Sprememba direktive o napotenih delavcih (Direktiva (EU) 2018/957) - webinar

Namen seminarja

Poleti 2018 je bila v Evropskem parlamentu sprejeta sprememba obstoječe direktive o napotenih delavcih (Direktiva (EU) 2018/957 Evropskega parlamenta in sveta z dne 28. 6. 2018) o spremembi Direktive 96/71/ES o napotitvi delavcev na delo v okviru opravljanja storitev). Sprejete spremembe naj bi države članice EGP v svojo zakonodajo implementirale najkasneje do 30. 7. 2020.

In kaj to pomeni za slovenske delodajalce, ki napotujejo svoje delavce na delo v tujino? Spremembe direktive prinašajo prenovljena pravila glede zagotavljanja nekaterih minimalnih delovno pravnih pravic države gostiteljice, na katere bodo morali biti pozorni slovenski delodajalci, ki delavce napotujejo na delo v tujino.

V okviru tega seminarja bodo predstavljene spremembe omenjene direktive, ne bodo pa predstavljene zakonodaje tujih držav.

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Iz programa seminarja

1. Splošno:

  • razlika direktiva / uredba,
  • splošno o Direktivi 96/71/ES,
  • sprememba Direktive 96/71/ES (Direktiva (EU) 2018/957).

2. Direktivi 96/71/ES in 2018/957:

  • kaj ureja Direktiva?,
  • za koga veljajo spremembe?,
  • pregled sprememb.

3. Prispevki in davki:

  • vidik obveznih socialnih zavarovanj,
  • vidik konvencij o izogibanju dvojnemu obdavčevanju.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na nekaterih seminarjih/webinarjih v okviru Centra za izobraževanje (izključujejo se le nekateri webinarji in več-dnevne šole). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃tukaj(op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
9.10.2020Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
145 EUR + DDVZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja

Predavatelj/i

univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, trenutno pa se izobražuje na magistrskem študiju delovnega in socialnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 9.00 in 12.00 uro (vmes je predviden 15 minutni odmor). Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek predavanja in, ki vam bo na voljo za ogled še 3 dni po izvedbi webinarja.

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->