Davčni obračun za leto 2020 in vračilo državne pomoči po interventni zakonodaji

Namen seminarja

Davčni zavezanci morajo do 31. marca 2021 pripraviti obračun davka od dohodkov pravnih oseb in obračun davka od dohodkov iz dejavnosti za leto 2020. Ob pripravi davčnega obračuna bodo morali tudi preveriti ali izpolnjujejo pogoje za prejeto državno pomoč po interventni zakonodaji.

Cilj seminarja je ponuditi udeležencem strokovno praktičen seminar (delavnico) z napotki in priporočili za pripravo davčnega obračuna in pregled interventne zakonodaje s poudarkom na vračilu državne pomoči.

Komu je namenjen

Na naš on-line seminar vabimo računovodje, vodje finančno-računovodskih oddelkov, vodje računovodskih servisov ter vse, ki jih ta tematika zanima in sodelujejo pri pripravi letnih poročil in obračunu DDPO.

Vabljeni!

Iz programa seminarja

 1. Davčni obračun za leto 2020:

 • Davčni obračun, rok za oddajo in plačilo davka;
 • Upoštevanje odbitka tujega davka;
 • Davčno priznani/nepriznani prihodki in odhodki;
 • Rezervacije, odpisi terjatev in prevrednotenje finančnih naložb;
 • Amortizacija;
 • Plače in druga izplačila v zvezi z zaposlitvijo;
 • Poslovanje s povezanimi osebami;
 • Davčne olajšave;
 • Posebnosti pri »normirancih«;
 • Omejitev olajšav in efektivna obdavčitev – prvič v letu 2020.

2. Vračilo državne pomoči:

 • Neizpolnjevanje pogoja upada prometa;
 • Izplačilo dobička, poslovne uspešnosti in nagrad poslovodstvu;
 • Postopek vračila pomoči.

Vaša predhodna vprašanja so zelo zaželjena in jih ob prijavi lahko pošljete na larisa.berginc@dashofer.si.

Cena on-line izvedbe vključuje:

 • pdf gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete,
 • potrdilo o sodelovanju v on-line predavanju (na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in več-dnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Navedeni popusti ne veljajo za webinarje. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo webinarja/seminarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

  DatumMestoCena  
  12.3.2021Za ta termin žal ni več prostih mest.

  Povprašajte po novem terminu seminarja
  188 EUR + DDVZa ta termin žal ni več prostih mest.

  Povprašajte po novem terminu seminarja
  Za ta termin žal ni več prostih mest.

  Povprašajte po novem terminu seminarja

  Predavatelj/i

  svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 28 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z

  Potek seminarja

  Webinar bo potekal med 9.00 in 12.15 uro. Število mest je omejeno!

  Za udeležbo preko on-line potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste povabljeni na ponovitev seminarja, ali boste prejeli posnetek predavanja, v kolikor bo na voljo.

  Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

  Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

  1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

  2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako, da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

  3. Praktično: izvedba preko aplikacije ZOOM omogoča interaktivno izvedbo (lahko se vidimo, slišimo ter tako izmenjujemo mnenja).

  Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
  Prosimo, registrirajte se.

  Drugi seminarji tega predavatelja:

  Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
  -->