Delo na domu in varstvo osebnih podatkov

Namen seminarja

Ta webinar na enem mestu združuje dvoje! – tako delovnopravni vidik, kot tudi vidik varstva osebnih podatkov v primeru dela na domu.

Danes vsi delavci, ki glede na naravo delovnega mesta lahko, opravljajo delo na domu. Delodajalci so delo na domu odredili enostransko, večinoma na hitro, ne da bi se zavedali svojih pravic in obveznosti, prav tako se niso spraševali o morebitnih tveganjih.

  • Za kaj mora delodajalec poskrbeti preden delavcu odredi delo na domu?
  • Katere obveznosti lahko še izpolni, čeprav delavci delo že opravljajo na domu že od razglasitve epidemije?
  • Kakšne so dolžnosti delavca? Delavec svojega dela ne opravlja skladno s pričakovanji delodajalca, kaj pa sedaj?

Ker delavec opravlja svoje delo v domačem okolju, v katerem je vpogled v opravljanje njegovega dela omejen, se lahko poveča tudi tveganje za različne varnostne incidente in kršitve varnosti osebnih podatkov.

Zaradi zaprtja šol in vrtcev, delavci delo pogosto opravljajo v prostoru, ki si ga delijo s svojimi otroci. Ne rabimo uporabiti dosti domišljije, da si lahko predstavljamo situacijo, v kateri delavec za kratek čas prekine z delom, služben računalnik pa pusti nezavarovan, dostopen otrokom. Otroci se pričnejo z računalnikom igrati, pade jim iz mize in ker delavec ni naredil varnostne kopije podatkov, so vsi podatki na katerih je delal zadnji mesec, izgubljeni. Ali pa otroci po pomoti, ko se igrajo na službenem računalniku pošljejo bazo osebnih podatkov nepooblaščeni osebi.

Zaradi vseh možnih življenjskih situacij morajo biti delavci še posebej pozorni, da se naprave, kot so USB ključki, telefoni, prenosni računalniki ali tablice ne izgubijo ali založijo, da službene naprave ne puščajo brez nadzora, da službeni računalnik pospravijo na varno, ko ga ne uporabljajo.

Vzpostaviti pa je potrebno tudi druge varnostne ukrepe, za navodila in vzpostavitev katerih je odgovoren upravljavec.

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno webinarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
22.5.2020Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
EUR + DDVZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja

Predavatelj/i

je pravnica, ki se že od začetka svoje kariere ukvarja z delovnopravnim svetovanjem delodajalcem, jim pomaga pri pripravi delovnopravnih dokumentov in izvedbi zahtevnejših postopkov. V teh letih je pridobila številne izkušnje z razlago in iskanjem kreativnih rešitev v mejah delovnopravne zakonodaje, osvojila specifike različnih dejavnosti

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 12.30 in 14.00 uro. Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->