Certificirani seminar

DDV šola za začetnike

mag. Aleksandra Heinzer

Namen seminarja

Če ste se z DDV začeli šele srečevati, je zelo pomembno, da se pravilno naučite kako deluje. Le s poznavanjem pravih osnovnih DDV pravil boste namreč lahko uspešno reševali dejanske zagate, s katerimi se boste morali spopadati pri svojem delu. Učenje od izkušene DDV svetovalke je lahko vaša dobra karierna naložba.

Program je zasnovan tako, da bomo pričeli z osnovnimi DDV pravili in podrobneje pogledali vse osnove, ki jih mora poznati vsak računovodja. Preverili bomo kako poteka delo v praksi, vas seznanili z posebnostmi, s katerimi se dnevno srečujete. Razrešili bomo tudi dileme z računi in DDV evidencami. Poudarek bo na praktičnih primerih, ki jih bomo reševali skupaj in jih tudi sistematično obrazložili, tako da boste po koncu izobraževanja lahko v svojem delovnem okolju samostojno izvajali opravila povezana z DDV-jem.

V treh dneh boste v okviru DDV šole osvojili osnove in posebnosti davka na dodano vrednost, ki jih mora poznati vsak računovodja in knjigovodja v gospodarstvu in javnem sektorju.

Razpisni termini:

 • 13., 14. in 15. julij 2021 (preko ZOOM),

 • 14., 15. in 17. september 2021 (preko ZOOM (preko ZOOM in/ali z udeležbo),

 • 11., 12. in 15. november 2021 (preko ZOOM (preko ZOOM in/ali z udeležbo).

Čim prejšnja rezervacija mesta na izobraževanju je zelo zaželjena, saj je število mest omejeno!

Tečaji bodo potekali v manjših skupinah, ki bodo zagotavljale individualen pristop predavateljce, ki je izkušeni strokovnjak in praktik.

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi on-line. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

Iz programa seminarja

1. Osnove, ki jih mora poznati vsak računovodja:

 • uporaba predpisov za namene DDV,
 • pravilno razvrščanje vrst transakcij,
 • ločevanje med obdavčenim in oproščenim prometom.

2. Delo v praksi:

 • določanje davčne osnove,
 • obdavčljivi dogodek, obveznost obračuna in odbitek DDV,
 • popravki odbitka DDV,
 • vodenje in izpolnjevanje DDV evidenc.

3. Nekatere posebnosti:

 • poslovanje z nepremičninami,
 • obrnjena davčna obveznost po 76. a členu ZDDV-1,
 • posebna ureditev za rabljeno blago.

4. Poslovanje s tujino:

 • določanje kraja opravljanja storitev in dobave blaga,
 • prepoznavanje poslovnih partnerjev,
 • dobave in pridobitve blaga znotraj Unije,
 • prodaje in nakupi blaga pri poslovanju s tretjimi državami.

5. Računi in knjigovodstvo:

 • splošno o računih (kdaj se račun izda, vsebina računov),
 • DDV evidence (konkretni primeri izpolnjevanja obračuna DDV in RP).

Po zaključku izobraževanja boste vi sodelujoči (sodelujoči so vsi tisti, ki se prijavijo v prenos ali se šole udeležijo fizično) prejeli certifikat o pridobljenem znanju s področja osnov in posebnosti davka na dodano vrednost.

Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • certifikat o pridobljenem znanju s področja osnov DDV.

Cena on-line izvedbe vključuje:

 • pdf gradivo,
 • certifikat o pridobljenem znanju s področja osnov DDV.

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Navedeni popusti ne veljajo za webinarje. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo webinarja/seminarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
  • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
  • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

  Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

  Komu je namenjen

  DDV šola za začetnike je namenjena vsem, ki se ukvarjajo z DDV, računovodjem in knjigovodjem, zaposlenim v gospodarstvu kot tudi javnih zavodih. Vabimo tako začetnike, ki želijo skozi sistematičen pristop razumeti sistem DDV-ja in njegovo obračunavanje, kot tiste z večletnimi izkušnjami, ki želijo preveriti in izpopolniti svoje znanje.

  Potek seminarja

  Izobraževanje bo potekalo med 9. in 12. uro (vmes naredimo 15 min odmor). Izvedba z udeležbo v dvorani in izvedba preko on-line prenosa bosta izvedeni sočasno.

  • V času epidemije ne izvajamo predavanj z udeležbo.

  Za online udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, nam to sporočite in se dogovorimo za možnost prejetja posnetka za manjkajoči dan.

  Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja ali seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavatelj sproti podal odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

  Število mest je omejeno!

  Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

  1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

  2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

  3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

  Predavatelj/ica

  mag. Aleksandra Heinzer  je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za…

  Več delavnic tega predavatelja

  Termin in kraj dogodka

  14.9. – 17.9.2021

  V živo prek spleta

  mag. Aleksandra Heinzer

  14.9. – 17.9.2021

  Ljubljana

  mag. Aleksandra Heinzer

  11.11. – 15.11.2021

  Ljubljana

  mag. Aleksandra Heinzer

  11.11. – 15.11.2021

  V živo prek spleta

  mag. Aleksandra Heinzer

  Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

  Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. SPlošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

  !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.