On-Line konferenca

Koktajl sprememb 2021

Simona Štravs, Ida Kavčič, Biserka Šubelj, mag. Aleksandra Heinzer, mag. Nina Scortegagna Kavčnik, Tatjana Zidar Gale

“Koktajl sprememb” je tradicionalno vseslovensko druženje slovenskih računovodij, kadrovikov in vseh, ki jih zanimajo spremembe v davčno-računovodski in delovnopravni zakonodaji. Hkrati vam sporočamo, da smo se odločili, letos izjemoma, glede na trenutno situacijo in tudi na podlagi prenekaterih namigov z vaše strani, da naš tradicionalni dogodek izvedemo v začetku leta, v četrtek 21. 1. 2021. S tem bomo tudi lahko vključili v program še nekaj pomembnih dodatnih zakonodajnih sprememb, ki so še v pripravi. Tudi letos je naš namen:
1. Predati strokovno znanje, da spremembe pričakate v vrhunski formi.
2. Vam pobliže predstaviti zanesljive strokovne vire, na katere se lahko vedno oprete.
3. Vas razvedriti in nagraditi, da boste v novem letu lažje kos vsem nalogam.

Tokrat virtualno v živo, vljudno vabljeni!

21.1.2021

9.00-14.00

ONLINE

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko (0)1/434 55 29 ali nam pišite na elektronski naslov tatjana.kert@dashofer.si. Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas in za vas bomo pripravili individualno ponudbo strokovnega izobraževanja, ki ustreza vašim potrebam. Veselimo se sodelovanja z vami!

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

Iz programa seminarja

Na tokratnem 11. zaporednem “Koktajlu sprememb 2021”, tradicionalnem vseslovenskem srečanju računovodij, kadrovikov in direktorjev, bo vse drugače, a hkrati domače - tako kot ste navajeni in imate radi.  Naše tokratno druženje bo VIRTUALNO (preko spleta), POUČNO, STROKOVNO, ZABAVNO in NEKAJ POSEBNEGA! Vljudno vabljeni v našo družbo 21. januarja 2021 med 9. in 14. uro. Dogodek bo potekal preko Zoom-a, vaš gostitelj pa bo Peter Poles.

Čeravno je poslantvo Koktajla, da vas opolnomoči s strokovnimi informacijami in ključnimi zakonodajnimi novostmi na področju obdavčitve in računovodstva za prihodnje leto, je letošnja rdeča nit strokovnega programa tesno povezana s COVID-19 problematiko, ki nas spremlja že dobršen del leta in ostaja velik izziv tudi za 2021.

 

Skozi strokovna predavanja boste lahko sistematično razumeli pravne, finančne, davčne in računovodske vidike COVID-19 situacije ter spoznali rešitve in spoznanja iz prakse, ki so pomembna za zaključevanje poslovnega leta. Dotaknili se bomo vseh pomembnih točk interventne zakonodaje in posledice le-te na izplačevanje dobičkov, vračilo pomoči ipd., istočasno pa tudi podali praktične napotke glede ustrezne računovodske analitike, arhiviranja dokumentacije in hrambe delovno-pravne dokumentacije. S strokovnjakinjo bomo rešili dileme glede zakonitega opravljanja dela od doma ter odgovorili na vaša vprašanja, ki nam jih boste zastavljali tekom dogodka. Ker se porast dela na daljavo ponekje že kaže v rahljanju medosebnih odnosov in  pomanjkanju timskega duha v delovnih kolektivih, smo za nekaj nasvetov za boljše komuniciranje zaprosili NLP trenerko, psihoterapevtko in učiteljico čuječnosti.

Dragi udeleženci, čeprav boste imeli veliko koristi in odnesli veliko znanja, Koktajl sprememb 2021 ni le strokovna konferenca na spletu.  Je druženje, ki povezuje ljudi s podobnimi interesi in potrebami. Obljubljamo vam, da vam bomo skupaj z gostiteljem Petrom Polesom preko računalniških ekranov, tablic ali mobilnih telefonov pričarali čudovit dan, popestren s smehom, presenečenji in nagradami – kot se za čisto pravi pričetek leta spodobi. Vljudno vabljeni!

Koktajl sprememb je tradicionalno vseslovensko druženje slovenskih računovodij, kadrovikov in vseh, ki jih zanimajo spremembe v davčno‑računovodski in delovnopravni zakonodaji.

 

Gostitelj Koktajla sprememb 2021 bo Peter Poles.

 

PROGRAM DOGODKA:

 

 

Otvoritev dogodka in nagovor direktorice

 

 

Evidentiranje vseh pomoči v računovodstvu v povezavi s COVID-19 zakonodajo -  poslovne knjige, opozorila na davčni vidik


Predavateljica:
Ida Kavčič

 • Interventna zakonodaja – preverite upravičenost državne pomoči
  • državne pomoči in kriteriji  za črpanje po posameznih zakonih,
  • prihodki od prodaje po SRS 15,
  • vračila državnih pomoči.
 • Računovodsko evidentiranje državnih pomoči
  • prihodki - pojasnilo 1 k SRS 15,
  • poročanje v letnem poročilu.

 

Elektronsko arhiviranje računovodsko in davčne dokumentacije v povezavi z interventno zakonodajo


Predavateljica:
Biserka Šubelj

 • Kaj je elektronsko arhiviranje?
 • Kaj  določajo računovodski davčni predpisi glede E-arhiviranja?
 • Ali je PDF in JPG ustrezna oblika elektronskega arhiviranja?

 

Zakonito opravljanje dela od doma – delovnopravni in davčni vidik


Predavateljica:
mag. Nina Scortegagna

Delo od doma je v zadnjih letih v porastu. K njegovemu razcvetu pa je pripomogla situacija v povezavi s korona virusom. Kljub temu, da delodajalec organizira delo na domu, mora spoštovati delovnopravne vidike in vidik varnosti in zdravja pri delu.

 • Kaj mora delodajalec vse narediti, da delo na domu organizira zakonito?
 • Kaj in kdaj mora sporočiti inšpektoratu za delo, ali mora z delavci skleniti nove pogodbe o zaposlitvi ali morda lahko sklene aneks?
 • Kakšen je možen nadzor s strani inšpektorata za delo?
 • Koliko mora znašati nadomestilo za uporabo lastnih sredstev?
 • Kako delodajalec v novi pogodbi o zaposlitvi opredeli kraj in čas opravljanja dela?
 • Ali je nujno sprejeti pravilnik o delu na domu?

 

Najpogostejše težave, ki so jih prinesle DDV spremembe v letu 2020

 • Organizator prevoza, plačnik prevoza, izvajalec prevoza,
 • prenos pravice do razpolaganja z blagom in Incoterms klavzule,
 • identifikacija za namene DDV v drugi državi članici in posledice nepazljivo.


Predavateljica:
mag. Aleksandra Heinzer

 

 

Komuniciranje in  umetnost vzpostavljanja dobrih odnosov na delovnem mestu – tudi pri delu na daljavo

 • Kaj se zgodi, če se zaradi neprijetnih razmer znajdemo v stiski, negotovi situaciji, polni nenehnih sprememb, prilagajanj, težav, zato je delo in sodelovanje oteženo?
 • Katere metode nam bodo pomagale, da ohranimo notranjo trdnost (notranji kontakt s sabo) in kljub oteženim razmeram vzpostavljamo in izboljšujemo odnose na delovnem mestu?
 • Kako nam pri tem pomaga polivagalna teorija:
  • kako se naučimo regulirati svoj avtonomni živčni sistem,
  • kako se spopademo z negotovostjo, strahom, občutkom ogroženosti, z jezo, notranjo napetostjo …, da ohranjamo odnose,
  • kaj pomeni stanje mobilizacije, imobilizacije in kaj je t. i. socialno živčevje, s katerim nam uspe razviti trdne medosebne odnose,
  • kaj pomeni »polivagalna lestev« našega delovanja in komuniciranja, kje lahko ohranjamo oz. gradimo naše medosebne odnose (praktični primeri in takojšnja uporaba v vsakdanji praksi)?


Predavateljica:
Tatjana Zidar Gale

 

 

Ali se nam obetajo nove oblike obdavčitve (razbremenitve, ali  dodatne obremenitve)  - antibirokratski program


Predavateljica:
Simona Štravs

 

Udeleženci lahko predavateljem vnaprej posredujete morebitne dileme oz. vprašanja iz obravnavane tematike, na katera bi želeli, da vam na srečanju odgovorijo predavatelji. Vaša vprašanja sprejemamo na naslovu konference@dashofer.si (vprašanja sprejemamo do 5 dni pred dogodkom).

 

Kotizacija: 149 EUR + DDV

UGODNOSTI ob prijavi zadnji hip: 10% popust

134,10 EUR+DDV; popust ob prijavi bo upoštevan na računu.

 

 

 

 

 

 

Namen seminarja

Ne le izpopolnjevanje v poklicni stroki, naše življenje je preplet poslovnih in osebnih ciljev, srečanj in trenutkov, ki nam ostanejo v spominu še dolgo, ko minejo. Naš cilj je, da z enim dogodkom izpolnimo več vaših želja – vas ob koncu leta informiramo o ključnih sprejetih ali napovedanih novostih z davčno-računovodskega področja v letu 2021 in se hkrati z vami poveselimo novoletnemu času primerno. Klasičnim strokovnim in zahtevnim temam bomo kot običajno dodali sproščeno moderiran program ter razna presenečenja …

Komu je namenjen

Vabimo vas na tradicionalno vseslovensko online srečanje slovenskih računovodij, kadrovikov in vseh, ki vas zanimajo spremembe v davčno-računovodski in delovnopravni zakonodaji. V letu 2011 smo z dogodkom zaorali ledino in se do sedaj srečali z več kot 2000 udeleženci z vseh koncev Slovenije.

Potek seminarja

09:00 – 09:05 Pozdrav organizatorja in otvoritev srečanja
09:05 – 09:15 Podelitev certifikatov udeležencem izobraževanj “Preizkušeni poznavalec”
09:15 – 10:30 Ali se nam obetajo nove oblike obdavčitve (razbremenitve, ali  dodatne obremenitve) - antibirokratski program
10:30 – 11:10 Elektronsko arhiviranje računovodsko in davčne dokumentacije v povezavi z interventno zakonodajo
11:10 – 11:20 Kratek odmor
11:20 – 12:05 Komuniciranje in  umetnost vzpostavljanja dobrih odnosov na delovnem mestu – tudi pri delu na daljavo
12:05 – 12:35 Najpogostejše težave, ki so jih prinesle DDV spremembe v letu 2020
12:35 – 12:50 Glavni odmor
12:50 – 13:30 Evidentiranje vseh pomoči v računovodstvu v povezavi s COVID-19 zakonodajo -  poslovne knjige, opozorila na davčni vidik
13:30 – 14:15 Zakonito opravljanje dela od doma – delovnopravni in davčni vidik
14.15 – Zaključek srečanja

Predavatelji

Simona Štravs

je univerzitetna diplomirana pravnica in davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev (ZDS). Je direktorica podjetja DEPS consulting d. o. o. ter je bila dolgoletna predsednica Zbornice davčnih svetovalcev. Kot praktik in uveljavljena predavateljica sodeluje na različnih seminarjih, konferencah, davčnih šolah. Je (so)avtorica strokovnih…

Več delavnic tega predavatelja

Ida Kavčič

spec. posl. ekon., univ. dipl. ekon., je direktorica družbe IK SVETOVANJE, družbe za davčno, poslovno in računovodsko svetovanje, d.o.o. in davčna svetovalka z licenco ZDSS.  V letu 2000 je opravila strokovni izpit pri Davčno finančno raziskovalnem institutu v Mariboru in takrat ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčna…

Več delavnic tega predavatelja

Biserka Šubelj

Biserka Šubelj, univ. dipl. ekonomist, davčna svetovalka z licenco pri ZDSS in višje šolska predavateljica za davke in računovodstvo. Z računovodstvom se ukvarja že od leta 1998, z davki pa se je začela podrobneje ukvarjati od leta 2003. Je avtorica številnih priročnikov, člankov in e-seminarjev na temo davki, računovodstvo in podjetništvo. Ima…

Več delavnic tega predavatelja

mag. Aleksandra Heinzer

je mednarodno uveljavljena davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 do 2022 je bila zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji, trenutno pa isto organizacijo zastopa v skupini VAT expert…

Več delavnic tega predavatelja

mag. Nina Scortegagna Kavčnikje specializirana za področje delovnega prava. Je samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s.p. V letih 2014-2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije, od leta 2007-2014 pa je bila zaposlena v notarski pisarni. Je predavateljica na…

Več delavnic tega predavatelja

Tatjana Zidar Gale

univ. dipl. dramaturginja, NLP trener in NLP coach, certificirana integrativna relacijska psihoterapevtka, učiteljica čuječnosti.

Diplomirala je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Leta 2002 je pridobila najvišji mednarodni certifikat in naziv trener NLP, leta 2005 pa na univerzi v Santa Cruzu (ZDA) še mednarodno licenco in naziv…

Več delavnic tega predavatelja

!ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/sem_wk0091/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

Termin in kraj dogodka

21.1.2021

ONLINE

Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.