Certificirani seminar

HACCP šola od A do Ž

Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik

Namen seminarja

HACCP sistem je zakonska obveza vseh nosilcev živilske dejavnosti. Hkrati dostikrat predstavlja strah nosilcev živilske dejavnosti pri izvajanju predpisanih ukrepov. Zato smo se odločili za izvedbo HACCP šole, ki bo na razumljiv in enostaven način predstavila vse, kar morate vedeti in znati:

  1. da boste izdelali svoj HACCP sistem,

  2. znali uporabljati smernice v svoji proizvodnji,

  3. pravilno izdelati diagram poteka,

  4. prepoznati in obvladovati dejavnike tveganja,

  5. usposobiti svoje zaposlene za varno delo z živili,

  6. udeležence bomo naučili, kako vzpostaviti prerekvizitne programe.

Pridobljeno znanje lahko udeleženci uporabijo v proizvodnji ter omogočijo vsem zaposlenim, da spremljajo delovni proces. Znali bodo oblikovati dokumentacijo na način, da bo razumljiv njim samim in tudi drugim v procesu.

Pridobljeno znanje bodo lahko prenesli tudi na zaposlene v proizvodnji, saj zakonodaja zahteva, da so usposobljeni vsi, ki delajo z živili na katerikoli stopnji procesa.

Na koncu izobraževanja boste delali test in prejeli potrdilo o izobraževanju.

S sabo prinesite čim več vprašanj in dilem iz svoje proizvodnje, da bomo lahko čimbolj konstruktivni.

Šoli se lahko pridružite:

  • 15., 16., 17. in 18. 2. 2022 (Zoom izvedba ali z udeležbo),
  • 4., 5., 6. in 7. 4. 2022 (Zoom izvedba ali z udeležbo).

Mesta na šoli so zelo omejena zaradi potrebe po osebnem stiku predavateljev z udeleženci!

Prednosti udeležbe na naši šoli:

  • Haccp šola bo organizirana v manjših skupinah - s tem je zagotovljen individualen pristop predavateljev, so izkušeni strokovnjaki in praktiki.
  • Cena poleg izobraževanja v zaključeni skupini vključuje tudi pripravo učnih gradiv in priložnost, da se posvetujete s predavateljema.
  • Šoli sledi preverjanje znanja pridobljenega tekom predavanj, ki bo potekal v pisni obliki v zadnjem modulu šole (po želji udeleženega).
  • Vrednost šole je izjemna ne glede na to, od kod slušatelj prihaja, in pridobljeno znanje potrebujete za osebno ali poslovno rabo.
  • Po uspešni rešitvi ˝testa˝, ki ga oddate v navedem roku, ki je na voljo, prejmete potrdilo oziroma certifikat o vseživljenskem učenju založbe Verlag Dashöfer, ki potrjuje in izkazuje vaše znanje s področij HACCP postopkov in ste usposobljeni, da pridobljeno znanje posredujete dalje.

Iz programa seminarja

Pred vami je program štiri-dnevne šole HACCP, ki bo v celoti namenjena izdelavi HACCP sistema za posameznega udeleženca.  Ustanavljate svoje podjetje, kjer boste delali z živili (gostilne, kmečki turizem, bari, catering, obrati s hitro hrano, nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji) in želite pridobiti znanje in se tudi sami lotiti izdelave zakonske obveze HACCP? Potem je ta šola idealna priložnost za vas, saj bo zasnovana na praktičnih primeri in izkušnjah strokovnjakov.

I. modul:

  • Zakonodajne zahteve;
  • Kaj je živilski obrat;
  • Prerekvizitni programi: dobra higienska praksa in dobra proizvodna praksa.

II. modul:

  • registracija živilskih obratov,
  • haccp sistem,
  • označevanje živil in rok uporabnosti ,
  • označevanje snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (alergenov) v ne predpakiranih gotovih jedeh v obratih javne prehrane ,
  • embalaža živil,
  • prevoz živil,
  • prevzem živil,
  • shranjevanje živil,
  • kvarjenje živil,
  • okužbe in zastrupitve z živili – lastnosti mikroorganizmov,
  • dejavniki tveganja v živilih,
  • mikrobiološki dejavniki tveganja v živilih,
  • kemijski dejavniki tveganja v živilih,
  • fizikalni dejavniki tveganja v živilih.

III. modul:

  • sledljivost živil,
  • umik, odpoklic živil,
  • improvizirana ponudba živil – sejmi in javne prireditve,
  • catering,
  • improvizirana ponudba živil – degustacije.

IV. modul:

Varna in zdrava dietna hrana (dr. Evgen Benedik, dietetik):

  • priprava diet in dietnih živil v živilski dejavnosti (gostilna, proizvodnja..),
  • razlika med dieto in medicinsko indicirano dieto,
  • nabor medicinsko indiciranih diet,  
  • pasti izvajanja diet,
  • najpogostejše napake pri pripravi diet,  
  • doživljenjske diete in na kaj moramo paziti pri izvajanju le-teh. 

+ Pisno preverjanje znanja (cca 60 minut).

Po zaključku izobraževanja boste vsi sodelujoči (sodelujoči so vsi tisti, ki sodelujejo v online izvedbi ali se udeležijo šole v dvorani) prejeli potrdilo o pridobljenem znanju/certifikat s področja HACCP procesov.

Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

  • gradivo,
  • jutranjo kavico,
  • pogostitev med odmori,
  • posvetovanje s predavateljico,
  • preverjanje pridobljenega znanja in
  • izdaja potrdila/certifikata o pridobljenem znanju (v obliki .pdf).

Cena za udeležbo preko on-line vključuje:

  • pdf gradivo,
  • posvetovanje s predavateljico,
  • preverjanje pridobljenega znanja in
  • izdaja potrdila/certifikata o pridobljenem znanju (v obliki .pdf).

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno webinarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najpozneje pet dni pred izvedbo seminarja; v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • Ob nezadostnem številu prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
  • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, in sicer po e-pošti na e-naslov, naveden na vaši prijavnici.
  • Informacije o tipu in izvedbi predavanja pa tudi druge podatke boste prejeli najpozneje en delovni dan pred datumom seminarja.
  • V primeru, da prijavljeni ne izpolnjuje pogoja PCT in se to izkaže šele po roku, ki je na voljo za odjave, se mora poravnati celotni znesek kotizacije.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Potek seminarja

Šola bo potekala sočasno (*z udeležbo in po spletu prek Zooma) vsak dan med 9.00 in 12.00. Med predavanjem naredimo 15-minutni odmor. Število mest je omejeno.

  • Ob razglašeni epidemiji v državi ne izvajamo predavanj z udeležbo.
  • *Z udeležbo - če je taka prijava pod objavo seminarja mogoča.
  • Za fizično udeležbo morajo vsi udeleženi/prisotni izpolnjevati PCT pogoj!

Število mest je zelo omejeno!

    Za udeležbo preko on-line prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, vam bomo poslali posnetek; ta vam bo na voljo še tri dni od datuma izvedbe ali pa boste povabljeni na ponovitev šole.

    Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja ali seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavatelj sproti podal odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

    Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

    1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

    2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

    3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

    Komu je namenjen

    Izobraževanje je namenjeno vsem zaposlenim v živilski dejavnosti, to so:

    • Bari in kavarne;
    • Gostinski obrati, obrati družbene prehrane;
    • Hoteli;
    • Domovi za upokojence in posebni zavodi;
    • Vrtci, šole, tudi zasebni vrtci;
    • Bolnišnice;
    • Pekarne, predelave mesa, mleka, vrtnin …;
    • Transportna podjetja, ki skrbijo za prevoz živil in krmil za živali;
    • Nevladne organizacije, ki hrano pripravljajo za svoje zaposlene, varovance ali hrano samo razdeljujejo;
    • Trgovine s hrano;
    • …..

    Vabljeni!

    Če želite vaše znanje o HACCP obnoviti / se seznaniti o tej tematiki ter o tem kakšne zakonske obveze morate spoštovati, vas vabimo na seminar HACCP sistem - notranji nadzor in obvladovanje tveganj.

    Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi on-line. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. S strani vseh udeleženih pa je za udeležbo nujen PCT pogoj!

    Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝ in v primeru udeležbe v dvorani, npr. ˝Ljubljana˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

    Predavatelj/ica

    Tatjana Kruder

    po osnovni izobrazbi je univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije. Je tudi sodna izvedenka in cenilka za živilstvo na Ministrstvu za pravosodje in ocenjevalka senzorične kakovosti mesa in mesnih izdelkov. Svojim strankam nudi kvalitetno in strokovno podporo, znanje pa predaja tudi na različnih izobraževanjih in delavnicah s področja…

    Več delavnic tega predavatelja

    doc. dr. Evgen Benedik

    univ. dipl. inž. živ. tehnol. je delno zaposlen na Pediatrični  kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana kot klinični dietetik in delno na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani kot predavatelj klinične dietetike. Je ustanovitelj in lastnik Inštituta za prehransko programiranje. Ima bogate izkušnje na področju prehranskega…

    Več delavnic tega predavatelja

    Termin in kraj dogodka

    15.2. – 18.2.2022

    Ljubljana

    Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik

    15.2. – 18.2.2022

    ONLINE

    Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik

    4.4. – 7.4.2022

    ONLINE

    Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik

    4.4. – 7.4.2022

    Ljubljana

    Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik

    Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

    Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

    !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.