Šola vodenja postopkov odpovedi pogodbe o zaposlitvi

Namen seminarja

Namen naše šole je udeležencem približati pravilen pristop delodajalca k postopku odpovedi pogodbe o zaposlitvi ter ustrezno pripravo same odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Na delavnici vam bo predavateljica po korakih, s primeri iz prakse in praktičnimi napotki, predstavila vsa bistvena dejstva, na katera morajo biti delodajalci pozorni pri podaji odpovedi, da bi zadostili zakonskemu okvirju in morebitni sodni presoji.

Poudarek praktične delavnice bo na pripravi konkretne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, vključno z vsemi sestavinami, ki jih mora odpoved vsebovati. V morebitnem sodnem sporu bo namreč na delodajalcu breme, da sodišče prepriča, da je odpoved zakonita, tako z vidika obstoja dejanskih razlogov, navedenih v odpovedi, kot z vidika pravne utemeljenosti razlogov in z vidika obstoja drugih pogojev za zakonitost podane odpovedi.

Šoli se lahko pridružite:

 • 18. in 19. avgusta 2021 (Zoom izvedba),
 • 28. in 29. septembra 2021 (ZOOM izvedba).

Mesta na seminarju so omejena!

Prednosti udeležbe na naši šoli:

 • Šola bo organizirana v manjših skupinah - s tem je zagotovljen individualen pristop predavateljice.
 • Cena poleg izobraževanja v zaključeni skupini vključuje tudi pripravo učnih gradiv in priložnost, da se posvetujete s predavateljico.
 • Certificirani šoli sledi preverjanje znanja pridobljenega tekom predavanj, z nalogo priprave osnutka odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki je poslan v pregled predavateljici (po želji udeleženega).
 • Po zaključku šole prejmete potrdilo oziroma certifikat o vseživljenskem učenju založbe Verlag Dashöfer, ki potrjuje in izkazuje vaše znanje s področja vodenja postopkov odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi on-line. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

Komu je namenjen

Na izobraževanje vabimo kadrovike, poslovne sekretarje, računovodske delavce, direktorje zaposlene v gospodarstvu kot tudi v javnih zavodih (še posebej vabljeni zaposleni v šolstvu) ter vse ostale, ki izvajajo postopke odpovedi pogodb v organizaciji oziroma se na kakršen koli način srečujejo s tem področjem.

Vabljeni!

Iz programa seminarja

Ste se že srečali s postopkom odpovedi pogodbe o zaposlitvi? V kolikor ste se (a ste imeli težave ali niste bili prepričani, da ste delo opravili zakonsko pravilno), se pravkar srečujete ali se še boste, je naša šola vsekakor pravi naslov za vsa vaša vprašanja in konkretne primere iz vaše prakse. Tekom predavanj boste prejeli znanje s strani izkušene odvetnice, ki se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem ter zlasti s svetovanjem delodajalcev s področja delovnega prava, z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanjem le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.

1. dan:

 • Pristop delodajalca k postopku odpovedi pogodbe o zaposlitvi.
 • Vrste odpovedi pogodbe zaposlitvi s strani delodajalca.
 • Oblika in vsebina odpovedi.
 • Odpovedni razlogi.
 • Ustrezna obrazložitev odpovednega razloga v odpovedi (!)

2. dan:

 • Odpovedni roki.
 • Pravice in obveznosti v odpovednem roku.
 • Odpravnina.
 • Kategorije varovanih delavcev.
 • Vročanje odpovedi.
 • Težave, s katerimi se delodajalci pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi najpogosteje srečujejo in napake, ki jih pri tem zagrešijo.

Po zaključku izobraževanja boste vsi sodelujoči (sodelujoči so vsi tisti, ki se prijavijo v prenos ali se udeležijo šole v dvorani) prejeli potrdilo o pridobljenem znanju s področja vodenja postopkov odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. V primeru, da se na seminar prijavite kot fizična oseba, vam priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo seminarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
18.8. – 19.8.2021V živo prek spleta390 EUR + DDVPRIJAVA
28.9. – 29.9.2021V živo prek spleta390 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003 se je zaposlila v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki, kariero pa nadaljevala kot odvetnica in kasnejša partnerica v Odvetniški pisarni Ulčar & partnerji. Od maja 2013 je aktivna v lastni odvetniški pisarni, in

Potek seminarja

Šola bo oba dneva potekala glede na spodnji razpored:

09.00 - 10.30 Predavanje I. del 
10.30 - 10.45 Odmor
10.45 - 12.00 Predavanje II. del

Po zaključenem izobraževanju boste s strani založbe Verlag Dashöfer prejeli potrdilo o pridobljenem znanju s področja vodenja postopkov odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na seminarju ne boste mogli pridružiti nas o tem obvestite, da se dogovorimo o možnosti prejetja posnetka za dan, ko manjkate ali pa boste povabljeni na ponovitev šole.

Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

 1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

 2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

 3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->