Nepremičnine in obdavčitev skozi različne življenjske situacije

Namen seminarja

Že nekaj časa se napoveduje sistemski zakon o obdavčitvi nepremičnega premoženja z namenom poenotenja obdavčitve nepremičnin iz sedanjih treh oblik obdavčitve na eno samo (NUSZ, davek na gozdne ceste, davek od prodaje nepremičnin).

Različne življenjske situacije zahtevajo drugačno obravnavo obdavčitev nepremičnin - prodaja, darilo, dediščina, določeni pa so tudi primeri za oprostitev. Tekom našega webinarja bomo odgovorili na najpogostejše vprašanje, in sicer ali je še možen vpliv na vrednost vaše poslovne ali osebne nepremičnine v povezavi z določeno posplošeno vrednostjo nepremičnin?

Namen predavanja je spoznati obdavčitev nepremičnin skozi različne življenjske situacije ter kakšne so napovedi za prihodnost. Preučitev faze v kateri se nahaja sprejem osnutka o obdavčitvi nepremičnin in vpliv Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 (ZIUZEOP).

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi on-line. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

 

Komu je namenjen

Seminar je namenjen tako pravnim kot tudi fizičnim osebam z dejavnostjo, zasebnikom, lastnikom in najemnikom nepremičnin ter odgovornim osebam pravnih oseb - poslovodnim osebam, računovodjem in fizičnim osebam, ki želijo pridobiti informacije glede obdavčitve kapitala v primeru prodaje nepremičnine.

Iz programa seminarja

Življenjske situacije in davki:

1. Lastništvo nepremičnin in povezani davki.

2. Odsvojitev nepremičnin skozi obdavčitev (prodaja, darilo, drugi neodplačni prenosi - dedovanje, darilo za primer smrti, preužitek itd).

3. Najem nepremičnin.

4. Vpliv COVID19 na izvajanje Uredbe o podatkih registra nepremičnin in posplošene tržne vrednosti.

5. Zakon o množičnem vrednotenju nepremičnin v delu določitve posplošene vrednosti in možnih ugovorov.

6. Obetajoče se spremembe na področju obdavčitve nepremičnin - z vidika stopenj in predvidenega časovnega okvirja.

7. Odgovori na vprašanja.

PomembnoZa vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno webinarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
5.11.2020Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
128 EUR + DDVZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja

Predavatelj/i

je diplomirala na EPF v Mariboru na smeri podjetništvo s poudarkom na računovodstvu in reviziji. Storitve računovodskega in davčnega svetovanja je več kot desetletje opravljala v privatni družbi v Celju in prav tako v mednarodni revizijski družbi Deloitte & Touche, kjer je kot vodja računovodskega oddelka pridobila prve izkušnje tudi na mednarodnem

Potek seminarja

Seminar bo potekal 24.9. med 13. in 15. uro, ter 5.11. med 10. in 12. uro (oba tipa izvedbe). Število mest je omejeno!

Za udeležbo preko on-line prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste povabljeni na ponovitev webinarja ali pa vam bo poslan posnetek predavanja, v kolikor bo le ta na voljo.

Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

  • gradivo,
  • jutranjo kavico,
  • pogostitev med odmori in
  • potrdilo o udeležbi.

Cena za udeležbo preko on-line vključuje:

  • pdf gradivo,
  • potrdilo o sodelovanju v on-line izobraževanju.

Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja ali seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavatelj sproti podal odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->