Seminarji

Izpolnitev obveznosti s področja varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti za podjetja in bodoče ustanovljena podjetja

mag. Katarina Železnik Logar

Namen seminarja

V okviru predavanja bomo udeležencem predstavili obveznosti v povezavi z zagotavljanjem varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti, z obvezno dokumentacijo in številnimi dobrimi praksami.

Zakaj je to področje tako pomembno? Visoka raven varnosti in zdravja pri delu ter dobro zdravje delavcev sta pogoj za podaljševanje delovne dobe, zdravo in aktivno staranje. Vse to pa zahteva ustvarjanje varnega in zdravega delovnega okolja in spodbujanje kulture preventive. Vlaganje v preventivo pomeni investiranje v večjo produktivnost, boljše počutje zaposlenih in s tem višjo kvaliteto življenja. Preventiva je obenem najboljša in tudi najcenejša rešitev.  Na izpolnjevanje zahtev s področja varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti se v praksi žal še vedno pozablja, dokler se ne zgodijo nezgode, požari ipd. Poročila pristojnih inšpektoratov tudi kažejo, da je zlasti pri malih delodajalcih premalo znanja s tega področja in posledično lahko slabša preventiva.

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi on-line. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

Iz programa seminarja

 • Pregled obveznosti in potrebne dokumentacije na področju varnosti in zdravja pri delu
 • Obvezni interni akti s področja varnosti in zdravja pri delu pri delodajalcih (alkohol, droge, zdravila, psihosocialna tveganja, promocija zdravja) in pri osebah, ki dejavnost opravljajo kot samozaposlene osebe
 • Priprava in izvajanje načrta promocije zdravja
 • Zahteve pri uporabi delovne opreme
 • Nevarne snovi na delovnem mestu in biološki dejavniki
 • Obveznost uporabe osebne varovalne opreme
 • Ocena tveganja pri delodajalcu in pri samozaposlenih osebah
 • Poškodbe na delovnem mestu in novosti glede prijav
 • Pregled in izpolnjevanje obveznosti s področja varstva pred požarom v delovnih prostorih, kjer se opravlja dejavnost
 • Dokumentacija s področja požarne varnosti
 • POMEMBNO: Izdelava ocene požarne ogroženosti v skladu z novo zakonodajo

Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete ter
 • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Cena za udeležbo preko online vključuje:

 • PDF gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete ter
 • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in večdnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja (v primeru online izvedbe) in najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo (v primeru izvedbe v živo), v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminar
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
 • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe.

Z oddano prijavo na izbrano izobraževanje se strinjate, da vas ob vnosu prijave registriramo na naš brezplačni e-časopis Koledar izobraževanj

S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashöfer.

Potek seminarja

Seminar bo potekal sočasno (*z udeležbo in online - preko ZOOM), med 9.00 in 12.00. Tekom predavanja naredimo 15 minutni odmor. Mesta na izvedbi so omejena!

 • V primeru razglašene epidemije v državi ne izvajamo predavanj z udeležbo.
 • *Z udeležbo - v kolikor je taka prijava pod objavo seminarja mogoča.

Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

 1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

 2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

 3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

Komu je namenjen

Praktičen seminar je namenjen obstoječim delodajalcem in samozaposlenim osebam ter vsem bodočim podjetnikom, ki ste še na začetku svoje samostojne poslovne poti ali se še odločate za ustanovitev, pa bi radi svoje poslovanje uskladili tudi v delu varnosti in zdravja na delovnem mestu.

Predavatelj/ica

mag. Katarina Železnik Logar

Mag. Katarina Železnik Logar, zaposlena na Inštitutu za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor kot vodja podružnice Ljubljana. Opravljen ima strokovni izpit iz varnosti in zdravja pri delu in preko 15 let predava ter izvaja strokovne naloge na področju varnosti in zdravja pri delu, svetuje delodajalcem in samozaposlenim s področja varnosti pri…

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

23.2.2023

ONLINE

mag. Katarina Železnik Logar

23.2.2023

Ljubljana

mag. Katarina Železnik Logar

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.