Letno poročilo za leto 2018 v javnem sektorju

Namen seminarja

Vsako leto prihaja do sprememb tako na davčnem kot na računovodskem področju, zato smo za vse računovodje v javnem sektorju tudi letos pripravili vsakoletni posvet, kjer boste prejeli jasna navodila glede priprave in izdelave računovodskih izkazov za leto 2018.

Zaključevanje leta bo tokrat posvečeno razčiščevanju dilem, ki se nanašajo na novosti v prejšnjem letu. Izpostaviti je potrebno fiskalno pravilo. Kako ga uporabiti, kdaj in kako knjižiti?

Poročanje o uspešnosti poslovanja: poleg obračunskega in denarnega ugotavljanja rezultata poslovanja bodo morali javni zavodi poročati tudi o presežku prihodkov nad odhodkipo fiskalnem pravilu. Kako in kdaj?

Predstavljene bodo torej vse posebnosti in novosti, ki veljajo v javnem sektorju, opozorili pa bomo tudi na najpogostejše napake na tem področju.

Seminar je namenjen računovodjem zaposlenim v javnem sektorju.

Komu je namenjen

Seminar je namenjen računovodjem zaposlenim v javnem sektorju. Prav posebej pa udeležebo priporočamo računovodjem, ki prihajajo iz gospodarstva in se želijo seznaniti s posebnostmi računovodenja v negospodarstvu.

Iz programa seminarja

1. Računovodski izkazi - pojasnila, posebnosti, zakonske novosti, primeri

Bilanca stanja

Izkaz prihodkov in odhodkov

Izkaz prihodkov in odhodkov po vrstah dejavnosti

Izkaz prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po načelu denarnega toka

Presežki prihodkov nad odhodki (izračun, evidentiranje, obveznosti, ki izhajajo iz tega)

Druge priloge k izkazu bilanca stanja in izkazu prihodkov in odhodkov

2. Davčni obračun

Davčno priznani prihodki

Delno priznani odhodki

Davčne olajšave

Druge posebnosti davčnega obračuna- Pravilnik o pridobitni in

nepridobitni dejavnosti za javne zavode (109/07 in 68/09)

3. Priprave na letno poročilo

Pomen in namen inventurnega elaborata

Vsebina letnega poročila

Priloge k letnemu poročilu

Razkritja v letnem poročilu

Sprejem in potrditev letnega poročila

4. Izjava o notranji reviziji

Vsebina in pomen izjave

Odgovornosti za pripravo izjave

Pristop k pripravi izjave

5. Vse aktualnost in novosti

Izračun fiskalnega pravila!

Cena vključuje:

• gradivo,
  • jutranjo kavico,
  • pogostitev med odmori in
  • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

DatumMestoCena
18.1.2019Maribor210 EUR + DDVPRIJAVA
25.1.2019Ljubljana210 EUR + DDVPRIJAVA
31.1.2019Koper210 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

Majda Gominšek

finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Je svetovalka za javni

Potek seminarja

08.45 - 09.00 Dobrodošlica ob jutranji kavi

09.00 - 11.00 Predavanje I. del z diskusijo

11.00 - 11.30 Odmor za kosilo in priložnost za druženje

11.30 - 13.30 Predavanje II. del z diskusijo

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.
Reference:

»Zelo dobra, jasna in sistematska predstavitev teme.«

»Prijetno in poučno druženje in poučevanje.«

»Predavateljica je na zanimiv način podala vse potrebne vsebine za pripravo poročil vključno s specifičnimi primeri.«

»Z izvedbo seminarja sem bila zelo zadovoljna, saj je potekal sproščeno, v pozitivnem vzdušju in s koristnimi nasveti.«

»Tema podana razumljivo in zanimivo, super. Hvala predavateljici.« (Renata Jaušovec, STRGŠ MARIBOR)

»Prijetno, poučno, zelo dobro vsebinsko pripravljen seminar.« (Nevenka Glasenčnik, OŠ NEZNANIH TALCEV DRAVOGRAD)

»Zelo zanimivo predavanje in prijetno vzdušje v majhni skupini slušateljev.« (Marjeta Hočevar, OŠ VODICE)

»Kratko, jedrnato in zanimivo ter uporabno predavanje.« (Almira Samotorčan, ASEK d.o.o.)

»Predavateljica je zelo prijetno in izčrpno predavala.«

»Odlična predavateljica in veliko praktičnih primerov.«

»Super seminar. Izvedeli smo veliko uporabnih stvari.«

Naša udeleženka Lavra Gorišek je bila z seminarjem izjemno zadovoljna. Predvsem je bilo dobro, da je bila majhna skupina in je bilo več možnosti za sodelovanje pri delavnici. Vaši seminarji so nam nasplošno v redu in se jih redno že vrsto let udeležujemo. Vse čestitke za strokovnost. Fipos d.o.o.

Vsebina je bila zanimiva in ustreza glede novosti.

»Zanimivo in poučno. (Lavra Gorišek, Fipos d.o.o.)

»Majhna skupina, srečanje je bilo prijetno in počno. (Jožica Povše, Dom starejših občanov Trebnje)

»Prejela sem vse informacije za svoje delo in zaključni račun. (Lilijana Štritof, GS frana Gerbiča Cerknica)

»Všeč mi je majhna skupina, saj lahko sprašuješ in več odneseš kot v veliki predavalnici. (tatjana Bone, Občina Šempeter- Vrtojba)

Drugi seminarji tega predavatelja: