Seminarji

Bonitete, darila in donacije v luči davčne zakonodaje

Natalija Kunstek

Namen seminarja

Obračun bonitet je že skoraj zimzelena tematika s področja davkov, pa še vedno aktualna. Lahko obračunate boniteto nekomu, ki ni zaposlen?
Odgovorimo v okviru seminarja. Podobno kot za bonitete velja za darila in donacije. Kdaj je darilo predmet davčne obremenitve in kdaj ne? Pa
donacija – kdaj govorimo o donaciji in kdaj o sponzorstvu? Je razlika res samo prostiusluga?

Tekom seminarja bomo odgovorili na zgornja vprašanja in razrešili vse dileme o obdavčitvi bonitet, daril in donacij.

Vabljeni!

   Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi on-line. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

   Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

   Iz programa seminarja

   • Obračun bonitete in izzivi povezani z njim.
   • Primeroma, obračun bonitete za nezaposlenega?
   • Kdaj darila niso obdavčena?
   • Primeroma, darila dana nezaposlenemu?
   • Davčni vidik donacij – DDV, DDPO in dohodnina.

   Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

   • gradivo,
   • jutranjo kavico,
   • pogostitev med odmori,
   • posvetovanje s predavateljico,
   • strokovne in konkretne nasvete ter
   • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

   Cena za udeležbo preko online vključuje:

   • PDF gradivo,
   • posvetovanje s predavateljico,
   • strokovne in konkretne nasvete ter
   • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

   Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in večdnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

   • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja (v primeru online izvedbe) in najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo (v primeru izvedbe v živo), v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
   • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
   • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
   • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminar
   • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
   • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe.

   Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

   S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

   Potek seminarja

   Seminar bo potekal sočasno (*z udeležbo in online - preko ZOOM), med 09.00 in 12.00 uro. Tekom predavanja naredimo 15 minutni odmor. Mesta na izvedbi so omejena!

   • V primeru razglašene epidemije v državi ne izvajamo predavanj z udeležbo.
   • *Z udeležbo - v kolikor je taka prijava pod objavo seminarja mogoča.

   Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

   Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

   Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

   1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

   2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

   3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

   Komu je namenjen

   Seminar je namenjen podjetnikom, računovodjem, finančnikom in vsem ki jih tematika zanima.

   Predavatelj/ica

   Natalija Kunstek

   Natalija Kunstek je davčna svetovalka s 15 let delovnih izkušenj. Je avtorica knjig in člankov s področja davčne zakonodaje ter predavateljica na seminarjih s področja davkov.

   Več delavnic tega predavatelja

   Termin in kraj dogodka

   23.11.2022

   Ljubljana

   Natalija Kunstek

   Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

   Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

   !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.