Konferenca

Koktajl sprememb 2023

Simona Štravs, mag. Aleksandra Heinzer, Natalija Kunstek, dr. Nadja Zorko, Biserka Šubelj, doc. dr. Lidija Robnik

Tradicionalni Koktajl sprememb ponovno vabi na srečanje V ŽIVO! Pridružite se nam v ljubljanskem Cineplexxu (Supernova, Lj-Rudnik) ali preko Zooma na daljavo na najbolj interaktivnem in unikatnem srečanju davčno - finančno - računovodske stroke. Poleg strnjenega pregleda davčne dinamike letošnjega leta se bomo seznanili tudi z najpomembnejšimi predvidenimi zakonskimi novostmi, ki bodo vplivala na podjetja in njihova poslovna okolja, ter se ob tradicionalnih slovenskih dobrotah kuharskega mojstra Lojzeta Čopa sproščeno poveselili ob skorajšnjem vstopu v leto 2023. Vljudno vabljeni!

7.12.2022

9.00 - 14.00

Ljubljana

199 EUR

7.12.2022

9.00 -14.00

ONLINE

159 EUR

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko (0)1/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov tatjana.kert@dashofer.si. Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas in za vas bomo pripravili individualno ponudbo strokovnega izobraževanja, ki ustreza vašim potrebam. Veselimo se sodelovanja z vami!

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

Iz programa seminarja

Naš cilj je, da z enim dogodkom izpolnimo več vaših želja – vas ob koncu leta informiramo o ključnih sprejetih ali napovedanih novostih z davčno-računovodskega področja in se hkrati z vami poveselimo novoletnemu času primerno. Klasičnim strokovnim in zahtevnim temam bomo dodali sproščeno moderiran program ter razna presenečenja.

Mesec obdarovanj je vsak dan bližje. Tudi letos bomo vse obiskovalce letošnjega Koktajla sprememb v dvorani razveselili s praktičnimi darilci, ki jih poklanjajo založba Verlag Dashöfer ter sponzorski partnerji. Prejemnikom glavnih nagrad se bo še dolgo smejalo, saj so se v košu daril znašle res lepe reči. Sodelovanje si zagotovite že z udeležbo na dogodku, kakšen dodaten kriterij, pa naj zaenkrat ostane še skrivnost ;-).PROGRAM

Otvoritev in dobrodošlica (Mateja Klančišar, direktorica Verlag Dashöfer)

Sprejeta davčna zakonodaja v letu 2022 in pričakovane spremembe za leto 2023 (Simona Štravs)

Davčna osnova z normiranimi odhodki danes in čez eno leto (Natalija Kunstek)

 • Spremembe ZDoh-2 s 1.1.2023 prinašajo spremembe na področju ugotavljanja davčne osnove z normiranimi odhodki. Obstoječi      sistem je utečen, novega pa bo potrebno sprejeti. Kakšne so razlike? Kje so razlogi za spremembe? Kakšne izzive gre pričakovati glede na trenutno uveljavljene prakse na področju ugotavljanja davčne osnove na podlagi normiranih odhodkov ter po uveljavitvi sprememb?

Vplivi inflacije, obrestnih mer in geopolitičnih dogodkov na poslovanje podjetij (dr. Nadja Zorko)

 • Sistemske spremembe, ki jih doživljamo, ter sistemska tveganja (kot so inflacija, omejitve resursev, geopolitična tveganja, podnebne spremembe in drugo), ki ostajajo prisotna v okolju kjer delujemo, močno posegajo v upravljalske prijeme vodstev podjetij in pomembno učinkujejo na premoženjsko finančno stanje in strukturo izkaza poslovnega izida podjetij. Kaj lahko pričakujemo, da bomo s perspektive računovodij videli v »jutrišnjih« bilancah podjetij in kako navedeno posega v delo računovodij?

Odmor s pogostitvijo izpod rok kuharskega mojstra Lojzeta Čopa iz hiše domačih okusov Pr' Čop 

Podelitev certifikatov »PREIZKUŠENI POZNAVALEC«

Kdaj in kako se odbitek DDV popravlja (mag. Aleksandra Heinzer)

 • Obračunati DDV ali ga popraviti – da bo manj napak.
 • Spremembe pri teku obdobja popravka za investicijsko blago.

Slabitve in odpisi terjatev - računovodski in davčni vidik (doc. dr. Lidija Robnik)

 • Oslabitve in odpisi terjatev po SRS.
 • Računovodski in davčni vidik oslabitev in odpisov terjatev po ZDDPO-2.
 • Pogodbeno dogovorjene ali nedogovorjene obresti za zamudo plačil terjatev ali obveznosti.
 • Obresti med povezanimi osebami.

  E-podpis (Biserka Šubelj)

  • Ali je elektronski podpis na dokumentu (izdan račun, plačilna lista, naročilnica, blagajniški izdatki, blagajniški prejemki....) obvezen?
  • Katere so ustrezne oblike E-podpisa in kaj o tem določajo predpisi?
  • Ali je uporaba skeniranega podpisa ustrezna - kaj o tem pravijo predpisi?
  • Ali je skeniran elektronski podpis ustrezen?
  • Kaj pomeni ELEKTRONSKA KNJIGOVODSKA LISTINA?
  • Kdaj je ELEKTROSNKI dokument verodostojen?
  • Ali je  .pdf, .jpeg, .xml ustrezna oblika E-dokumenta?
  • Ali mora imeti plačilna lista podpis?

  Podelitev nagrad in zaključek srečanja  NAGRADE

  Le kdo se ne bi razveselil nepričakovanega presenečenja?

  Tudi letos bomo vse udeležence Koktajla sprememb razveselili s praktičnimi darilci, ki jih poklanjajo Verlag Dashöfer ter sponzorski partnerji.

  1. GLAVNA NAGRADA: Paket Najina pravljica v Termah Topolšica
  Paket za 2 osebi, ki vključuje: 2x nočitev v Superior sobi za 2 osebi, samopostrežni zajtrk in večerja, steklenica penine v sobi, celodnevni vstop v hotelske bazene, masaža, piknik košara in ostala presenečenja…
  2. NAGRADA: Celodnevno kopanje s kosilom v Termah Topolšica 
  Sprostitveni paket za 2 osebi za uživanje v zdravilni termalni vodi in bogati kulinarični ponudbi.
  3. NAGRADA, ki jo prejmete vsi udeleženci: Pripomoček za postavljanje ciljev za leto 2023

  Ostalih nekaj presenečenj, pa naj za zdaj ostane še skrivnost … :)  KOTIZACIJA

  Dogodek bo potekal v hibridni obliki, zato lahko izbirate med udeležbo v dvorani ali neposrednim spremljanjem na daljavo preko online povezave v Zoomu. Kotizacija za udeležbo v dvorani znaša 199 EUR + DDV. Kotizacija za online udeležbo znaša 159 EUR + DDV.                                   

  BLACK FRIDAY AKCIJA: za prijave do 28.11.2022 podarjamo 20% popust: 159,20 + DDV (dvorana) / 127,20 EUR + DDV (online)                              

  Po opravljeni prijavi boste na email naslov prejeli potrdilo o uspešni prijavi. Ustrezen popust v skladu z datumom prijave bo upoštevan v procesu obdelave naročila ter izstavitvi računa in ob prijavi še ni viden.                                                                                            Partnerji dogodka:   

                                  
  "Koktajl sprememb" skozi zgodovino

  Oglejte si video utrinke z dogodka Koktajl sprememb: 2012, 2017


  Komu je namenjen

  Vabljeni: računovodje, knjigovodje, kadroviki in vsi, ki želite biti na tekočem z aktualno davčno-računovodsko prakso ter zakonodajnimi spremembami ‒ zaposleni v finančno-računovodskih oddelkih, odvetniki, pravniki, direktorji malih in srednjih družb, zaposleni v računovodskih servisih.

  Potek seminarja

  08.45 - 09.00 Vstopite v virtualno čakalnico v Zoomu – preizkusite povezavo (za udeležence online izvedbe)

  09.00 - 09.10 Otvoritev in dobrodošlica (Mateja Klančišar, direktorica Verlag Dashöfer)

  09.10 - 10.10 Sprejeta davčna zakonodaja v letu 2022 in pričakovane spremembe za leto 2023 (Simona Štravs)

  10.15 - 10.45 Davčna osnova z normiranimi odhodki danes in čez eno leto (Natalija Kunstek)

  10.50 - 11.20 Vplivi inflacije, obrestnih mer in geopolitičnih dogodkov na poslovanje podjetij (dr. Nadja Zorko)

   11.20 - 12.00 Odmor s pogostitvijo izpod rok kuharskega mojstra Lojzeta Čopa iz hiše domačih okusov Pr' Čop 

   12.00 - 12.10 Podelitev certifikatov PREIZKUŠENI POZNAVALEC

   12.10 - 12.40 Kdaj in kako se odbitek DDV popravlja (mag. Aleksandra Heinzer)

   12.45 - 13.15 Slabitve in odpisi terjatev - računovodski in davčni vidik (doc. dr. Lidija Robnik)

   13.15 - 13.45 E-podpis (Biserka Šubelj)

   13.45 - 14.00 Podelitev nagrad in zaključek srečanja

   Predavatelji

   Simona Štravs

   je univerzitetna diplomirana pravnica in davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev (ZDS). Je direktorica podjetja DEPS consulting d. o. o. ter je bila dolgoletna predsednica Zbornice davčnih svetovalcev. Kot praktik in uveljavljena predavateljica sodeluje na različnih seminarjih, konferencah, davčnih šolah. Je (so)avtorica strokovnih…

   Več delavnic tega predavatelja

   mag. Aleksandra Heinzer   je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za…

   Več delavnic tega predavatelja

   Natalija Kunstek

   Natalija Kunstek je davčna svetovalka s 15 let delovnih izkušenj. Je avtorica knjig in člankov s področja davčne zakonodaje ter predavateljica na seminarjih s področja davkov.

   Več delavnic tega predavatelja

   dr. Nadja Zorko

   je svetovalka lastnikom in poslovodstvom podjetij, pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij, sodna izvedenka. Prvotno je bila notranja revizorka v  sklopu banke Societe Generale Ljubljana d.d, nato je  sedemnajst let aktivno delovala kot finančna direktorica in pooblaščenka uprave za upravljanje s tveganji v mednarodnem proizvodnem koncernu Eti.…

   Več delavnic tega predavatelja

   Biserka Šubelj

   Biserka Šubelj, univ. dipl. ekonomist, davčna svetovalka z licenco pri ZDSS in višje šolska predavateljica za davke in računovodstvo. Z računovodstvom se ukvarja že od leta 1998, z davki pa se je začela podrobneje ukvarjati od leta 2003. Je avtorica številnih priročnikov, člankov in e-seminarjev na temo davki, računovodstvo in podjetništvo. Ima…

   Več delavnic tega predavatelja

   doc. dr. Lidija Robnik

   doc. dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon., je samostojna podjetnica in se ukvarja z svetovanjem in izobraževanjem s področja financ, davkov, računovodstvo in podjetništva. Predava na višjih, visokih šolah ter fakultetah ter sodeluje z organizacijami, podjetniki in zbornicami. Je izvajalka strokovnih seminarjev in delavnic ter pripravlja strokovne…

   Več delavnic tega predavatelja

   !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/semk009/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

   Termin in kraj dogodka

   7.12.2022

   Ljubljana

   7.12.2022

   ONLINE

   Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.