Novi Gradbeni zakon GZ-1

Namen seminarja

Predlog Gradbenega zakona (GZ-1) popravlja in dopolnjuje obstoječe normativne rešitve, tako da bo mogoče hitrejše in učinkovitejše izvajanje postopkov v zvezi z gradnjo pri zagotavljanju varovanja javnih interesov ter pravne varnosti vseh udeležencev pri graditvi.

Trenutno se zakon nahaja že v državnem zboru in zaključuje vladno proceduro. Po potrditvi s strani DZ bo stopil v veljavo 15 dan po objavi v Uradnem listu.

Namen predavanja je seznaniti pooblaščene osebe, vodje del kot tudi projektante, investitorje, inženiringe kakšne so spremembe odgovornostih in nalogah glede projektiranja, nadzora in vodenja del, kot tudi pri izdelavi projektne dokumentacije, pridobitvi gradbenih in uporabnih dovoljenj ter legalizacijah objektov.

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi on-line. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

Komu je namenjen

Srečanje je namenjeno vsem, ki se želijo seznaniti z novostmi v gradbeni zakonodaji ter aktualno prakso, ki se je oblikovala v zadnjih 2,5 letih po sprejetju GZ, in sicer: izvajalcem gradbenih del, vodjem gradenj, nadzornikom, inštalaterjem in izvajalcem zaključnih del v gradbeništvu, projektantom, inženiringom, investitorjem (privatni, javni), lastnikom nelegalnih gradenj, proizvajalcem gradbenih proizvodov in vsem, ki jih omenjena tematika zanima.

Vabljeni!

Iz programa seminarja

Gradbeni zakon GZ-1 prinaša veliko pozitivnih novosti, nekatere izmed njih so:

 • Spremenjene odgovornosti udeležencev pri graditvi.

 • Spremenjen obseg objektov in del za katere je potrebno gradbeno dovoljenje.

 • Novosti pri mnenjih in udeležencih v postopku gradbenega dovoljenja.

 • Spremembe pri enostanovanjskih objektih.

 • Ugodnejše določbe za legalizacije.

 - Na seminarju bodo pregledno predstavljene vsebine predvidenih novosti GZ-1 z vsebinsko primerjavo z GZ.

- Pregled celotnega novega zakona, s poudarki in opozorili.

Priznanje kreditnih točk s strani IZS

Po dogovoru z IZS bodo pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobili kreditne točke iz izbirnih vsebin po sprejetju zakona - v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev (Uradni list RS, št. 37/18).

Po uradni odločitvi komisije IZS, bomo pb izvedbi seminarja vsem udeležencem izdali potrdilo o udeležbi z vsebino o pisnem priznanju kreditnih točk s strani Inženirske zbornice Slovenije. Vlogo za priznanje kreditnih točk v vašem imenu bo vložena z naše strani.

Skupinska vloga bo na Inženirsko zbornico Slovenije vložena na podlagi podpisane prezenčne liste in vpisane IZS št. udeleženca, po izvedbi seminarja. Kreditne točke bodo pripisane avtomatsko in udeleženci sami ne rabijo ničesar javljati na IZS.

Cena z udeležbo vključuje:

 • pdf gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi s priznanjem kreditnih točk s strani IZS. 

Cena on-line izvedbe vključuje:

 • pdf gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete,
 • pdf potrdilo o sodelovanju v on-line predavanju s priznanjem kreditnih točk s strani IZS.

Pomembno:

 • Naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in več-dnevna izobraževanja).
 • Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust.
 • V primeru udeležbe na obeh seminarjih s področja Novega gradbenega zakona, vam na skupni znesek kotizacije priznamo 10 % popust.

Ponujeni popusti na ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
8.7.2021V živo prek spleta288 EUR + DDVPRIJAVA
31.8.2021Ljubljana310 EUR + DDVPRIJAVA
31.8.2021V živo prek spleta288 EUR + DDVPRIJAVA
4.10.2021V živo prek spleta288 EUR + DDVPRIJAVA
4.10.2021Ljubljana310 EUR + DDVPRIJAVA
25.11.2021V živo prek spleta288 EUR + DDVPRIJAVA
25.11.2021Maribor310 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

je poleg gradbene izobrazbe končala še podiplomski specialistični študij na Fakulteti za upravo s področja gradbenega inšpiciranja z aktualno problematiko uvajanja ZGO-1. Leta 2004 si je z nazivom Specialist javne uprave pridobila znanje glede vodenja ter opravljanja najbolj zahtevnih nalog v državni upravi. Je avtorica številnih strokovnih člankov

Potek seminarja

Seminar bo potekal preko ZOOM-a, med 12. in 16.00 uro.Tekom predavanja naredimo 15 min odmor. Mesta na webinarju so omejena!

 • Zaradi epidemije v državi trenutno ne izvajamo predavanja z udeležbo.

Za udeležbo preko on-line prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek predavanja v kolikor bo na voljo, ali bili povabljeni na ponovitev webinarja.

Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

 1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

 2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

 3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->