Nove strokovne možnosti v gradbeništvu izvajanja globinskih in površinskih impregnacij armirano betonskih konstrukcij z materiali na osnovi SILANOV (nanotehnologija v praksi)

Namen seminarja

Javni naročniki v svojih razpisih iščejo izvajanje zaščite gradbenih substratov s sredstvi (materiali) na osnovi SILANOV. Uporabnost SILANOV so preiskovali tudi na Inštitutu Jožef Štefan in ZAG-u. Povečuje se zavedanje, da so učinkovite zaščite gradbenih konstrukcij možne tudi z uporabo sredstev izdelanih na osnovi SILANOV.

Vendar kaj so SILANI? Kako in zakaj jih je možno uporabljati? Kako dejansko delujejo kot korozijski inhibitorji in kako jih je potrebno nanašati? Kako jih uporabljamo in na katerih izdelkih v gradbeništvu? Kaj od take zaščite lahko pričakujemo, s čim jih lahko primerjamo in kako ugotavljamo njihovo učinkovitost? (VEČ >>>)

Na vsa navedna vprašanja vam bomo odgovorili na seminarju Globinska in površinska impregancija armirano betonskih konstrukcij z materili na osnovi silanov (nanotehnologija), avtomatizacija visokotlačnih vodnih postopkov in zaščita jekla z uporabo enokomponentnih vlago utrjujočih poliuretanskih barv. Posvet bo potekal 27. maja 2019 v Radisson Blu Plaza hotelu, v Ljubljani.

Namen srečanja

Ugotovljene poškodbe gradbenih konstrukcij so ponovno opomnile na pomen vzdrževanja armirano betonskih konstrukcij in jekla. Izvajajo se nove preiskave o stanju in varnosti »starih« gradbenih konstrukcij, ponovno so »aktualizirana« stara poročila o že izvedenih preiskavah o stanju premostitvenih objektov, stavb, drugih gradbenih objektov …

Nova gradbena zakonodaja je zaostrila, in tudi je dorečena, odgovornosti vseh akterjev pri gradnji in vzdrževanju gradbenih objektov. Opominja nas na nujnost izvajanja impregnacije konstrukcij z vidika kasnejše obstojnosti in vzdrževanja. Narekuje uporabo korozijskih inhibitorjev (preprečevalcev korozije armaturnega jekla) za armirano betonske konstrukcije. Pospešila je zavedanje nujnosti uporabe kratkotrajnih in dolgoročnih hidrofobnih sredstev za zaščito gradbenih substratov. S tem pa nujnost onemogočanja vdora vode in kloridnih ionov v gradbene substrate. Na splošno so se poostrile (novi predpisi o betonih) zahteve za preprečitev prodiranja škodljivih pojavov v notranjosti gradbenih konstrukcij. Vode in kloridni ioni povzročajo korodiranje in rjavenje armature, nevarno propadanje prav nosilnega dela konstrukcije.

Pri jeklu, nove tehnološke možnosti omogočajo avtomatizacijo visokotlačnih postopkov čiščenja jeklenih konstrukcij z vodo. Kar omogoča uporabo novih dolgotrajnih enokomponentnih vlagoutrjujočih poliuretanskh barv. Vendar so ti postopki in materiali, vkljub izredni prednosti, malo znani.

Seminar bodo v sodelovanju z založbo Verlag Dashöfer izvajali predstavniki podjetij Chemcolor, Evonik in Prejsan. Vodil ga bo dr. Aljaž Vilčnik, vodilni strokovnjak na področju SILANOV, ki je doktoriral prav na področju SILANOV. Je direktor in strokovni vodja zelo uspešnega družinskega podjetja Chemcolor, uveljavljene kemijske družbe. Dr. Vilčnik je nesporno eden od redkih, ki je poklican, da nam odgovori na vsa zastavljena vprašanja. V pomoč bosta predstavnika podjetja Evonik (podjetje je eno od vodilnih svetovnih specializiranih kemijskih družb) in predstavnik podjetja Prejsan (družba je pooblaščeni partner podjetja Chemcolor, z izkušnjami v pripravi in izvedbi sanacijskih del gradbenih objektov).

Vljudno vabljeni.

Komu je namenjen

Srečanje je namenjeno vsem, ki so kakorkoli povezani z gradbeništvom: nadzori, projektanti, javni naročniki, izvajalci, in ostali sodelujoči v gradbeni dejavnosti ter vsem, ki se želijo seznaniti s strokovnimi novosti v gradbeni stroki – nanotehnologijo ter vplivom novega GZ na odgovornost pri gradnji in vzdrževanju gradbenih objektov.

Iz programa seminarja

09.00 - 10.30 | Predavanje I. del:

  • Nove strokovne možnosti v gradbeništvu izvajanja globinskih in površinskih impregnacij armirano betonskih konstrukcij z materiali na osnovi SILANOV (nanotehnologija v praksi)

(g. Spomenko Lješič,Evonik d.o.o.)

10.30 - 11.00 | Predavanje II. del:

  • Avtomatizacija visokotlačnih vodnih postopkov čiščenja jekla kot predpriprava za izvajanje dolgotrajnih zaščit jeklenih konstrukcij z uporabo enokomponentnih vlagoutrjujočih poliuretanskih barv

(g. Igor Avsec, Prejsan d.o.o.)

11.00 – 11.30 Odmor s pogostitvijo

11.30 – 12.10 | Predavanje III. del:

  • Zaščita jekla z uporabo enokomponentnih vlagoutrjujočih poliuretanskih barv, izvedba na »starih« obstoječih objektih.

(dr. Aljaž Vilčnik, Chemcolor Sevnica d.o.o.)

12.10 – 13.00 | Predavanje IV. del:

  • Vpliv nove gradbene zakonodaje na odgovornost pri gradnji in vzdrževanju gradbenih objektov

(Aleksandra Velkovrh, dip.ing. gr., spec)

13.00 – 14.00Razprava in diskusija

Priznanje kreditnih točk s strani IZS

Po dogovoru z IZS bodo pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobili 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Glede na Pravilnik o dodatnem prostovoljnem strokovnem izpopolnjevanju članov IZS, organizatorji izobraževanja izven IZS vložimo vlogo za priznanje kreditnih točk za udeležbo na izobraževanjih, ki se jih udeležite zunaj zbornice. Vlogo vložimo za vse udeležence skupaj, na podlagi podpisane prezenčne liste s seminarja.

Več preberite tukaj: http://www.izs.si/izobrazevanja/vloga-za-dodelitev-kreditnih-tock/

Cena vključuje:

• gradivo,
• jutranjo kavico,
• pogostitev med odmori in
• potrdilo o udeležbi.

Pomembno:

  • Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust.
  • V primeru udeležbe na katerem izmed seminarjevs področja Novega gradbenega zakona, vam na skupni znesek kotizacije priznamo 10 % popust.

Ponujeni popusti na ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃tukaj(op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
27.5.2019Potrjena izvedbaZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
135 EUR + DDVZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja

Predavatelj/i

Potek seminarja

8.30 - 09.00 Dobrodošlica ob kavi in pozdrav organizatorja

09.00 - 10.30 Predavanje I. del

10.30 - 11.00 Predavanje II. del

11.00 – 11.30 Odmor s pogostitvijo

11.30 - 12.10 Predavanje III. del

12.10 - 13.00 Predavanje IV. del

13.00 - 14.00 Razprava in diskusija

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.
Reference:

»Zelo poučno in vesel sem udeležbe!« (Ismet Hodžić, Makro 5 Gradnje, d.o.o.)

»Zanimive vsebine in dobra predavanja.« (Sonja Sukič, Pomgrad d.d.)

»Seminar je bil odličen in poučen!«

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->