Koledar seminarjev 04/2015

03. 4. 2015

se tudi vam zdi, da smo komaj praznovali vstop v leto 2015, pa je tukaj že april? Čas prav zares leti, z vsakim novim mesecem pa se spreminjajo obveznosti in prednostne naloge računovodij, kadrovikov ter pravnikov bodisi v javnem bodisi v zasebnem sektorju. Če ste se računovodje v preteklem mesecu fokusirale predvsem na davčni obračun, pa v aprilu tisti, ki ste zaposleni v javnem sektorju, nikakor ne morete mimo priprave in oddaje finančnega načrta za tekoče leto. Računovodje se zagotovo tudi sprašujete, kakšne so nove smernice pri obdavčitvi in načinu izplačila dohodkov fizičnih oseb z različnim statusom. Če pa morda poslujete v mednarodni trgovini, ste mlado ali celo start-up podjetje, pa vas najverjetneje zanimata tudi tematiki DDV in klavzul Incoterms. Več o omenjenih tematikah si lahko preberete v priloženih člankih, v katerih boste prejeli tudi informacije o naših strokovnih seminarjih, ki se navezujejo na omenjene tematike.

V Centru za izobraževanje poleg teh pripravljamo seveda še cel nabor različnih seminarjev. Posebno pozornost posvečamo ne samo računovodskim, ampak tudi seminarjem, namenjenih lastnikom d.o.o., vodilnim kadrom, prokuristom,... V aprilu tako za vas pripravljamo dva zanimiva in aktualna seminarja: Kako izplačati dobiček lastnikom podjetja d.o.o. - spremembe na vidiku! (vse kaže, da se pripravlja davčna reforma, po kateri naj bi bili kapitalski dobički oz. kapital v bodoče obdavčen bistveno višje od trenutno veljavne zakonodaje – Zakon o dohodnini) ter Prokura – pravni in davčni vidik.

Vabim vas, da si ogledate koledar seminarjev, ki jih pripravljamo ta mesec – če pa vas kakšna tematika, za katero nimamo razpisanega seminarja, še posebej zanima, nas kontaktirajte in potrudili se bomo ugoditi vašim željam.

P.S.: Naj vas samo še opozorimo, da smo v pripravi trenutno najbolj aktualnega seminarja, na katerem bodo predstavljene novosti na področju izpolnjevanja M obrazcev ter bistvene spremembe, ki vas v bližnji prihodnosti čakajo na tem področju.

Prijetno branje in vabljeni na katerega izmed naših seminarjev!

Javni sektor, pozor!

Rebalans proračuna je sprejet / Zadnji čas za pripravo finančnega načrta za leto 2015 ...več

Pregled nad sistemom DDV in nekatere posebnosti

DDV in javni sektor v letu 2015. ...več

Poslujete s tujino?

Vse, kar morate vedeti o DDV in klavzulah Incoterms. ...več

Upokojenec? Študent? Prostovoljec? Direktor? Brezposeln?

Obdavčitev in izplačilo dohodkov fizičnim osebam z različnim statusom. ...več
Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->