Webinar

Vpliv ZIUZEOP na podjetja in podjetnike

Dida Volk univ. dipl. prav., Mag. Dejan Petkovič

Namen seminarja

Vpliv na izvršilne postopke in postopke osebnega stečaja ureja 92. člen novega ZIUZEOP. Ureja izvršbe, ki so sicer urejene v ZIZ v 101. členu in 159. členu ZDavP-2. Na webinarju bomo s predavateljico Dido Volk obravnavali, kako to vpliva na izvršbe na dolžnikovo plačo in druge stalne prejemke in izvršbo na dolžnikova denarna sredstva pri organizacijah za plačilni promet. Kakšne so posebnosti za delodajalce in kakšne za organizacije za plačilni promet ter kako je z osebnimi stečaji. Obravnavali bomo tudi, kako vpliva ZIUZEOP na drugo fazo izvršilnega postopka (odlog izvršbe).

V drugem delu webinarja pa bomo pogledali vpliv ZIUZEOP in drugih interventnih zakonov na obračune (akontacij) davkov in prispevkov podjetnikov in podjetij. Novi ZIUZEOP vpliva predvsem na obračun (akontacij) davkov in prispevkov podjetnikov in podjetij in pa izplačilo temeljnega dohodka podjetnikom. Pomembno vpliva tudi na izračunavanje plač, kjer prihaja do številnih različnih kombinacij poslovnih dogodkov in statusov prejemnikov. Ob sami zakonodaji, ki ne daje vseh odgovorov, moramo sproti upoštevati tudi pojasnila pristojnih. Več o tem boste izvedeli v drugem delu webinarja, ki ga bo izvedel mag. Dejan Petkovič.

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno webinarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Z  naročnike strokovnega portala DARA (http://www.dara.si/) je udeležba preko prijave na naročenem portalu brezplačna. Vse ostale interesante vabimo k prijavi preko spodnje prijavnice, kjer je naveden termin in cena webinarja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 10.00 in 12.00 uro. Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste povabljeni na ponovitev webinarja.

Predavatelj/ica

Dida Volk univ. dipl. prav.

je sodnica na gospodarskem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani. Je strokovnjakinja za izvršilno pravo. Predava in objavlja članke o temah s področja izvršilnega prava, pogodbenega prava, insolvenčnega prava, prava nepremičnin in zavarovanja terjatev.

Več delavnic tega predavatelja

Mag. Dejan Petkovič

samostojni davčni in podjetniški svetovalec, član Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije in direktor Inštituta za poslovodno računovodstvo. Ima več kot 15 let delovnih izkušenj s področja davčnega svetovanja, vodenja računovodstva in financ. Je višji predavatelj Visoke šole za računovodstvo (obdavčitev podjetij in upravljalno računovodstvo). Izvaja…

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

29.4.2020

ONLINE

Dida Volk univ. dipl. prav., Mag. Dejan Petkovič

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.