Izkaz denarnih tokov – praktična izdelava in analiziranje postavk s pomočjo kazalnikov

Namen seminarja

Izkaz denarnih tokov spada med izvedene računovodske izkaze in izkazuje denarni tok med dvema obdobjema. Izkaz denarnih tokov je z vidika poslovnih financ sestavljen iz denarnega toka iz naslova sprememb dolgoročnih in kratkoročnih sredstev ter je namenjen lastnikom in zunanjim financerjem.
Denarni tok je tok denarja v podjetje in iz podjetja. Prav tako nam denarni tok pove, koliko denarja smo prejeli v določenem času in koliko denarja smo tudi porabili, ker smo morali plačati svoje obveznosti.

Naloga računovodskih in finančnih delavcev je, da razumejo računovodske izkaze in s pomočjo bilance stanja in izkaza poslovnega izida ter jih znajo spremljati in ocenjevati skozi različne kazalnike poslovanja.

Pomembno je, da računovodje in finančniki znajo sami narediti tudi načrt prejemkov in izdatkov ter izkaz denarnih tokov iz bilance stanja in izkaza poslovnega izida. Glavni vir informacij od kod smo denar dobili in kam smo ga namenili nam nihče drug, kot sam izkaz denarnih tokov ne pove.

VABLJENI, DA SKUPAJ NAREDIMO IZRAČUNE POMEMBNIH KAZALNIKOV POSLOVANJA, NAČRT PREJEMKOV IN IZDATKOV TER IZKAZ DENARNIH TOKOV – ZATO IMEJTE POLEG KALKULATORJE, DA BOMO LAHKO ČIM BOLJ PRAKTIČNO DELALI!

Komu je namenjen

Na seminar vabimo direktorje, podjetnike, računovodje, vodje računovodskih servisov, finančnike, finančne analitike in vse, ki vas omenjena tematika zanima.

Iz programa seminarja

 • Vloga bilance stanja in izkaza poslovnega izida na izkaz denarnih tokov.
 • Predstavitev metod in pomembnih kategorij iz računovodskih izkazov na izkaz denarnih tokov.
 • Pomen, vloga ter izračun likvidnosti ter drugih pomembnih kazalnikov poslovanja, ki imajo vpliv na boniteto poslovanja.
 • Pomen in vsebina načrta prejemkov in izdatkov – narejeno na praktičnem primeru.
 • Kako preverimo in izračunamo plačilno sposobnost poslovanja ter kaj nanjo vpliva.
 • Predstavitev vsebine in kategorij v izkazu denarnih tokov za odločanje, investiranje in financiranje nadaljnjega poslovanja.
 • Izdelava izkaza denarnih tokov – na praktičnem primeru ter razumevanje izračunanih podatkov.
 • Predstavitev izkaza denarnih tokov lastnikom, vodstvu in zunanjim financerjem.
 • Odgovori na vprašanja ter diskusija.

Cena vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

DatumMestoCena  
6.3.2019Ljubljana220 EUR + DDVPRIJAVA
8.5.2019Ljubljana220 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

doc. dr. Lidija Robnik

univ. dipl. ekon., dolgoletna direktorica s področja financ in računovodstva, samostojna podjetnica, ki se ukvarja z izobraževanjem in svetovanjem s področja računovodstva, davkov in financ. Predava na višjih in visokih šolah ter na fakultetah, kjer je nosilka strokovnih predmetov s področja,računovodstva in financ. Je izvajalka mnogih znanstvenih,

Potek seminarja

08.45 - 09.00 Dobrodošlica ob jutranji kavi

09.00 - 11.00 Predavanje I. del z diskusijo

11.00 - 11.30 Odmor za kosilo in priložnost za druženje

11.30 - 13.30 Predavanje II. del z diskusijo

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.
Reference:

»Zelo zadovoljna z izobraževanjem in jasno razloženo.«
(Žito d.d.)

»Lahko smo sodelovali z vprašanji, svojimi posebnostmi. Čudovita predavateljica s širokim znanjem.«
(GORENJE d.d., Velenje)

»Pridobitev veliko koristnih informacij in znanja, ker je bila majhna skupina udeležencev.«
(HSE d.o.o.)

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih