Ukrepi za krepitev zdravja delavcev – učinkovita promocija zdravja na delovnem mestu

Namen seminarja

Zdravje je danes temeljna vrednota vsakega posameznika, zato je ključnega pomena, da delodajalci organizirajo in izvajajo promocijo zdravja v organizaciji na način, ki bo prispeval k ohranitvi in povečanju zdravja vseh zaposlenih. Delodajalci so zakonsko dolžni organizirati in izvajati aktivnosti za krepitev zdravja v okviru promocije zdravja na delovnem mestu. Pomembno pa je, da v načrtih promocije zdravja ne pozabijo med drugim tudi na obvladovanje psihofizičnih tveganj na delovnem mestu. Učinkovit načrt promocije zdravja je tisti, ki upošteva prepoznana tveganja v organizaciji, ki jih želimo z aktivnostmi promocije zdravja čim bolj zmanjšati ali odpraviti.

Udeleženci se bodo seznanili s tem, kako pristopiti k projektu promocije zdravja v organizaciji, katere vhodne podatke pridobiti za analizo obstoječega stanja, katere aktivnosti uvesti za zmanjšanje tveganj na delovnem mestu. Seznanili se bodo z možnimi pristopi vključevanja sodelavcev v učinkovito načrtovanje promocije zdravja. Izpostavili bomo, kako izpolniti obveznosti po delovnopravni zakonodaji, hkrati pa upoštevati davčne omejitve po davčni zakonodaji.

Komu je namenjen

Seminar je namenjen kadrovikom, sodelavcem za varstvo pri delu, HR managerjem, vodjem izobraževanj, direktorjem srednjih in malih podjetij, vodjem oddelkov.

Iz programa seminarja

 • Zdravstveno stanje zaposlenih v Sloveniji
 • Kako z ukrepi promocije zdravja zmanjšati stroške absentizma, prezentizma in fluktuacije v organizaciji
 • Načrtovanje promocije zdravja na podlagi relevantnih vhodnih podatkov
 • Analiza dejanskega stanja v organizaciji – kaj vse zajeti v samo analizo, da je ta čimbolj celovita
 • Kako spremljati zadovoljstvo in zavzetost sodelavcev
 • Kaj nam sporočajo odgovori zaposlenih in kako se lotiti prepoznanih problematik
 • Postavitev temeljnih podlag promocije zdravja na delovnem mestu, temelječih na evropskih in slovenskih smernicah
 • Zakaj je projektni pristop najbolj učinkovit in kako formirati projektno skupino
 • Porazdelitev odgovornosti v okviru projekta promocije zdravja z namenom doseganja maksimalnih pozitivnih učinkov
 • 7 korakov do učinkovite promocije zdravja v podjetju
 • Kako motivirati sodelavce k udeležbi aktivnosti za krepitev zdravja
 • Kako se lotiti obvezne validacije učinkov izvedenega programa promocija zdravja

Primeri dobrih praks uspešne promocije zdravja na delovnem mestu.

Cena vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
8.6.2020Ljubljana220 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

je direktorica Kadrovske revizije ter strokovnjakinja za vzpostavljanje in razvoj HRM-ja ter delovnopravnih temeljev v organizaciji. 

Kot kadrovska revizorka pomaga podjetjem pri doseganju maksimalne pravne varnosti pri vzpostavitvi in upravljanju kadrovske dokumentacije. Prav tako svetuje na področju razvoja kadrovske funkcije, delovno pravne

Potek seminarja

08.45 - 09.00 Dobrodošlica ob jutranji kavi

09.00 - 11.00 Predavanje I. del

11.00 - 11.30 Odmor za pogostitev in priložnost za druženje

11.30 - 13.30 Predavanje II. del in diskusija

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->