Seminarji

Računovodski in davčni vidik kriptovalut in kriptožetonov

Silva Koritnik Rakela

Namen seminarja

Slovenija je med prvimi državami uredila računovodenje kriptovalut s Pojasnilom 1 k SRS 11 - Časovne razmejitve. In to že oktobra 2018, čeprav se zdi, da smo ga začeli prebirati šelel sedaj. Določbe tega pojasnila pa imajo velik vpliv na izkaze podjetij.

V okviru zbirke MSRP je Odbor za pojasnjevanje MSRP junija 2019 odgovoril na vprašanja uporabnikov. Izdano ni bilo nobeno pojasnilo niti se niso spreminjali MSRP, ker je Odbor zaključil, da se lahko uporabijo že obstoječe rešitve.

In kaj se je zgodilo na področju obdavčevanja kripto valut. Strateški svet je podal predlog o obdavčitvi dohodkov fizičnih oseb, za obdavčitev podjetniških izgub in dobičkov pa ni nobenih posebnih določb in se obravnavajo po že leta veljavnem 22. členu ZDDPO-2.

O vsem napisanemu se bomo pogovarjali na spletnem seminarju. Vaša vprašanja so zelo zaželjena že predhodno. Lahko jih zapišete v prijavo ali jih pošljete na larisa.berginc@dashofer.si.

  Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi on-line. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. S strani vseh udeleženih pa je za udeležbo nujen PCT pogoj!

  Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝ in v primeru udeležbe v dvorani, npr. ˝Ljubljana˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

  Iz programa seminarja

  1. RAČUNOVODSKI VIDIK KRIPTOVALUT IN KRIPTOŽETONO:

  • Osnova za opredelitev gospodarskih kategorij;
  • Rešitve v okviru zbirke MSRP;
  • Rešitve v okviru zbirke SRS;
  • Določanje poštene vrednosti in slabitve – vpliv na davčno osnovo.

  2. DAVČNI VIDIK KRIPTOVALUT IN KRIPTOŽETONOV.

  3. UPORABA STANDARDOV V PRAKSI:

  • Zgledi knjiženj poslovnih dogodkov.

  4. ODGOVORI NA VPRAŠANJA / DISKUSIJA.

  Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

  • gradivo,
  • jutranjo kavico,
  • pogostitev med odmori,
  • posvetovanje s predavateljico, in
  • potrdilo o udeležbi (na željo udeleženca, ki jo navede ob prijavi).

  Cena za udeležbo preko on-line vključuje:

  • pdf gradivo,
  • posvetovanje s predavateljico, in
  • potrdilo o sodelovanju v on-line predavanju (na željo udeleženca, ki jo navede ob prijavi).

  Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo webinarja/seminarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
  • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
  • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

  Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

  Potek seminarja

  Seminar bo potekal sočasno (*z udeležbo in online - preko ZOOM), med 13.00 in 15.00 uro. Mesta na izvedbi so omejena!

  • V primeru razglašene epidemije v državi ne izvajamo predavanj z udeležbo.
  • *Z udeležbo - v kolikor je taka prijava pod objavo seminarja mogoča.
  • Za fizično udeležbo morajo vsi udeleženi/prisotni izpolnjevati PCT pogoj!

  Za udeležbo preko on-line prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

  Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

  Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

  1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

  2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

  3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

  Komu je namenjen

  Na spletni seminar vabimo računovodje, davčne in pravne svetovalce, vlagatelje podjetnikov kot tudi vlagatelje fizičnih oseb, ki razmišljate o opravljanju gospodarske dejavnosti. Vabljeni, da se na pridružite tudi vsi, ki se vam tematika predavanja zdi kakorkoli zanimiva in potrebujete strokovne informacije.

  Vabljeni!

  Predavatelj/ica

  Silva Koritnik Rakela

  univ. dipl. ekon., Svojo poklicno kariero je začela na področju informatike kot organizatorka za področje računovodstva v večjih poslovnih sistemih v Sloveniji. Do leta 2010 je kot pooblaščena revizorka sodelovala pri revizijah računovodskih izkazov v okviru mednarodnih revizijskih družb. Je avtorica strokovnih prispevkov za različne publikacije,…

  Več delavnic tega predavatelja

  Termin in kraj dogodka

  13.10.2021

  ONLINE

  Silva Koritnik Rakela

  Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

  Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

  !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.