DDV novosti v 2019 in vse o transakcijah z nepremičninami

Namen seminarja

Za leto 2019 je napovedanih kar nekaj sprememb s področja DDV. Del njih je posledica obvezne implementacije spremenjene evropske DDV zakonodaje (področje kuponov, opravljanja telekomunikacijskih storitev, storitev oddajanja in elektronskih storitev osebam, ki niso davčni zavezanci), del pa predlaga slovenski predlagatelj (zlasti gre za odpravo nekaterih pomembnih administrativnih opravil).

Glede na to, da so spremembe v fazi predlaganja, se bo program seminarja v skladu s tem sproti usklajeval. Tako boste udeleženci seminarja seznanjeni z vsemi zadnjimi spremembami in novostmi na tem področju, pravočasno in točno.

Komu je namenjen

Seminar je namenjen vsem, ki se ukvarjajo z DDV in morajo poznati pravila in posebnosti pri davku na dodatno vrednost. Na izobraževanje vabimo računovodje, vodje računovodstev in financ, komercialiste ter vse, ki bi se želeli seznaniti s predvidenimi spremembami in novostmi na področju DDV v letu 2019.

Iz programa seminarja

1. Novosti:

 • obravnava kuponov po novem;
 • novosti v zvezi z opravljanjem elektronskih storitev;
 • ukinitev administrativnih obveznosti (katerih izjav ne bo več treba podajati,
 • zamudne obresti pri institutu samoprijave.

2. Transakcije z nepremičninami in novosti na tem področju:

 • storitve v zvezi z nepremičninami – kakšna so pravila pri določanju kraja in kako si v praksi pomagamo,
 • storitve gradnje – kaj je treba paziti,
 • prodaja, nakup, oddaja in najemanje nepremičnin,
 • nov način podajanja izjave po 45. členu ZDDV-1,
 • opozorila glede odbitka DDV in zakaj je obstoj objektivnih dokazov za odbitek DDV (sodna praksa).

Cena vključuje:
• gradivo,
• jutranjo kavico,
• pogostitev med odmori in
• potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
20.6.2019Ljubljana210 EUR + DDVPRIJAVA
21.10.2019Ljubljana210 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

mag. Aleksandra Heinzer

se je v tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Poleg tega, da svojim strankam pomaga reševati DDV probleme, je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost

Potek seminarja

08.45 – 09.00 Dobrodošlica ob kavi

09.00 – 11.00 Predavanje I. del

11.00 – 11.30 Odmor s pogostitvijo in čas za druženje

11.30 – 13.00 Predavanje II. del s diskusijo

13.00 – Zaključek srečanja

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih