Seminarji

Novi REK-O - prve praktične izkušnje poročanja in uporaba s 1. 4. 2023 dalje

Irena Kamenščak

Namen seminarja

Po novem letu smo v praksi pričeli z uporabo novega REK-O obrazca, pri čemer so se začela pojavljati tudi določena praktična vprašanja, na katera v fazi testiranja še nismo pomislili. Na seminarju si bomo ogledali prve izbrane praktične primere oddanih poročanj na novem obrazcu. Ker verjamemo, da se dileme povezane s praktičnim poročanjem pojavljajo tudi vam, vas vabimo, da se nam pridružite pri spletnem seminarju, na katerem bomo izmenjavali prve praktične izkušnje.

Tokratna vsebina seminarja je dopolnjena tudi s Pravilnikom, kjer je na novo določena vsebina in oblika REK-O obrazca z dodanima poljema, ki sta se začela uporabljati 1. aprila 2023. Sprememba je namreč pri poročanju povračil stroškov, čemur bomo namenili več poudarka.

Vabljeni!

Iz programa seminarja

  1. Splošno – REK-O

  2. Primeri iz prakse:

  • poročanje plača (primeri z boniteto, PDPZ, bolniško s pravico do refundacije);
  • poročanje - povračila stroškov 
  • poslovna uspešnost;
  • regres za letni dopust 
  • podjemna pogodba;
  • najemnina;
  • izplačilo dividende. 

  3. Popravek in samoprijava:

  • primer popravka zaradi vračila dela obdavčljivega dohodka
  • primer samoprijave – dodaten dohodek in obračun dohodnine + PSV

  4. Na novo določena vsebina in oblika REK-O obrazca z dodanima poljema, ki sta se začnela uporabljati 1. aprila 2023:

  V Pravilniku je na novo določena vsebina in oblika REK-O obrazca tako, da sta dodani polji:

  • A054a Oznaka dohodka (polja B), ki se všteva v davčno osnovo in
  • A054z Znesek dohodka, ki se všteva v davčno osnovo.

  Vaša predhodna vprašanja so zelo zaželjena in jih ob prijavi lahko pošljete na larisa.berginc@dashofer.si.

  Cena za udeležbo preko online vključuje:

  • PDF gradivo,
  • posvetovanje s predavateljico,
  • strokovne in konkretne nasvete ter
  • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

  Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in večdnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja (v primeru online izvedbe) in najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo (v primeru izvedbe v živo), v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
  • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
  • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminar
  • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
  • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe.

  Z oddano prijavo na izbrano izobraževanje se strinjate, da vas ob vnosu prijave registriramo na naš brezplačni e-časopis Koledar izobraževanj

  S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

  Potek seminarja

  Seminar bo potekal preko ZOOM med 10.00 in 13.00 uro. Mesta na izvedbi so omejena!.

  Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

  Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

  Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

  1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

  2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

  3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

  Komu je namenjen

  Na naš online seminar vabimo računovodje, vodje finančno-računovodskih oddelkov, vodje računovodskih servisov, referente za obračun plač, vodje obračunskega oddelka ter vse, ki jih ta tematika zanima in sodelujejo pri pripravi poročanja različnih izplačilih. Vabljeni tudi vsi, ki bi se želeli seznaniti z spremembami prenovljenega REK-O obrazca.

  Dobrodošli tudi vsi, ki ste s spremembami seznanjani, a bi se skozi praktične izračune seznanili tudi z dopolnitvami Pravilnika Pravilnik o spremembah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev. V Pravilniku je na novo določena vsebina in oblika REK-O obrazca z dodanima poljema, ki sta se začela uporabljati 1. aprila 2023.

  Vljudno vabljeni!

  Reference

  »Zelo razumljiv in zanimiv seminar. Vse pohvale tako vam, kot predavateljici.« (Katja Medja, HIT ALPINEA, d.o.o)

  »Zahvaljujem se vam za zelo dobro predstavljen seminar. Všeč mi je bila zelo podrobna in razumljiva razlaga predavateljice. Hvala.« (J. Ivančič, Občina Kidričevo)

  Predavatelj/ica

  Irena Kamenščak

  univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, trenutno pa se izobražuje na magistrskem študiju delovnega in socialnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

  Več delavnic tega predavatelja

  Termin in kraj dogodka

  12.5.2023

  ONLINE

  Irena Kamenščak

  Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

  Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

  !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.