Konferenca

"DDV dan" z Aleksandro Heinzer in gosti

mag. Aleksandra Heinzer, Saša Jerman, Nina Klobučarič

Z največjim veseljem vas letos ponovno vabimo na »DDV dan” – srečanje z najaktualnejšo strokovno vsebino, pod strokovnim vodstvom mag. Aleksandre Heinzer in možnostjo individualne diskusije s strokovnjakinjami.

V letu 2025 za male davčne zavezance začnejo veljati nova pravila, ki so posledica sprememb Direktive Sveta 2006/112/ES. Poleg teh so napovedane tudi druge DDV spremembe, kot so nova pravila določanja kraja opravljanja storitev, stopnje DDV, ipd. Z namenom, da bodo spremembe predstavljene iz prve roke, smo k sodelovanju povabili Finančno upravo RS. Skupaj z mag. Aleksandro Heinzer, ki je kot članica VAT expert group sodelovala pri pripravi pojasnil, ki se nanašajo na nekatere spremembe, vam bodo te spremembe predstavili na način, da bo priprava na njihovo uporabo lažja.

Aktualne sodbe zahtevajo ponovno presojo določenih pravil. Opozorili vas bomo na njih, pri tem pa opozorili tudi na nekatere izbrane primere iz prakse, ki se le navidezno obravnavajo kot neobdavčljive transakcije. Uporaba stopnje DDV na področju gradbeništva in nepremičnin povzročajo dvome in negotovosti. Skozi nova pojasnila davčnega organa in evropsko sodno prakso vam bomo predstavili najpomembnejše korake, ki jih je treba opraviti, da se izbere pravilna DDV stopnja.

 Vljudno vabljeni!

1.10.2024

9:30 - 14:00

ONLINE

250 Eur

178.5 EUR

1.10.2024

9:30 - 14:00

Ljubljana

250 Eur

178.5 EUR

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko (0)1/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov tatjana.kert@dashofer.si. Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas in za vas bomo pripravili individualno ponudbo strokovnega izobraževanja, ki ustreza vašim potrebam. Veselimo se sodelovanja z vami!

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

Iz programa seminarja

Iz programa napovedujemo:

Predavateljica mag. Aleksandra Heinzer  in predstavnik Generalnega finančnega urada (FURS)
Predvidene spremembe DDV zakonodaje

Predavateljica: Nina Klobučarič
Problematika uporabe DDV stopnje v gradbeništvu in pri nepremičninskih poslih

  • Pomembni koraki in opozorila,
  • aktualna sodna praksa in pojasnila FURS,
  • praktični zgledi.

Predavateljica: Saša Jerman
Izbrani zgledi neobdavčljivih transakcij

  • Ključne vsebinske opredelitve transakcij, ki so neobdavčljive, to je izven sistema DDV,
  • konkretizacija neobdavčljivih transakcij v primeru statusnih preoblikovanj in stvarnih vložkov,
  • posledice neobdavčljivih transakcij za davčne zavezance, ki so vključeni v neobdavčljive transakcije.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kotizacija za udeležbo v dvorani znaša 250 EUR + DDV. Kotizacija za online udeležbo znaša 210 EUR + DDV.                      

Ne zamudite naslednjih UGODNOSTI za prijave do : 

Po opravljeni prijavi boste na email naslov prejeli potrdilo o uspešni prijavi. Ustrezen popust v skladu z datumom prijave bo upoštevan v procesu obdelave naročila ter izstavitvi računa in ob prijavi še ni viden.

Dogodek bo potekal v hibridni obliki, zato lahko izbirate med udeležbo v dvorani (v prijetnem ambientu hotela Radisson Blu Plaza v Ljubljani) ali neposrednim spremljanjem na daljavo preko online povezave v Zoomu.

V primeru nezadostnega števila prijav za udeležbo v dvorani, bo izvedba le preko online povezave.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Kaj pridobite z udeležbo na konferenci:

  • e-gradivo v obliki PPT prosojnic (pdf),
  • strokovno mnenje na individualno postavljeno vprašanje ali vašo izpostavljeno dilemo (vprašanja zbiramo na email naslovu konference@dashofer.si),
  • 3-mesečni dostop do online strokovnega vestnika DDV pri poslovanju s tujino,
  • potrdilo o udeležbi.

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko 01/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov konference@dashofer.si.

Komu je namenjen

Vabljeni: računovodje, ki se srečujete z enostavnejšimi transakcijami in DDV primeri ter vas zanimajo novosti, prav tako specialisti za DDV, ki se v praksi srečujete s kompleksnejšimi davčnimi situacijami, vsi, ki sodelujete v carinskih postopkih in vsi, ki vas zanimajo najpogostejše napake na tem področju, sodna praksa ter novosti.

Predavatelji

mag. Aleksandra Heinzer

je mednarodno uveljavljena davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 do 2022 je bila zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji, trenutno pa isto organizacijo zastopa v skupini VAT expert…

Več delavnic tega predavatelja

Saša Jerman

Magistra znanosti in pooblaščena revizorka z več kot 30 leti izkušenj na področju davkov, računovodstva in revizije. Svojo kariero je začela v Službi družbenega knjigovodstva (sedaj FURS), nato pa nadaljevala kot vodja revizijskih projektov v Podboršek k.d. in vodja davčnega in pravnega svetovanja pri KPMG. Je ustanoviteljica in direktorica…

Več delavnic tega predavatelja

Nina Klobučarič

je univerzitetna diplomirana ekonomistka ter je partner in vodja oddelka davka na dodano vrednost v družbi iConsult, svetovalne rešitve, d.o.o. Odlikujejo jo 19- letne izkušnje iz svetovanja strankam s področja davčnega prava, predvsem s področja DDV. V zadnjih letih se je uveljavila tudi na področju popisov, optimatizacije in digitalizacije…

Več delavnic tega predavatelja

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/semk042/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

Termin in kraj dogodka

1.10.2024

ONLINE

250 Kč

178.5 Eur

1.10.2024

Ljubljana

250 Kč

178.5 Eur

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.