Certificirani seminar

Šola vodenja postopkov odpovedi pogodbe o zaposlitvi

Tanja Bohl

Namen seminarja

Namen naše šole je udeležencem približati pravilen pristop delodajalca k postopku odpovedi pogodbe o zaposlitvi ter ustrezno pripravo same odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Na delavnici vam bo predavateljica po korakih, s primeri iz prakse in praktičnimi napotki, predstavila vsa bistvena dejstva, na katera morajo biti delodajalci pozorni pri podaji odpovedi, da bi zadostili zakonskemu okvirju in morebitni sodni presoji.

Poudarek praktične delavnice bo na pripravi konkretne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, vključno z vsemi sestavinami, ki jih mora odpoved vsebovati. V morebitnem sodnem sporu bo namreč na delodajalcu breme, da sodišče prepriča, da je odpoved zakonita, tako z vidika obstoja dejanskih razlogov, navedenih v odpovedi, kot z vidika pravne utemeljenosti razlogov in z vidika obstoja drugih pogojev za zakonitost podane odpovedi.

Po zaključenem izobraževanju boste s strani založbe Verlag Dashöfer prejeli potrdilo o pridobljenem znanju s področja vodenja postopkov odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Šoli se lahko pridružite:

 • 20. in 21. marca 2024 (ZOOM izvedba),
 • 19. in 20. junija 2024 (ZOOM izvedba),
 • 28. in 29. novembra 2024 (ZOOM izvedba).

Mesta na seminarju so omejena!

Prednosti udeležbe na naši šoli:

 • Šola bo organizirana v manjših skupinah - s tem je zagotovljen individualen pristop predavateljice, ki je izkušeni strokovnjak in praktik.
 • Cena poleg izobraževanja v zaključeni skupini vključuje tudi pripravo učnih gradiv in priložnost, da se posvetujete s predavateljico.
 • Vrednost šole je izjemna ne glede na to, od kod slušatelj prihaja, in pridobljeno znanje potrebujete za osebno ali poslovno rabo.
 • Šoli sledi preizkus znanja pridobljenega tekom predavanj, z nalogo priprave pisnega opozorila pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, pisnega dogovora o skrajšanju odpovednega roka ali pa pripravo osnutka odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki je poslan v pregled predavateljici (po želji udeleženega).
 • Po uspešni rešitvi ˝testa˝, ki ga oddate v navedem roku, ki je na voljo, prejmete potrdilo oziroma certifikat o vseživljenskem učenju založbe Verlag Dashöfer, ki potrjuje in izkazuje vaše znanje s področja vodenja postopkov odpovedi pogodbe o zaposlitvi.
 • Če se ne odločite za oddajo testa, prejmete potrdilo o udeležbi.

Iz programa seminarja

Ste se že srečali s postopkom odpovedi pogodbe o zaposlitvi? V kolikor ste se (a ste imeli težave ali niste bili prepričani, da ste delo opravili zakonsko pravilno), se pravkar srečujete ali se še boste, je naša šola vsekakor pravi naslov za vsa vaša vprašanja in konkretne primere iz vaše prakse. Tekom predavanj boste prejeli znanje s strani izkušene odvetnice, ki se že vrsto let ukvarja z zastopanjem delavcev v postopkih pred sodiščem ter zlasti s svetovanjem delodajalcev s področja delovnega prava, z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanjem le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.

1. dan:

 • Pristop delodajalca k postopku odpovedi pogodbe o zaposlitvi.
 • Vrste odpovedi pogodbe zaposlitvi s strani delodajalca.
 • Oblika in vsebina odpovedi.
 • Odpovedni razlogi.
 • Ustrezna obrazložitev odpovednega razloga v odpovedi (!)

2. dan:

 • Odpovedni roki.
 • Pravice in obveznosti v odpovednem roku.
 • Odpravnina.
 • Kategorije varovanih delavcev.
 • Vročanje odpovedi.
 • Težave, s katerimi se delodajalci pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi najpogosteje srečujejo in napake, ki jih pri tem zagrešijo.

Po uspešni rešitvi ˝testa˝, ki ga oddate v navedem roku ter po pregledu s strani predavateljice, prejmete potrdilo oziroma certifikat o vseživljenskem učenju založbe Verlag Dashöfer, ki potrjuje in izkazuje vaše znanje s področja vodenja postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi. V kolikor se za oddajo testa ne odločite, prejmete potrdilo o udeležbi.

Cena za udeležbo preko online vključuje:

 • PDF gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete,
 • preverjanje pridobljenega znanja in
 • izdajo potrdila/certifikata o pridobljenem znanju (v obliki PDF).

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10-odstotni popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo webinarja/seminarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminarja.
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
 • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe. Velja ENA KOTIZACIJA = ENA UDELEŽBA (sicer vam v skladu z našim poslovanjem naknadno izdamo račun za udeležbo dodatnih oseb). 

Z oddano prijavo na izbrano izobraževanje se strinjate, da vas ob vnosu prijave registriramo na naš brezplačni e-časopis Koledar izobraževanj

S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

Potek seminarja

Šola bo potekala online (preko ZOOM) vsak dan med 9.00 in 12.00. Med predavanjem naredimo 15-minutni odmor. Število mest je omejeno.

Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na šoli ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev.

Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja ali seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavatelj sproti podal odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

 1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

 2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

 3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

Komu je namenjen

Na izobraževanje vabimo kadrovike, poslovne sekretarje, računovodske delavce, direktorje zaposlene v gospodarstvu kot tudi v javnih zavodih (še posebej vabljeni zaposleni v šolstvu) ter vse ostale, ki izvajajo postopke odpovedi pogodb v organizaciji oziroma se na kakršen koli način srečujejo s tem področjem.

Vabljeni!

Predavatelj/ica

Tanja Bohl

je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003 se je zaposlila v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki, kariero pa nadaljevala kot odvetnica in kasnejša partnerica v Odvetniški pisarni Ulčar & partnerji. Od maja 2013 je aktivna v lastni odvetniški pisarni, in…

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

28.11. – 29.11.2024

ONLINE

Tanja Bohl

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.