Seminarji

ZVOP-2 – katere novosti prinaša za javne zavode?

Urška Krivec

Namen seminarja

Varstvo osebnih podatkov je izjemno aktualno in pomembno področje, ki ga nikakor ne gre (več) zanemarjati. Povečano pozornost je pritegnilo že z uveljavitvijo Splošne uredbe GDPR, sedaj pa je končno v veljavi tudi naš dolgo pričakovani in želeni novi Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), ki prinaša kar nekaj novosti. Z udeležbo na seminarju se boste seznanili z njimi in se opremili z informacijami, ki vam bodo pomagale, da boste pri obdelavi osebnih podatkov v vaši javni organizaciji (še naprej) brez skrbi.

Namen seminarja je predstavitev novega ZVOP-2 – njegovih bistvenih novosti, ki jih morajo poznati vsi, ki na tak ali drugačen način obdelujejo osebne podatke. Opremili vas bomo z informacijami, ki vam bodo v pomoč, da bo obdelava osebnih podatkov še naprej potekala varno in zakonito.

Iz programa seminarja

 • Splošno o ZVOP-2 in uporabi Splošne uredbe (GDPR)
 • Predstavitev splošnih določb, s poudarkom na pravnih podlagah – kaj se spreminja?
 • Postopek pred upravljavcem in obdelovalcem po novem
 • Nova obveznost vodenja dnevnika obdelav
 • Varnost osebnih podatkov na področju posebnih obdelav
 • Kaj ZVOP-2 na novo določa o oceni učinkov
 • Kakšne novosti določa ZVOP-2 glede pooblaščenih osebah za varstvo podatkov
 • Kako ZVOP-2 ureja posredovanje osebnih podatkov
 • Področne ureditve v ZVOP-2, s poudarkom na videonadzoru in biometriji
 • Nadzorni organ in kazni

Cena online izvedbe vključuje:

 • PDF gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete,
 • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in večdnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja (v primeru online izvedbe) in najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo (v primeru izvedbe v živo), v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminar
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
 • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe.

Z oddano prijavo na izbrano izobraževanje se strinjate, da vas ob vnosu prijave registriramo na naš brezplačni e-časopis Koledar izobraževanj

S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

Potek seminarja

Seminar bo potekal online (preko ZOOM), med 10.00 in 12.00. Mesta na izvedbi so omejena!

Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

 1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

 2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

 3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

Komu je namenjen

Seminar je namenjen zaposlenim v javnem sektorju (šolah, vrtcih, knjižnicah, občinah, zdravstvenih zavodih, upravnih enotah itd.), ki so v posameznem organu ali instituciji javnega sektorja zadolžene za skladnost delovanja oz. se pri svojem delu srečujejo z osebnimi podatki (npr. pravniki, kadroviki, referenti, računovodje, poslovni sekretarji…).

Vabimo vse, ki v okviru javnih zavodov pri svojem delu obdelujejo osebne podatke in tudi vsem ostalim, ki jih to področje zanima in želijo izvedeti, kakšne novosti prinaša oz. kaj se bo spremenilo z uveljavitvijo ZVOP-2.

Predavatelj/ica

Urška KrivecLeta 2013 je diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po zaključku študija se je zaposlila v Odvetniški pisarni Bohl, d.o.o., kjer tudi danes opravlja delo kot strokovna sodelavka, in sicer predvsem na področju delovnega prava in prava varstva osebnih podatkov.

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

11.5.2023

ONLINE

Urška Krivec

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.