Seminarji

Prevoz nevarnega blaga v praksi ter novosti ADR 2023

Simona Miklavčič

Namen seminarja

Spoznajte osnove ADR zakonodaje - ADR se namreč spreminja na vsaki dve leti, zato vabljeni, da se pravočasno seznanite s vsemi novostmi in spremembami na tem področju. Tekom seminarja vas bomo seznanili: Kako koristiti ADR izjeme; Kako se pripraviti na srečanje s policisti ali inšpektorji, ki nadzirajo prevoz nevarnega blaga.

V okviru predavane tematike boste pridobili osnovne informacije o prevozu nevarnega blaga, si zagotovili skladnost z zakonodajo iz področja prevoza nevarnega blaga in se izognili morebitnim kaznim. V sklopu predavanja bo pomembna tema tudi priprava prevozne dokumentacije, vključno s CMR dokumentom. Posvetili se bomo pravilnem izpolnjevanju CMR dokumenta, za prevoz nevarnega blaga! Podjetja imate do 30.6.2023 čas, da novosti implementirate v prakso.

V okviru seminarja boste prejeli potrdilo o opravljenem usposabljanju.

Iz programa seminarja

  • Novosti ADR 2023;
  • Obvezno usposabljanje po poglavju 8.2.3 ADR;
  • Koriščenje ADR izjem (ADR izjeme oz. olajšave):
   - Izjeme glede namena prevoza;
   - Prevoz manjših embalažnih enot – izjema po poglavju 3.4 ADR;
   - Prevoz manjših količin nevarnega blaga – izjema po poglavju 1.1.3.6 ADR.
  • Pridobitev znanja o koriščenju olajšav pri prevozih vam omogočajo izogib strošku zunanjega ADR svetovalca!
  • Kako se pripraviti na srečanje s policisti ali inšpektorji, ki nadzirajo prevoz nevarnega blaga.
  • Priprava prevozne dokumentacije, vključno s CMR dokumentom. Posvetili se bomo pravilnem izpolnjevanju CMR dokumenta, za prevoz nevarnega blaga! 

  Cena za udeležbo preko online vključuje:

  • PDF gradivo,
  • posvetovanje s predavateljico,
  • strokovne in konkretne nasvete ter
  • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

  Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in večdnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja (v primeru online izvedbe) in najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo (v primeru izvedbe v živo), v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
  • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
  • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminar
  • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
  • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe.

  Z oddano prijavo na izbrano izobraževanje se strinjate, da vas ob vnosu prijave registriramo na naš brezplačni e-časopis Koledar izobraževanj

  S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

  Potek seminarja

  Seminar bo potekal online (preko ZOOM) med 10.00 in 12.00. Mesta na izvedbi so omejena!

  Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

  Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

  Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

  1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

  2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

  3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

  Komu je namenjen

  Seminar je namenjen vsem, ki sodelujejo pri prevozu nevarnega blaga (prevoznikom, pošiljateljem, proizvajalcem kemikalij...).

  Reference

  »Rada bi se zahvalila vam, za organizacijo webinarja; predvsem pa bi se rada zahvalila predavateljici za strnjeno in razumljivo podajanje informacij. Lepo vas pozdravljam in vam želim lep dan še naprej. «
  (YASKAWA Europe Robotics d.o.o., gospa Milanka Tekstar Štrubelj)

  Predavatelj/ica

  Simona Miklavčič

  diplomirani inženir kemijske tehnologije, ki se s področjem kemijske zakonodaje ukvarja že več kot 20 let. Praktične izkušnje je pridobila, ko je delala kot razvojnik v proizvodnji poliuretanskih in plastičnih izdelkov, izdelkov iz gume ter premazov za les in kovino. Poleg razvojnega dela je skrbela za izvajanje predpisov s področja kemijske in…

  Več delavnic tega predavatelja

  Termin in kraj dogodka

  30.5.2023

  ONLINE

  Simona Miklavčič

  Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

  Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

  !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.