Delo od doma - delovni čas in varnost in zdravje pri delu

Namen seminarja

Webinar je posvečen delovnopravnemu vidiku in vidiku varnosti in zdravja pri delu dela od doma.

Kakšne so možnosti zaposlenih in delodajalcev pri delu od doma (home office), kako določiti delovni čas ter kaj to pomeni z vidika varnosti in zdravja pri delu?

Tekom predavanje bomo predstavili prednosti in slabosti "dela od doma", tako z vidika delodajalca kot zaposlenega. Ogledali si bomo zdravstveni in varnostni vidik dela od doma in odgovorili na aktualna vprašanja:

 • Ali je nujna izdelava ocene tveganja ali zadošča izjava zaposlenega?
 • Ali obstajajo alternative?
 • Kaj v primeru poškodbe pri delu?

Pogovarjali se bomo, v kakšnem obsegu in pod kakšnimi pogoji je mogoče urediti fleksibilni delovni čas:

 • Kakšne evidence je delodajalec dolžan voditi?
 • Kako zaposleni poročati?

Opozorili bomo na možnost inšpekcijskega nadzora in preverili ključne točke, na katere mora biti delodajalec pripravljen v primeru obiska inšpektorja. Govorili pa bomo tudi o problematičnih področjih obstoječe zakonodaje in možnih rešitvah ter odgovarjali na vaša vprašanja, ki se dotikajo tematike webinarja.

V sklopu webinarja bomo predstavili tudi PKP5, zadnji paket protikoronske zakonodaje, kot tudi prihajajoči PKP6. 

Komu je namenjen

Webinar je namenjen vsem, ki so odgovorni za ureditev delovnopravnih razmerij v podjetju. Vabimo kadrovike, poslovne sekretarje, računovodskim delavce, direktorje in vse ostale, ki izvajajo delovnopravne postopke.

Vabljeni!

Iz programa seminarja

Delovno-pravni vidik opravljanja dela od doma:

 • Kdaj lahko delavcu enostransko odredi delo od doma?
 • Kdaj je za delo od doma potrebna sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi?
 • Kakšne evidence je delodajalec dolžan voditi v času dela od doma?
 • Kako delodajalec lahko nadzoruje delavca?
 • Kaj je treba sporočati inšpektoratu za delo?

Opravljanje dela od doma z vidika varnosti in zdravja pri delu:

 • Prednosti in slabosti opravljanja dela od doma.
 • Zagotavljanje varnosti delavcev.
 • Ukrepi in preverjanje ustreznosti delovnih pogojev z vidika varnosti in zdravja pri delu.
 • Navodila glede ureditve delovnega mesta pri delu z računalnikom.

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust.  Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
16.12.2020V živo prek spleta89 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

je vodja Službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in Svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije ter predavateljica na fakulteti ter višjih šolah in strokovnih konferencah, avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov ter knjig s pravnega področja, kot so: Sporazum o odpovedi neuvedenemu

Mag. Katarina Železnik Logar, zaposlena na Inštitutu za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor kot vodja podružnice Ljubljana. Opravljen ima strokovni izpit iz varnosti in zdravja pri delu in preko 15 let predava ter izvaja strokovne naloge na področju varnosti in zdravja pri delu, svetuje delodajalcem in samozaposlenim s področja varnosti pri

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 10. in 11.30 uro. Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek predavanja in, ki vam bo na voljo za ogled 3 dni po izvedbi webinarja.

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->