Seminarji

Praktični pristopi optimiranja stroškov nabave

Mag. Matjaž Marovt

Namen seminarja

Nabava je po definiciji dejavnost pridobitve blaga ali storitev za izpolnitev ciljev podjetja oz. organizacije. Ob upoštevanju, da ima nabavni strošek največji delež v strukturi stroška večine podjetij, je za dosego ciljev organizacije ključno, da so nabavniki vešči obvladovanja kompleksnih in prepletenih procesov, v katerih pogosto odločajo podrobnosti.

Ker veščin, drobnih trikov in izkušenj ni nikoli dovolj, je namen naše delavnice podati oseben odnos, pristope in izkušnje predavatelja, ki ima to srečo in priložnost, da je vodil tri funkcije, ki sestavljajo nabavni trikotnik: razvoj, nabava in kakovost.

Delavnica temelji na nekonvencionalnem pristopu, ki je kombinacija predavanja, pogovorov in izmenjave dobrih praks, največji poudarek pa je na reševanju primerov iz prakse. Predavatelj stremi k temu, da se za vsako od postavljenih vprašanj poišče ena ali več rešitev na osnovi praktičnih izkušenj in primerov.

Iz programa seminarja

 • Sodelovanje z dobavitelji
 • Kako se znajti v množici bolj ali manj uporabne ponudbe in interesov?
 • Kako pripraviti in izvesti učinkovit izbor, ki bo kljub kriteriju najboljše cene zadostil kakovostnim zahtevam organizacije?
 • Kako stalno zniževati stroške v nabavi, a ne nenehno pritiskati na znižanje cen?
 • Sodelovanje nabavnega trikotnika v podjetju
 • Kako učinkovito moderirati sodelovanje vseh v nabavo vključenih služb v organizaciji?
 • Kako povezati nabavno in razvojno službo v učinkovit tandem za optimiranje stroškov nabave?
 • Racionalni in učinkoviti postopki
 • Kako pripraviti dobavitelje na redne dobave?
 • Kako izvajati koristno ocenjevanje dobaviteljev in kdaj?
 • Kako zadostiti zahtevam standarda ISO 9001 in se obenem izogniti birokraciji?
 • Kako izpeljati učinkovit postopek reklamacije in ga spremeniti v uspešen popravni ukrep?
 • Cena vključuje:

  • gradivo,
  • jutranjo kavico,
  • pogostitev med odmori in
  • potrdilo o udeležbi.

  Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  Potek seminarja

  08.30 - 09.00 Prihod udeležencev in dobrodošlica ob jutranji kavi
  09.00 - 11.15 Delavnica I. del
  11.15 - 12.00 Odmor za kosilo in priložnost za druženje
  12.00 - 13.45 Delavnica II. del
  13.45 - 14.00 Krajši odmor
  14.00 - 15.30 Delavnica III. del

  Komu je namenjen

  Delavnica je namenjena vsem, ki želijo spoznati pogled na nabavne procese in sodelovanje med različnimi službami podjetja in dobaviteljev, posebej pa nabavnikom ter razvojnikom, tehnologom in kakovostnikom, ki sodelujejo v procesu nabave in želijo izboljšati osebne veščine na osnovi praktičnih izkušenj. Delavnica je namenjena sodelujočim v nabavnem procesu, ki že imajo izkušnje, koristna pa bo tudi začetnikom, ki bodo že na začetku svoje poti dobili nekaj napotkov, da bodo lažje naredili prve nabavne korake.

  Reference

  »Izobraževanje je bilo poučno, zanimivo. Z ostalimi udeleženci smo izmenjali mennja glede nabavnih postopkov.«
  (Daniel Turk, Luka Koper d.d.)

  »Strokovno podkovan predavatelj z ogromno praktičnih primerov in namigov.«
  (Boris Obradovič, Avtosteklo, d.o.o.)

  »Zanimivo, predvsem zaradi izmenjave praktičnih izkušenj.«
  (Anita Jerala Peterman, Elan, d.o.o.)

  Predavatelj/ica

  Mag. Matjaž Marovt  Matjaž Marovt, je samostojni svetovalec v podjetju MJ Marovt poslovno svetovanje in vodilni partner za Slovenijo podjetja Cirtuo GmbH, pred tem pa je bil direktor Tehnične direkcije v Adrii Mobil, član uprave delniške družbe Prevent Global, še prej pa je bil vrsto let na vodstvenih funkcijah v Gorenju kot direktor kakovosti, direktor programa…

  Več delavnic tega predavatelja

  Termin in kraj dogodka

  4.10.2017

  Ljubljana

  Mag. Matjaž Marovt

  Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

  Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

  !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.