Webinar

Prodaja zaščitne opreme in DDV - webinar

mag. Aleksandra Heinzer

Namen seminarja

V zadnjem času smo prejeli precej vprašanj v zvezi z oprostitvijo plačila DDV za dobavo zaščitne in medicinske opreme, zato smo za vse, ki se kakorkoli ukvarjate z naročanjem ali dobavo tovrstnega blaga, pripravili aktualno on-line predavanje s spodaj navedeno vsebino.

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Webinarju se lahko pridružite v celoti, ali pa si izberete področje, ki bolj ustreza vaši dejavnosti.

Iz programa seminarja

1. DEL (med 10.00 in 11.00 uro) - Oprostitev plačila DDV za dobave zaščitne in medicinske opreme (posebna ureditev COVID -19) – za prodajalce:

 • za katero blago se lahko uveljavlja oprostitev plačila DDV?
 • kateri kupci so upravičeni do oprostitve plačila DDV?
 • kaj vse mora prodajalec posedovati, da je dobava lahko oproščena plačila DDV?
 • katere so dodatne administrativne obveznosti za prodajalca?
 • kako je z odbitkom DDV?
 • kako popraviti že izdane račune za nazaj?
 • praktični primeri

2. DEL (med 11.30 in 12.30 uro)- Oprostitev plačila DDV za dobave zaščitne in medicinske opreme (posebna ureditev COVID -19) – za kupce (občine, javni zavodi, dobrodelne organizacije):

 • katera stopnja DDV je lahko obračunana pri nabavi zaščitne in medicinske opreme
 • kdaj je kupec upravičen do oprostitve plačila DDV?
 • uvoz, pridobitev in domače nabave
 • evidentiranje prejetih računov
 • kasnejše spremembe uporabe in posledice
 • praktični primeri nabav zaščitne in medicinske opreme

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 10.00 in 12.30 uro. Število mest je omejeno!

Po želji se lahko udeležite posameznega predavanja in v tem primeru izpolnite prijavo kjer je navedena nižja kotizacija. Pod opombe napišite katero predavanje želite poslušate.

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek webinarja, ki vam na voljo za ogled 3 dni po prejetju povezave do posnetka na vaš e-mail.

Komu je namenjen

Seminar za prodajalce je namenjen vsem, ki prodajajo zaščitno in medicinsko opremo.

Za kupce: vse osebe javnega prava – ministrstva, občine, javne zavode, druge osebe javnega prava in dobrodelne organizacije, ki nabavljajo zaščitno in medicinsko opremo (zaščito za obraz, rokavice, razkužila, respiratorje itd).

Predavatelj/ica

mag. Aleksandra Heinzer

je mednarodno uveljavljena davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 do 2022 je bila zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji, trenutno pa isto organizacijo zastopa v skupini VAT expert…

Več delavnic tega predavatelja

Termin in kraj dogodka

14.7.2020

ONLINE

mag. Aleksandra Heinzer

Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.