Seminarji

Zaščita žvižgačev: Zakon o zaščiti prijaviteljev

Tanja Bohl, Boštjan Trstenjak

Namen seminarja

S 22. 2. 2023 je stopil v veljavo Zakon o zaščiti prijaviteljev (ZZPri), s sprejetjem katerega bo v slovenski pravni red prenešena evropska direktiva o zaščiti oseb, ki prijavijo kršitve. S sprejetjem ZZPri bo področje varstva prijaviteljev kršitev v Sloveniji celovito pravno urejeno, saj je zakon zastavljen tako, da predvideva varstvo prijaviteljev kršitev prava EU ter tudi nacionalnih predpisov. V okviru seminarja bo predstavljen ZZPri, njegova vsebina, postopki, ki jih predvideva in tudi kakšne pravice in obveznosti predpisuje določenim subjektom.

ZZPri vzpostavlja vrsto sistemskih ukrepov na področju vzpostavitve notranje linije za prijavo nepravilnosti in zaščito prijaviteljev. Sama implementacija učinkovitega, varnega in neodvisnega notranjega kanala za prijavo nepravilnosti pogosto predstavlja velik izziv predvsem za manjša in srednja podjetja in organizacije v javnem sektorju. Predstavljeno vam bo kako vzpostavili učinkovit in varen notranji kanal za sporočanje nepravilnosti, ki je skladen z direktivo in ZZPri. Kdo je prijavitelj, kaj nam sporoča, kako ga pravilno zaščititi, kaj je dobronamerna prijava, kakšni so postopki sprejemanja in obdelave prijav, kdo je zaupnik in kakšno vlogo ima pri tem ipd. Vse to in še več vam bomo predstavili v okviru razpisanega seminarja.

Vljudno vabljeni!

Iz programa seminarja

  • Kakšne koristi za podjetja in organizacije prinaša ZZPri?
  • Kako vzpostavili učinkovit in varen notranji kanal za sporočanje nepravilnosti, ki je skladen z direktivo in ZZPri?
  • Kdo je prijavitelj?
  • Kaj nam sporoča?
  • Kako ga pravilno zaščititi?
  • Kaj je dobronamerna prijava?
  • Kakšni so postopki sprejemanja in obdelave prijav?
  • Kdo je zaupnik in kakšno vlogo ima pri tem?

  Cena z udeležbo vključuje:

  • gradivo,
  • jutranjo kavico,
  • pogostitev med odmori,
  • posvetovanje s predavateljema,
  • strokovne in konkretne nasvete ter
  • izdajo potrdila/certifikata o pridobljenem znanju (v obliki PDF).

  Cena online izvedbe vključuje:

  • PDF gradivo,
  • posvetovanje s predavateljema,
  • strokovne in konkretne nasvete,
  • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

  Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in večdnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja (v primeru online izvedbe) in najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo (v primeru izvedbe v živo), v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
  • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
  • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminar
  • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
  • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe. Velja ENA KOTIZACIJA = ENA UDELEŽBA (sicer vam v skladu z našim poslovanjem naknadno izdamo račun za udeležbo dodatnih oseb). 

  Z oddano prijavo na izbrano izobraževanje se strinjate, da vas ob vnosu prijave registriramo na naš brezplačni e-časopis Koledar izobraževanj

  S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

  Potek seminarja

  Seminar bo potekal sočasno (z udeležbo in online - preko ZOOM), med 10.00 in 13.00. Tekom predavanja naredimo 15 minutni odmor. Mesta na izvedbi so omejena!

  Potek izvedbe:
  10.00 in 11.30
  Predavanje Tanja Bohl
  11.30 in 11.45 
  Odmor
  11.45 do 13.00
  Predavanje Boštjan Trstenjak

  Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na seminarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev.

  Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

  Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

  1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

  2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

  3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

  Komu je namenjen

  Seminar je namenjen vodstvenim delavcem, direktorjem, kadrovikom, zaposlenim v kadrovskih in pravnih službah ter vsem, ki se v okviru svoekga dela ukvarjajo s HR managementov in upravljanjem človeških virov. Vabljeni tudi vsi, ki bi se radi seznanili s novosti in kaj v praksi dejansko Zakon o zaščiti prijaviteljev prinaša. Največja novost je vsekakor imenovanje ˝varuha˝ znotraj organizacij. Zakon o zaščiti prijaviteljev (ZZPri) zajema tako gospodarski kot tudi javni sektor.

  Vabljeni!

  Reference

  ˝Odlično, izčrpno in jasno predavanje. Pohvalno.˝ (Jasmina G., Puro tehnika d.o.o.)

  Predavatelj/ica

  Tanja Bohl

  je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003 se je zaposlila v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki, kariero pa nadaljevala kot odvetnica in kasnejša partnerica v Odvetniški pisarni Ulčar & partnerji. Od maja 2013 je aktivna v lastni odvetniški pisarni, in…

  Več delavnic tega predavatelja

  Boštjan Trstenjak

  Ustanovitelj in lastnik podjetja PRO – INTEGRA. Svojo karierno pot je začel pred več kot 31 leti v največji slovenski energetski družbi, znotraj katere je uspešno deloval na različnih področjih dela. Večino časa aktivno opravljal dela in naloge na področju obvladovanja operativnih tveganj in nadzora. Zadnjih 12 let pa opravljal vodstveni položaj na…

  Več delavnic tega predavatelja

  Termin in kraj dogodka

  18.6.2024

  Ljubljana

  Tanja Bohl, Boštjan Trstenjak

  Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

  Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

  !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.