Obračunavanje plač in drugih prejemkov z novostmi s 1.7.2020 za javni sektor - webinar

Namen seminarja

Glede na spremenjeno zakonodajo in razmer v obdobju epidemije, prihaja do vprašanj in dilem, kako pravilno obračunati plače ter ostalih povračil povezanih z delom.

Zakonodaja se spreminja glede čakanja na domu, dela od doma, boleznine, ... Gre za posebnosti v obračunu plač za javni sektor po času epidemije, na tem področju pa je kar nekaj nejasnosti.

Po prvem izplačilu plač v času epidemije je Ministrstvo za javno upravo 15. aprila spremenilo mnenje za določitev osnove za povračila za čas čakanja in karantene. Nato nas pričakal drugi paket protikorona zakon, s 1.6. pa je začel veljati že tretji protikorona zakon, katerega vsebina in vpliv na obračun plač bo predstavljen tekom izobraževanja. Čakajo nas novosti pri obračunu plač po 1.7.2020 (znova uvedba redne delovne uspešnosti v višini 2 do 5%, zneske povračil in še druge aktualne novosti).

V ta namen smo za vas pripravili praktični spletni seminar, v kateri bodo vsi prisotni prejeli informacije kako je z obračunom plač v javnem sektorju ter na katere zakone in posebnosti je potrebno paziti.

Tako bodo vsi udeleženi na enostaven način pridobili odgovore na trenutna najpogostejša vprašanja v povezavi z obračunavanjem plač v javnem sektorju ter imeli ves čas informacije na voljo.

Vabljeni!

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Komu je namenjen

Webinar je namenjen računovodjem, finančnikom, kadrovikom, direktorjem in drugim zaposlenim, ki morajo poznati in se ukvarjajo z obračunom in izplačilom plač in so zaposleni v javnem sektorju.

Iz programa seminarja

V okviru spletnega seminarja bomo:

 • preverili obračunska vprašanja povezana z razglasitvijo epidemije,
 • pogledali obračunski vidik,
 • na primerih prikazali osnove za nadomestila, stopnje za obračun nadomestil,
 • preverili kaj je pomembno z vidika zahtevkov za refundacije

Poleg teh vsebin bomo podali poudarek na sprejeti mega korona paket, ki med drugim predvideva:

 • znižanje plač za funkcionarje,
 • začasna premestitev zaradi nujnih delovnih potreb v času epidemije COVID-19,
 • delo preko polnega delovnega časa v času epidemije COVID-19,
 • zaposlitev zaradi nujnih delovnih potreb v času epidemije COVID-19,
 • nadomestilo plače zaradi epidemije COVID-19,
 • dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije,
 • ter vse ostale ukrepe, ki se nanašajo na javni sekto - kot so zmanjševanja plačilnih rokov in poenostavitev javnih naročil – zvišanje zneskov.

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
18.6.2020Potrjena izvedbaZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
99 EUR + DDVZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja

Predavatelj/i

finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Je svetovalka za javni

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 9.00 in 11.00. Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek predavanja in, ki vam bo na voljo za ogled 1 teden po izvedbi webinarja.

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->