IZBOLJŠAJMO ODNOSE NA DELOVNEM MESTU - asertivno komuniciranje

Namen seminarja

V praksi velja pravilo, da je v pogovoru uspešen tisti, ki upošteva tri najpomembnejša pravila dobrega dialoga. Prvo zahteva, da se naučimo poslušati, upoštevati in spoštovati druge ter si prizadevamo, da drugi poslušajo, upoštevajo in spoštujejo nas. Drugo določa, da je treba prepoznati svoje in sogovornikove odzive, ki odločilno vplivajo na potek pogovora ter se zavedati, kateri odzivi so primerni in katere bo treba opustiti. Tretje pa uči, kako priti do skupnega cilja. Najučinkovitejša pot za uresničitev teh treh pravil je prav gotovo asertivno komuniciranje.

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, z udeležbo v dvorani kot tudi izvedbo preko on-line prenosa. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na seminarju. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

Komu je namenjen

Na predavanje vabimo:

  • kadrovike,
  • projektne managerje,
  • vse, ki na dnevni bazi veliko komunicirajo s sodelavci, kupci, dobavitelji,
  • samostojne izvajalce, ki se pri svojem delu soočajo z veliko mero komunikacije in usklajevanja z ljudmi ter delom pod visokimi časovnimi pritiski
  • ter tudi vse, ki si želijo bolje in lažje komunicirati z drugimi ljudmi.

Vabljeni!

Iz programa seminarja

I. del, med 9. in 11. uro:
KAKO KOMUNICIRAMO V VSAKDANJIH SITUACIJAH:
kaj je zaželeno in kaj bi bilo treba opustiti,
kaj pomeni obrambno vedenje,
zakaj in kako z obrambnim vedenjem uničujemo medosebne odnose,
zakaj izbiramo agresivno (strategija boja), pasivno (strategija bega) in pasivno – agresivno vedenje (manipulacija ali dvojna sporočila),
kako razviti asertivno komuniciranje.
 
KAJ JE ASERTIVNO VEDENJE oz. KOMUNICIRANJE:
kaj lahko v pogovorih dosežemo, če upoštevamo: jaz sem v redu, ti si v redu.
temelji asertivnosti: spoštovanje, sprejemanje odgovornosti, povezanost, sodelovanje.

II. del, med 11.15 in 13.15:
 
KAKO SE ASERTIVNO ODZVATI, DA BODO DRUGI RAZUMELI NAS IN KAKO, DA BOMO MI RAZUMELI DRUGE
kako povedati, da nas nekaj moti, nam ni všeč, da imamo pomisleke …; kako postaviti meje,
kako pojasniti svoje želje oz. cilje brez konfliktov,
kako izraziti oziroma obvladati svoja čustva,
kako se odzvati na besedne napade, očitke, žalitve ali grožnje,
kaj storiti, če se spremenijo čustva sogovornika, njegovo vedenje pa postane moteče,
kako umiriti sogovornika, da se lahko začnemo pogovarjati,
upoštevajmo tri temeljne pristope: raziskati, preveriti, potrditi,
kaj pomeni pojasniti dejstva oz. argumentirati (objektivno pojasnjevanje),
kako povemo kritiko in kako jo sprejmemo,
kako rečemo NE,
kako povemo neprijetno novico,
kako razvijemo t. i. partnerski odnos.
Modula se med seboj dopolnjujeta in obstaja možnost, da del prvega dela predavanja obdelamo ob drugem delu in obratno!
 
Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in več-dnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Navedeni popusti ne veljajo za webinarje. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.
  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
  • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
  • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
10.2.2021V živo prek spleta210 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

univ. dipl. dramaturginja, NLP trener in NLP coach, certificirana integrativna relacijska psihoterapevtka, učiteljica čuječnosti.

Diplomirala je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Leta 2002 je pridobila najvišji mednarodni certifikat in naziv trener NLP, leta 2005 pa na univerzi v Santa Cruzu (ZDA) še mednarodno licenco in naziv

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 9.00 in 13.15, preko ZOOM. Število mest je omejeno!

Za udeležbo preko on-line potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek predavanja in, ki vam bo na voljo za ogled 3 dni po izvedbi webinarja.

Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->