Napotitev delavcev na delo v tujino in interventni ukrepi

Namen seminarja

Epidemija COVID-19 je pri marsikaterem delodajalcu prekinila redno oz. ustaljeno prakso opravljanja čezmejnih storitev z napotenimi delavci. Določeni delodajalci so tako delavce poklicali nazaj domov (v Slovenijo) in prekinili napotitev, nekateri so delo opravljali naprej, spet pri drugih pa so bili delavci v tujini dani v karantene. Katere interventne ukrepe in pod kakšnimi pogoji lahko uporabijo takšni delodajalci na podlagi ZIUZEOP bo tema tega spletnega seminarja. 

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Iz programa seminarja

1. V času epidemije delavci poklicani domov:

  • ureditev obveznih zavarovanj
  • čakanje na delo
  • odsotnost zaradi višje sile
  • posebnosti pri obračunu plače

 2V času epidemije delavci "obstali" v tujini:

  • odsotnost zaradi višje sile

 3. V času epidemije delavci delajo:

  • oprostitev plačila prispevka za PIZ
  • krizni dodatek
  • bolniška

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno webinarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃tukaj(op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
18.6.2020V živo prek spleta99 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, trenutno pa se izobražuje na magistrskem študiju delovnega in socialnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 10.00 in 11.30. Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek predavanja in, ki vam bo na voljo za ogled 1 teden po izvedbi webinarja.

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->