Seminarji

Napotitev delavcev na delo v tujino z davčno in pravno obravnavo

Irena Kamenščak

Napotovanje delavcev na delo v tujino tudi v letu 2020 ostaja aktualna tema. Na tokratnem seminarju se bomo posvetili pravilu že veljavne zakonodaje, opozorili na spremembe direktive o napotenih delavcih, ki se bodo pričele uporabljati v letu 2020, ter ponovili pravila zakonodaje, ki ureja obvezna socialna zavarovanja ter davčne posebnosti.

Namen seminarja

Napotovanje delavcev na delo v tujino tudi v letu 2020 ostaja aktualna tema. Na tokratnem seminarju se bomo posvetili pravilu že veljavne zakonodaje, opozorili na spremembe direktive o napotenih delavcih, ki se bodo pričele uporabljati v letu 2020, ter ponovili pravila zakonodaje, ki ureja obvezna socialna zavarovanja ter davčne posebnosti. 

Namen seminarja je celovita obravnava pravil, vezanih na napotitev delavcev na delo v tujino – od delovnopravne zakonodaje preko pravil socialnih zavarovanj do davčnih obveznosti. Na seminarju bodo udeleženci pridobili širok vpogled v pravna področja, ki so pomembna za napotovanje delavcev na delo v tujino.

Iz programa seminarja

1. Delovno pravo

 • ZDR – 1,
 • direktiva EU o napotenih delavcih,
 • prenova direktive EU o napotenih delavcih (pričetek uporabe 30. 7. 2020),
 • napotitev na delo v tujino ali službena pot.​

2. Obvezna socialna zavarovanja

 • Uredbi 883/2004 in 987/2008,
 • ZČmIS,
 • socialni sporazumi, sklenjeni s tretjimi državami,
 • osnove za plačevanje prispevkov za socialno varnost pri napotenih delavcih.

3. Dohodninska obravnava napotenega delavca

 • ZDoh-2 in posebna davčna osnova,
 • povračila stroškov,
 • pravila mednarodnih konvencij o izogibanju dvojnega obdavčevanja.

Cena vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Potek seminarja

08.45 – 09.00 Dobrodošlica ob kavi

09.00 – 11.00 Predavanje I. del

11.00 – 11.30 Odmor s pogostitvijo in čas za druženje

11.30 – 14.00 Predavanje II. del s diskusijo

14.00 – Zaključek srečanja

Komu je namenjen

Seminar je namenjen vsem, ki se pri delu srečujejo z napotovanjem delavcev na delo v tujino, bodisi pri urejanju delovnopravnih obveznosti bodisi pri pripravi obračuna plač napotenega delavca.

Reference

»Super! Predavateljica je strokovna, z veliko izkušnjami iz prakse.«

Predavatelj/ica

Irena Kamenščak

univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, trenutno pa se izobražuje na magistrskem študiju delovnega in socialnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

20.5.2020

Maribor

Irena Kamenščak

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.