Odpovedi pogodb o zaposlitvi po epidemiji COVID-19 - webinar

Namen seminarja

Dne 14. 5. 2020 je Vlada RS z Odlokom o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) preklicala epidemijo, vendar se številni delodajalci še vedno oz. kljub temu soočajo z bistveno zmanjšanim obsegom poslovanja in bodo vsaj nekateri primorani tudi v odpuščanje delavcev. Na tokratnem webinarju se bomo zato podrobneje posvetili prav temu vprašanju.

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Komu je namenjen

On-line predavanje je namenjeno kadrovikom, računovodskim delavcem, direktorjem in vsem ostalim, ki v podjetju ali organizaciji urejajo področje pravnih postopkov: zaposlovanja, odpuščanja, odpravnin, delovnega časa, ...

Vabljeni!

Iz programa seminarja

  • Kdaj, kako, pod kakšnimi pogoji lahko delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi v času po epidemiji in na kaj vse mora biti pozoren?
  • Kakšne so obveznosti delodajalca in kakšne pravice delavcev (vključno s pravicama delavca do odpovednega roka in odpravnine v skladu z ZDR-1)?
  • Predstavili pa bomo tudi nove ukrepe iz t.i. tretjega in četrtega protikoronskega zakona, predvsem začasni ukrep skrajšanega delovnega časa in njegovega delnega subvencioniranja, začasni ukrep začasnega čakanja na delo z delnim povračilom nadomestila plače, dotaknili pa se bomo tudi vprašanj povezanih z odrejeno karanteno ter vpliva teh ukrepov na (dopustnost) odpovedi pogodb o zaposlitvi.

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
18.8.2020V živo prek spleta99 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

Tanja Bohl je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 10.00 in 12.00 uro. Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek webinarja, ki vam na voljo za ogled 3 dni po prejetju povezave do posnetka na vaš e-mail.

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->