Načrtovanje, izdelava ter analiziranje denarnega toka

Namen seminarja

Računovodski izkazi (bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, izkaz denarnih tokov) so slika poslovanja vsakega podjetja in podjetnika. Zato je zelo pomembno, da vemo, kakšno sliko kažemo naši poslovni javnosti. V današnjem razvoju podjetništva je zelo pomembno, da sami vemo kdo smo, kam se lahko uvrščamo, kaj lahko zahtevamo od poslovnih partnerjev in kaj lahko damo bančnikom ter da znamo pravilno oceniti in izbrati prave poslovne partnerje. Pomembno je razumeti glavne informacije, ki nam dajo sliko o poslovni in finančni stabilnosti poslovanja, kreditni sposobnosti in likvidnosti ter s tem znižujemo tveganje denarnega poslovanja za notranje in zunanje uporabnike računovodskih in finančnih informacij. Ob začetku leta moramo narediti načrte denarnega toka, plačilne sposobnosti in likvidnosti. To ne velja samo za začetek leta ampak tudi za razne javne razpise in finančne institucije.

Cilj naše delavnice, ki je z vsebino pred vami, je ponuditi strokovno praktična znanja, na kateri vam bomo ponudili osnovna znanja in informacije s področja postopkov načrtovanja in analiziranja računovodskih izkazov, načrtovanja in izdelavi denarnega toka ter razumevanje njegove vsebine, ki je usodnega pomena za obstoj, razvoj in poslovanje podjetja in podjetnika. Skupaj bomo naredili izkaz denarnih tokov iz podatkov bilance stanja in izkaza poslovnega izida po posredni metodi.

OPOMBA: NA SEMINAR S SEBOJ PRINESITE KALKULATORJE, DA BO DELO LAHKO ČIM BOLJ PRAKTIČNO!

Komu je namenjen

Na seminar vabimo direktorje, podjetnike, računovodje, vodje računovodskih servisov, finančnike, finančne analitike in vse, ki vas omenjena tematika zanima.

Iz programa seminarja

1. Predstavitev vsebin ekonomskih kategorij iz bilance stanja in izkaza poslovnega izida.

2. Računovodski predpisi in interni akti glede vrednotenja premoženja in dolgov ter njihov vpliv na poslovni rezultat, davčni obračun, denarni tok in boniteto poslovanja.

3. Uporaba in predstavitev posameznih postavk iz bilance stanja in izkaza poslovnega izida, ki vplivajo na izdelavo izkaza denarnih tokov.

4. Predstavitev kazalnikov poslovanja (likvidnost, plačilna sposobnost, zadolženost, finančna neodvisnost, neto obratni kapital, neto upnik ali dolžnik) s komentarji.

5. Praktična izdelava načrta denarnih tokov in računovodskih izkazov in izkaz denarnih tokov – neposredna metoda.

6. Praktična izdelava izkaza denarnih tokov s pomočjo bilance stanja in izkaza poslovnega izida – posredna metoda.

7. Diskusija in odgovori na vprašanja udeležencev.

Metoda dela

Delavnica je razdeljena na dva dela:

 • predstavitev vsebin računovodskih izkazov in ekonomskih kategorij ter njihovih metod vrednotenja na premoženjsko stanje (bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, izkaz denarnih tokov),
 • praktično izračunavanje in razumevanje pomembnih kazalnikov in njihove pomen na poslovno-finančno odločanje,
 • praktična izdelava načrta prejemkov in izdatkov,
 • praktična izdelava izkaza denarnih tokov,
 • diskusija in dogovori na vprašanja.

Cena vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
12.6.2020Maribor220 EUR + DDVPRIJAVA
7.7.2020Ljubljana220 EUR + DDVPRIJAVA
24.8.2020Ljubljana220 EUR + DDVPRIJAVA
6.10.2020Ljubljana220 EUR + DDVPRIJAVA
11.11.2020Maribor220 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

doc. dr. Lidija Robnik

univ. dipl. ekon., dolgoletna direktorica s področja financ in računovodstva, samostojna podjetnica, ki se ukvarja z izobraževanjem in svetovanjem s področja računovodstva, davkov in financ. Je izvajalka mnogih znanstvenih ter strokovnih seminarjev in delavnic, pripravlja tudi najrazličnejše strokovne in znanstvene članke ter je urednica raznih

Potek seminarja

08.45 - 09.00 Dobrodošlica ob jutranji kavi

09.00 - 11.00 Predavanje I. del z diskusijo

11.00 - 11.30 Odmor za kosilo in priložnost za druženje

11.30 - 13.30 Predavanje II. del z diskusijo

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.
Reference:

»Zelo sem zadovoljen z današnjim izobraževanjem, posebej me je navdušila predavateljica s svojo razlago in sodelovanjem.«
(TRIGLAV UPRAVLJANJE, d.o.o.)

»Dober seminar, praktično predstavljene vsebine, razumljiv prikaz na primerih. Veliko smo se naučili.«
(S.V. DOMISA d.o.o.)

»Rada bi cam povedala, da je bilo izobraževanje super.«
(Karmen Likar, Likar Bilans, d.o.o.)

»Zelo zadovoljna z izobraževanjem in jasno razloženo.«
(Žito d.d.)

»Lahko smo sodelovali z vprašanji, svojimi posebnostmi. Čudovita predavateljica s širokim znanjem.«
(GORENJE d.d., Velenje)

»Pridobitev veliko koristnih informacij in znanja, ker je bila majhna skupina udeležencev.«
(HSE d.o.o.)

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->