Konferenca

"Ali jutri delaš od doma ali se vidimo v pisarni?"

DELO OD DOMA - priložnost za organizacije in zaposlene.

Alja Fakin, prof. dr. Eva Boštjančič

Delo od doma je institut, ki ni nov v slovenski zakonodaji, je pa vse pogosteje in v mnogoterih različicah uporabljen v praksi. Sprva mišljena kot način preseganja omejitev epidemije, sta delo od doma in ti. hibridno delo postala trajnejša možnost, ki se jo poslužuje vse več delodajalcev. Pri tem se vodstva in HR oddelki soočajo z vrsto pravnih, organizacijskih, psiholoških in predvsem praktičnih vprašanj, ki bodo postavljena v središče tokratne konference. Z nami bodo odvetnica Alja Fakin, specialistka delovnega prava, prof. dr. Eva Boštjančič, strokovnjakinja za psihologijo dela in organizacije ter gostujoča strokovnjakinja s področja zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu. Vljudno vabljeni!

13.10.2022

10:30-13:00

ONLINE

189 EUR

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko (0)1/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov tatjana.kert@dashofer.si. Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas in za vas bomo pripravili individualno ponudbo strokovnega izobraževanja, ki ustreza vašim potrebam. Veselimo se sodelovanja z vami!

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

Iz programa seminarja

Posvet »DELO OD DOMA - priložnost za organizacije in zaposlene.«

Uporaba zakonske podlage in praktičnih napotkov pri vpeljavi fleksibilnejših oblik dela – 13. 10. 2022,  9:30 – 13:00 (online konferenca preko Zoom-a)

 

Delovnopravni vidik – ni vsako delo od doma »delo od doma«

(Predavateljica: Alja Fakin)

Spoznali bomo, kakšne so obveznosti in pravice delodajalca, kadar se odloči za bolj fleksibilne oblike dela, kako jih ustrezno vpeljati v prakso in kako postopati v kočljivih situacijah, ko npr. delavec ne soglaša z delom od doma, ko se sklicuje na neenakost pri odločitvi za delo od doma, ko ne dovoli vstopa v zasebne prostore in posledično onemogoča izdelavo ocene tveganja delovnega mesta z vidika varnosti in zdravja pri delu ipd. V nadaljevanju vam predstavljamo le nekaj vprašanj, ki jih bomo obravnavali, na konferenci pa ste vljudno vabljeni, da predavateljici zastavite še dodatna:

 • Kako zakonsko pravilno uvesti delo od doma? Vpeljujem samo kot začasno rešitev oz. za testno obdobje ali se odločam strateško?
 • Ali je vedno potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi ali lahko to v določenih primerih rešujemo z aneksi?
 • Kakšne pravice in obveznosti ima delavec? Kaj pa delodajalec? Ali mora delodajalec delavcu plačati malico, če dela od doma? Kaj pa nadomestilo za prevoz? Možnosti ...
 • Kako je z varnostjo pri delu in oceno tveganja? Kaj, če si delavec doma, ko dela »od doma«, zlomi nogo na mokrih tleh v svoji kopalnici? Je to poškodba pri delu?
 • Kaj pa, če delavec ne dela »od doma«, ampak na plaži?
 • Ali lahko delavec od doma dela ponoči? Kaj pa nadure?
 • Ali lahko delo od doma uredimo samo za posamezne delavce?
 • Ali se uvedba dela od doma v javnem sektorju razlikuje od tovrstnega dela v zasebnem sektorju?

Vidik varnosti in zdravja pri delu od doma – tveganja, na katera radi pozabimo

 • Delovno okolje in delovno mesto delavca pri izvajanju dela na domu
 • Ocenjevanje tveganja skladno s 17. členom ZVZD-1
 • Ukrepi varnosti in zdravja pri delu, ki jih zagotavlja delodajalec pri delu na domu
 • Ukrepi varnosti in zdravja pri delu, ki jih zagotavlja lastnik stavbe/stanovanja in delavec pri delu na domu
 • Razmejitev odgovornosti za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu pri izvajanju dela na domu
 • Izkušnje iz prakse pri obravnavi nezgod pri delu na domu

Psihološki in organizacijski vidik – delo od doma – priložnost za podjetje in zaposlene?

 (Predavateljica: prof. dr. Eva Boštjančič)

Večna dilema, zato bomo skušali podati realno sliko, na kaj biti pozoren, ko delodajalci razmišljamo o dolgoročnejših posledicah dela od doma. Ali in kako lahko preprečimo nezaželene učinke občasne ali dolgotrajnejše dislociranosti zaposlenih? Kakšne vrednote naj gojimo v podjetju, da bodo organizacija in zaposleni prosperirali tudi na dolgi rok? Katere veščine naj iščemo in spodbujamo razvoj pri zaposlenih? Kako ohranjati ravnotežje med svobodo (fleksibilnostjo) na eni strani ter redom in kontrolo na drugi strani? Naj bodo to le iztočnice za bolj poglobljen prispevek, ki ga bomo slišali na konferenci.

 • Kaj vse potrebujemo pri delu od doma?
 • So človeški stiki tako zanemarljivi?
 • Ključno je zaupanje in komunikacija.
 • Kako še vedno biti vodja, kako zaupati in kako zgraditi psihološko varnost?
 • In nenazadnje, kako poskrbeti zase.

Tudi na tokratni konferenci lahko sodelujete z vnaprej postavljenimi vprašanji in online med samo konferenco.

Vabljeni! Vaše dileme in vprašanja lahko posredujete tudi vnaprej in obravnavali jih bomo na srečanju: >>>konference@dashofer.si

Kotizacija: 189 EUR + DDV

Ne zamudite UGODNOSTI 10% POPUSTA za prijave do 6. 10. 2022:
          -   
189EUR + DDV  170,10 EUR + DDV

Dodatne informacije: 01 434 55 29

 

Namen seminarja

Namen srečanja je predstaviti, kakšne so obveznosti in pravice delodajalca, kadar se odloči za bolj fleksibilne oblike dela. Na tokratnem posvetu boste dobili odgovore na vprašanja, ki vas pestijo v povezavi z delom od doma.

Komu je namenjen

Seminar je namenjen vsem, ki se srečujejo z organizacijo dela in so odgovorni za ureditev delovnopravnih razmerij v podjetju ter skrbijo za varnost in dobro počutje zaposlenih, kadrovske strokovnjake, vodstvni kader, poslovne sekretarje in vse ostale, ki izvajajo delovnopravne postopke.

Predavatelji

Alja Fakin

Alja Fakin je odvetnica. V več kot 15 letni karieri nudi pravne nasvete lastnikom, direktorjem in upravam malih in srednjih podjetij. Pri svojem delu se je naučila fleksibilnosti in pridobila pravno širino, ki je pri sodobnem poslovanju v zasebnem sektorju nujna. Raznolikost izkušenj in delo v slovenskem in mednarodnem pravnem okolju so veščina, ki…

Več delavnic tega predavatelja

prof. dr. Eva Boštjančič

Prof. dr. Eva Boštjančič je redna profesorica za psihologijo dela in organizacij na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete (Univerza v Ljubljani). Raziskovalno se ukvarja s področjem talentov, medkulturno inteligentnostjo in vodenjem v organizacijskem okolju, z vračanjem na delo po izgorelosti oz. po daljši bolniški odsotnosti idr.. Ob tem…

Več delavnic tega predavatelja

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/semk037/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

Termin in kraj dogodka

13.10.2022

ONLINE

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.