Organizacija delovnega časa: razporejanje, vodenje evidence, krajši delovni čas in delo na domu - webinar

Namen seminarja

Vse kar mora delodajalec vedeti o delovnem času!

Vse bolj je zamegljena meja med delovnim in prostim časom delavcev. V času nenehne dosegljivosti in razvoja informacijskih tehnologij imamo občutek, da moramo vsako elektronsko pošto prebrati in nanjo odgovoriti v trenutku, ko jo prejmemo, se oglasiti ali nemudoma vrniti vsak telefonski klic, pa čeprav izven delovnega časa. Soočamo se s spremembami narave in vsebine dela, s tem pa tudi organizacije delovnega časa, povečanega obsega dela na domu…

Kako organizirati delovni čas, ki bo ustrezal fleksibilnim potrebam dela in bo hkrati skladen z zahtevami zakonodaje, je vprašanje, ki si ga delodajalci vse pogosteje zastavljajo. V času epidemije se postavljajo dileme kako organizirati in spremljati delo delavcev, ki delajo na domu. Kakšne so razlike med polnim in krajšim delovnim časom…

Dejstvo je, da lahko razporeditev in organizacija delovnega časa, ki ne podpira dejanskih potreb procesa dela, delodajalcu prinese številne negativne posledice. Med drugim tudi:

  • nepravilno vodenje evidence delovnega časa,

  • nepravilen obračun plače,

  • kopičenje nadur,

  • izplačevanje nadur zaposlenim v obliki stimulacije,

  • neustrezno razporejanje delovnega časa,

  • povečanje administrativnega dela,

  • vodenje dveh evidenc o delovnem času – ene dejanske in druge, ki jo delodajalci predložijo v primeru inšpekcijskega nadzora,

  • nepoznavanje posebnosti dela na domu itd.

Vsa ta ravnanja pomenijo kršitev delovnopravnih obveznosti delodajalca in mu predstavljajo dodatno tveganje, ki bi se mu lahko z poznavanjem pravil delovnega časa, brez težav izognil.

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Komu je namenjen

Izobraževanje je namenjena vodstvenemu kadru podjetij, kadrovikom, pravnikom ter vsem, ki pri tej tematiki sodelujete/soodločate pri svojem delu. Dobrodošli tudi ostali, ki jih tema zanima.

Iz programa seminarja

Na praktičnem seminarju bomo obravnavali dileme delodajalcev povezanih z delovnim časom in predstavili rešitve s katerimi se lahko delodajalci zgoraj navedenimi tveganjem za vedno izognejo.

V sklopu webinarja bomo predstavili razlike med krajsim delovnim casom po ZDR-1 in skrajsanim delovnim casom po interventni zakonodaji.

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
23.11.2020Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
89 EUR + DDVZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja

Predavatelj/i

je pravnica, ki se je na začetku svoje kariere ukvarjala s svetovanjem delodajalcem iz delovnopravnega področja in jim pomagala pri izvedbi zahtevnejših delovnopravnih postopkov. Varstvo osebnih podatkov jo je od nekdaj zanimalo, zato se je pričela tej temi v zadnjih nekaj letih aktivno posvečati. Sedaj se ukvarja predvsem z vzpostavljanjem

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 10. in 11.30 uro. Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek predavanja in, ki vam bo na voljo za ogled 3 dni po izvedbi webinarja.

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->