Konferenca

Dialog o dolgoročnem razvoju javnega sektorja v Republiki Sloveniji

mag. Edita Horvat, mag. Igor Klinar

Vljudno vabljeni na on-line strokovno srečanje, kjer bosta predavatelja izpostavila ključne težave javnega sektorja, na katere sta naletela v njuni dolgoletni karieri v javnem sektorju, predstavila jedro njihovega izvora in okvirne rešitve za odpravo le-teh.

DIALOG je namenjen širši javnosti, predvsem pa k udeležbi vabimo zaposlene v javnem sektorju ne glede na dejavnost, sindikate in tudi medije, da se nam pridružijo v konstruktivni razpravi.

    On-line posvet je za udeležence brezplačen.

Vljudno vabljeni!

11.6.2024

9:00-11:50

ONLINE

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko (0)1/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov tatjana.kert@dashofer.si. Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas in za vas bomo pripravili individualno ponudbo strokovnega izobraževanja, ki ustreza vašim potrebam. Veselimo se sodelovanja z vami!

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

Iz programa seminarja

 Partnerji dogodka: Idealis - Inštitut za plače in delovna razmerja.
                                                                          

 

9:00                   

PLAČNI SISTEM IN DELOVNA RAZMERJA OD LETA 2008 DO DANES V PRAKSI

(Predavateljica: mag. Edita Horvat)

Prikaz nastanka plačnega sistema od leta 2008 dalje do danes, njegov prvotni namen, implementacija plačnega sistema pri proračunskih uporabnikih, izvedba skozi interventno zakonodajo, anomalije in težave plačnega sistema ter delovnih razmerij in področne zakonodaje v praksi. Kaj sploh pomeni »enotni« plačni sistem?

10:00-10:05        Odmor

10:05-11:05

STRATEGIJA RAZVOJA DRŽAVNE UPRAVE, UPRAVE LOKALNIH SKUPNOSTI IN JAVNIH SLUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI DO LETA 2035, S POSEBNIM POUDARKOM NA PLAČNEM SISTEMU JAVNEGA SEKTORJA 

(Predavatelj: mag. Igor Klinar)

Prikaz dolgoročne strategije javnega sektorja, ki je sestavljena iz triade ORGANIZACIJA - KADRI - PLAČE. Organizacija (statusne spremembe) predstavlja okvir za učinkovito delovanje različnih dejavnosti javnega sektorja. Za dosego tega cilja so seveda potrebni ustrezni kadri, predvsem njihove kompetence. Učinkovito delovanje javnega sektorja pa je potrebno podpreti s primernim plačnim sistemom za državno upravo, upravo lokalnih skupnosti in javne službe. Koncept bo predstavil mag. Igor Klinar, ki je tudi avtor le-tega.

11:05-11:50        Razprava

____________________________________________________________________________________________

KOTIZACIJA

Kotizacije ni.

Dogodek bo potekal ONLINE preko Zoom aplikacije.

Komu je namenjen

DIALOG  je namenjen širši javnosti, predvsem pa k udeležbi vabimo zaposlene v javnem sektorju ne glede na dejavnost, sindikate in tudi medije, da se nam pridružijo v konstruktivni razpravi.

Predavatelji

mag. Edita Horvat

v preteklosti je bila več let inšpektorica za sistem javnih uslužbencev, ima dolgoletne izkušnje v javnem sektorju na področju plač in delovnih razmerij, pogajanj s sindikati, uvajanjem plačnega sistema v javni sektor, bila pa je tudi sodnica porotnica na delovnem sodišču. Izkušnje je pridobivala tudi v gospodarstvu, in sicer na področju…

Več delavnic tega predavatelja

mag. Igor Klinar

je v obdobju od 1994 do 2001 služboval kot svetovalec predsednikov Vlade Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška in dr. Andreja Bajuka, v nadaljevanju je bil imenovan za vodjo kabineta ministra za notranje zadeve, dr. Rada Bohinca. Svojo kariero je nadaljeval na področju plačnega sistema kot generalni direktor direktorata za plače v javnem…

Več delavnic tega predavatelja

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/semk046001/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

Termin in kraj dogodka

11.6.2024

ONLINE

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.