Seminarji

Dohodnina, DDV in DDPO pri nakupu električnega avtomobila

Natalija Kunstek

Namen seminarja

Pred kratkim je davčna zakonodaja ukinila obveznost obračuna bonitete za uporabo službenega vozila na električni pogon v privatne namene. Še vedno velja, da lahko družba, ki nabavi avtomobil na električni pogon, uveljavlja investicijsko olajšavo. Z vidika DDV pa lahko davčni zavezanec pri nabavi električnega avtomobila uveljavlja pravico do odbitka DDV. Pod katerimi pogoji lahko uveljavljate vse zgoraj navedene davčne ugodnosti, kakšna je praksa? Kaj pa pasti?

Pridružite se nam na izjemno aktualnem webinarju in se seznanite z davki pri nakupu električnega vozila. Namen seminarja je seznaniti slušatelje s pravnimi podlagami in izzivi iz prakse na obravnavanih področjih.

Iz programa seminarja

Nekaj vprašanj, na katere bomo v okviru seminarja odgovorili:

 • Ali je tudi v primeru družbenika, ki ni zaposlen aplikativna določba v zvezi z (ne)obračunom bonitete
 • Za katere avtomobile lahko uveljavljate olajšavo za investiranje; samo za električne?
 • Pravica do odbitka DDV je dana za nabavo električnega avtomobila ali širše?

Cena za udeležbo preko online vključuje:

 • PDF gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete ter
 • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Pomembno: za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja (v primeru online izvedbe) in najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo (v primeru izvedbe v živo), v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminar
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
 • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashof

Potek seminarja

Seminar bo potekal online - preko ZOOM, med 10.00 in 11.00 uro. Mesta na izvedbi so omejena!

 • V primeru razglašene epidemije v državi ne izvajamo predavanj z udeležbo.
 • *Z udeležbo - v kolikor je taka prijava pod objavo seminarja mogoča.

Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

 1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

 2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

 3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

Komu je namenjen

Računovodjem, finančnikom in drugi strokovni javnosti, ki jo tematika zanima.

Predavatelj/ica

Natalija Kunstek

Natalija Kunstek je davčna svetovalka s 15 let delovnih izkušenj. Je avtorica knjig in člankov s področja davčne zakonodaje ter predavateljica na seminarjih s področja davkov.

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

14.11.2022

ONLINE

Natalija Kunstek

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.