavodov, javnih agencij javnih skladov.
 • Pomočnikom direktorjev oz. odgovornih oseb, ki so zadolženi za ocenjevanje.
 • Strokovnim delavcem, ki so odgovorni za izvedbo postopkov napredovanj.
 • Vsem zaposlenim v javnem sektorju.

Predavatelj/ica

Mojca Fon Jager

Mag. Mojca Fon Jager, je univerzitetna diplomirana sociologinja in magistra znanosti s področja kadrovskega menedžmenta in je tudi usposobljena predavateljica komunikacijske metode SDI. Od začetka, do uveljavitve je sodelovala pri pripravi in pogajanjih o novem plačnem sistemu v javnem sektorju, njeno ožje delovno področje je bilo nagrajevanje…

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

23.11.2017

Ljubljana

Mojca Fon Jager

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.