Seminarji

Obračunavanje plač in drugih prejemkov v javnem sektorju po 1. 1. 2024

Majda Gominšek

S 1. 1. 2024 nas je pričakalo kar nekaj sprememb, ki jih morate poznati in upoštevati pri nadaljnjem delu, zadnja pomembna novost pa se nanaša na spremembo obračuna pri nadomestilu - refundaciji!

Namen seminarja

V praksi se pogosto pojavljajo vprašanja v zvezi z obračunom plač in drugih prejemkov. Glede na spremenjeno zakonodajo in razmer na delovnopravnem področju v 2024, prihaja do vprašanj in dilem, kako pravilno obračunati plače ter ostalih povračil povezanih z delom.

V ta namen smo za vas pripravili seminar, na katerem se boste seznanili z obračunom plač za negospodarstvo, ki ima svoje posebnosti ter zakone, na katere je potrebno paziti. S 1. 1. 2024 nas je pričakalo kar nekaj sprememb, ki jih morate poznati in upoštevati pri nadaljnjem delu. V tokratni izvedbi pa velja posebej izpostaviti pomembno novosti, ki se nanaša na spremembo obračuna pri nadomestilu - refundaciji! 

Poleg vse že naštete vsebine pa boste pridobili tudi znanje o drugih prejemkih in povračilih iz delovnega razmerja. Posvetili pa se bomo vsem zadnjim zakonskim spremembam. Predavateljica bo predstavila različne zakonske spremembe ter vas opozorila, na kaj morate paziti pri povračilih in drugih prejemkih iz delovnega razmerja. Pogledali bomo kako je z letnim dopustom in regresom za letni dopust, delovno uspešnostjo in napredovanjem v 2024.

Vabljeni!

Iz programa seminarja

 • Zakonska podlaga na delovnopravnem področju v letu 2024
 • Posebnosti obračuna plač – novosti v letu 2024
 • Obvezni zdravstveni prispevek
 • Dohodnina
 • Nadomestila (osnova, višina, refundacija,…) - spremembe obračuna pri nadomestilu - refundaciji!
 • Delovna uspešnost 2024 (vrste, višina)
 • Napredovanje 2024
 • Povračila 2024
 • Vprašanja in odgovori

Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete ter
 • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Cena za udeležbo preko online vključuje:

 • PDF gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete ter
 • izdajo potrdila o udeležbi (v obliki PDF na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in več-dnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja (v primeru online izvedbe) in najkasneje pet delovnih dni pred izvedbo (v primeru izvedbe v živo), v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Proračunski uporabniki boste po izvedbi izobraževanja prejeli e-račun. Če mora biti na izdanem e-računu navedena vaša naročilnica, nam jo prosimo posredujte ob prijavi ali naknadno do izvedbe seminarja.
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.
 • Vljudno vas prosimo, da pri online izvedbah upoštevate, da ena kotizacija velja za udeležbo ene osebe. Velja ENA KOTIZACIJA = ENA UDELEŽBA (sicer vam v skladu z našim poslovanjem naknadno izdamo račun za udeležbo dodatnih oseb). 

Z oddano prijavo na izbrano izobraževanje se strinjate, da vas ob vnosu prijave registriramo na naš brezplačni e-časopis Koledar izobraževanj

S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Založbe Verlag Dashofer.

Potek seminarja

Seminar bo potekal sočasno (z udeležbo in online - preko ZOOM) med 09.00 in 12.00. Tekom predavanja naredimo 15 minutni odmor. Mesta na izvedbi so omejena!

  Za udeležbo preko online prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na seminarju ne boste mogli pridružiti, boste povabljeni na ponovitev.

  Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

  Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

  1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

  2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

  3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

  Komu je namenjen

  Seminar je namenjen računovodjem, finančnikom, kadrovikom, direktorjem in drugim zaposlenim, ki morajo poznati in se ukvarjajo z obračunom in izplačilom plač in so zaposleni v javnem sektorju.

  Vabljeni!

  Reference

  »Udeležila sem se spletnega seminarja, ki je poteka brez problema. Predavateljica je jasno podala vsebino, dobila sem odgovore na dileme. Še se bom udeležila predavanj.«

  »Izvrstna izvedba seminarja. V živo so seminarji veliko bolj učinkoviti kot pa preko zoom-a.«
  (Ana)

  »Zanimivo, poučno.«
  (ZD Šmarje pri Jelšah)

  »Zelo prijetno in zanimivo druženje.«
  (SRC d.o.o.)

  »Krasno, skorajda individualno izobraževanje. Vse pohvale.«
  (L.Z. d.o.o.)

  »Zelo dobra razlaga in primeri za lažje razumevanje.«
  (ZD dr. A. Drolca Maribor)

  »Podani so primeri iz prakse in dinamičen pristop.«
  (UKC Maribor)

  »Všeč mi je, da je manjša skupina in se bolj posvetimo problematiki.«
  (UM UKM)

  »Zanimivo, poučno in strokovno predavanje.«
  (Socialni varstveni zavod Hrašovec)

  »Top lokacija in hotel. Predavateljica odlična, kot vedno.«
  (OŠ Loče)

  Predavatelj/ica

  Majda Gominšek

  finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Je svetovalka za javni…

  Več delavnic tega predavatelja

  Termin in kraj dogodka

  20.6.2024

  ONLINE

  Majda Gominšek

  20.6.2024

  Ljubljana

  Majda Gominšek

  11.7.2024

  Ljubljana

  Majda Gominšek

  11.7.2024

  ONLINE

  Majda Gominšek

  23.9.2024

  Ljubljana

  Majda Gominšek

  23.9.2024

  ONLINE

  Majda Gominšek

  25.10.2024

  ONLINE

  Majda Gominšek

  25.10.2024

  Ljubljana

  Majda Gominšek

  Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

  Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

  !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.