Seminarji

NOVI REK-O obrazec v praksi in poročanje podatkov izplačil v sklopu pravilnikov, uredb in zakonodaje

Irena Kamenščak

Namen seminarja

S 1. 1. 2023 se nam obeta prenovljen REK-O obrazec, ki ga je Finančna uprava napovedala že jeseni 2021. Uporaba le tega je bila še nedolgo nazaj predvidena za 1. 9. 2022, a je bil rok za uporabo prestavljen iz 1. 9. 2022 na 1. 1. 2023. Z Novim REK-O obrazcem se ukinjajo več obstoječih REK obrazcev (REK-1, REK-1a, REK-2 in PNiPD) in obrazec ZAP/M. Poročanje o izplačanih stroških dela se bo z novim REK-O obrazcem posodobilo z namenom zmanjšanja poročanih podatkov in združevanja podatkov za poročanje. Pravilnik je že bil objavljen, na beta verziji edavkov se že vzpostavljajo vzorčni REK obrazci za poročanje različnih vrst dohodkov o čemer bo tudi govora na našem seminarju.

Vsem znani Rek obrazci so v praksi velikokrat trn v peti. Pri sami oddaji Rek obrazcev velikokrat tudi naletimo na kritične ali pogojne napake, ki jih prepogosto rešujemo tudi s programerji oz. podporniki programov. Ali se ukvarjamo s pozivi in naknadnimi popravki s strani ZPIZA pri poročanju M podatkov ali z drugimi popravki, ki so vidni iz konto kartice zavezancev ali iz dohodninskih odločb zaposlenih v primerih informativnih izračunov dohodnine. Na seminarju bodo predstavljene novosti povezane s prenovo REK obrazcev, s poudarkom na nekaterih najpogostejših izplačilih. Predstavljene bodo tudi možnosti popravkov že oddanih REK obrazcev, pravila stornacij REK obrazcev, samoprijav …, vse skozi vidik prenovljenih pravil.

Vabljeni!

Iz programa seminarja

 1. Uvod - ZDavP-2 in postopkovna pravila glede poročanja o dohodkih fizičnim osebam:
 • Obveznost poročanja;
 • Roki za oddajo obračunov;
 • Roki za plačilo obveznosti;
 • Obveznost predložitve podatkov prejemnika dohodka;
 • Pravilnik o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev.
 1. Pregled predvidenih prenov REK obrazcev.
 2. Popravki REK-ov:
 • Pregled predvidenih sprememb na prenovljenih REK obrazcih,
 • Stornacije.
 1. Samoprijave in prenovljeni REK obrazci.

Vaša predhodna vprašanja so zelo zaželjena in jih ob prijavi lahko pošljete na larisa.berginc@dashofer.si.

Cena za udeležbo preko online vključuje:

 • PDF gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete ter
 • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in večdnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja (v primeru online izvedbe) in najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo (v primeru izvedbe v živo), v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminar
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
 • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

Potek seminarja

Seminar bo potekal preko ZOOM med 10.00 in 13.00 uro. Mesta na izvedbi so omejena!

 • V primeru razglašene epidemije v državi ne izvajamo predavanj z udeležbo.
 • *Z udeležbo - v kolikor je taka prijava pod objavo seminarja mogoča.

Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

 1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

 2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

 3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

Komu je namenjen

Na naš online seminar vabimo računovodje, vodje finančno-računovodskih oddelkov, vodje računovodskih servisov, referente za obračun plač, vodje obračunskega oddelka ter vse, ki jih ta tematika zanima in sodelujejo pri pripravi poročanja različnih izplačilih. Vabljeni tudi vsi, ki bi se želeli seznaniti z spremembami prenovljenega REK-O obrazca.

Vljudno vabljeni!

Predavatelj/ica

Irena Kamenščak

univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, trenutno pa se izobražuje na magistrskem študiju delovnega in socialnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

27.10.2022

ONLINE

Irena Kamenščak

28.11.2022

ONLINE

Irena Kamenščak

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.