Certificirani seminar

DDV šola za začetnike

mag. Aleksandra Heinzer

Namen seminarja

Če ste se z DDV začeli šele srečevati, je zelo pomembno, da se pravilno naučite kako deluje. Le s poznavanjem pravih osnovnih DDV pravil boste namreč lahko uspešno reševali dejanske zagate, s katerimi se boste morali spopadati pri svojem delu. Učenje od izkušene DDV svetovalke je lahko vaša dobra karierna naložba!

Program je zasnovan tako, da bomo pričeli z osnovnimi DDV pravili in podrobneje pogledali vse osnove, ki jih mora poznati vsak računovodja. Preverili bomo kako poteka delo v praksi, vas seznanili z posebnostmi, s katerimi se dnevno srečujete. Razrešili bomo tudi dileme z računi in DDV evidencami. V sklopu zadnjega, tretjega srečanja pa vas seznanimo tudi s posebnostmi, ki veljajo na področju DDV tujine. Poudarek naše šole bo na praktičnih primerih, ki jih bomo reševali skupaj in jih tudi sistematično obrazložili, tako da boste po koncu izobraževanja lahko v svojem delovnem okolju samostojno izvajali opravila povezana z DDV-jem.

V okviru DDV šole za začetnike boste usvojili osnove in posebnosti davka na dodano vrednost, ki jih mora poznati vsak računovodja in knjigovodja v gospodarstvu in javnem sektorju.

Šoli se lahko pridružite:

 • 11., 12. in 15. novembra 2021 (preko ZOOM ali z udeležbo)

 • 13., 14. in 17. decembra 2021 (preko ZOOM ali z udeležbo)

Mesta na seminarju so omejena!

Prednosti udeležbe na naši šoli:

 • DDV šola za začetnike bo organizirana v manjših skupinah - s tem je zagotovljen individualen pristop predavateljice, ki je izkušeni strokovnjak in praktik.
 • Cena poleg izobraževanja v zaključeni skupini vključuje tudi pripravo učnih gradiv in priložnost, da se posvetujete s predavateljico.
 • Šoli sledi preizkus znanja, ki bo vsakemu posameznemu udeležencu pokazal napredek svojega znanja po zaključenem izobraževanju.
 • Vrednost šole je izjemna ne glede na to, od kod slušatelj prihaja, in pridobljeno znanje potrebujete za osebno ali poslovno rabo.
 • Po uspešni rešitvi ˝testa˝, ki ga oddate v navedem roku, ki je na voljo, prejmete potrdilo oziroma certifikat o vseživljenskem učenju založbe Verlag Dashöfer, ki potrjuje in izkazuje vaše znanje s področja osnov in posebnosti davka na dodano vrednost.

Iz programa seminarja

1. Osnove, ki jih mora poznati vsak računovodja:

 • uporaba predpisov za namene DDV,
 • pravilno razvrščanje vrst transakcij,
 • ločevanje med obdavčenim in oproščenim prometom.

2. Delo v praksi:

 • določanje davčne osnove,
 • obdavčljivi dogodek, obveznost obračuna in odbitek DDV,
 • popravki odbitka DDV,
 • vodenje in izpolnjevanje DDV evidenc.

3. Nekatere posebnosti:

 • poslovanje z nepremičninami,
 • obrnjena davčna obveznost po 76. a členu ZDDV-1,
 • posebna ureditev za rabljeno blago.

4. Poslovanje s tujino:

 • določanje kraja opravljanja storitev in dobave blaga,
 • prepoznavanje poslovnih partnerjev,
 • dobave in pridobitve blaga znotraj Unije,
 • prodaje in nakupi blaga pri poslovanju s tretjimi državami.

5. Računi in knjigovodstvo:

 • splošno o računih (kdaj se račun izda, vsebina računov),
 • DDV evidence (konkretni primeri izpolnjevanja obračuna DDV in RP).

Po koncu zadnjega srečanja udeleženci prejmejo praktično nalogo za izpolnitev DDV-O obrazca za Samostojnega podjetnika. Rok za oddajo ˝testa˝ je 1-2 tedna in je poslan v pregled predavateljici. Pregled s strani DDV strokovnjakinje udeležencu/slušatelju pokaže njegov napredek in stopnjo znanja, ki jo je usvojil z udeležbo na strokovnem tečaju.

Po končanem izobraževanju in uspešno opravljenem tečaju vam bo založba Verlag Dashöfer izdala potrdilo/certifikat o pridobljenem znanju s področja poznavanja osnov in posebnosti davka na dodano vrednost.

Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • preverjanje pridobljenega znanja in
 • izdaja potrdila/certifikata o pridobljenem znanju (v obliki .pdf).

Cena za udeležbo preko online vključuje:

 • pdf gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • preverjanje pridobljenega znanja in
 • izdaja potrdila/certifikata o pridobljenem znanju (v obliki .pdf).

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10-odstotni popust. Če se na seminar prijavite kot fizična oseba, vam priznamo 10-odstotni popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najpozneje pet dni pred izvedbo seminarja; v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • Ob nezadostnem številu prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, in sicer po e-pošti na e-naslov, naveden na vaši prijavnici.
 • Informacije o tipu in izvedbi predavanja pa tudi druge podatke boste prejeli najpozneje en delovni dan pred datumom seminarja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

  Potek seminarja

  Šola bo potekala med 9.00 in 12.00 (online izvedba), med 9.00 in 13.00 (fizična izvedba). Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi online. Izvedli bomo tisto izvedbo, ki bo imela večje povpraševanje. 

  Število mest je omejeno!

  • Ob razglašeni epidemiji v državi ne izvajamo predavanj z udeležbo.
  • *Z udeležbo - če je taka prijava pod objavo seminarja mogoča.
  • Za fizično udeležbo morajo vsi udeleženi/prisotni izpolnjevati PCT pogoj!

  Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, vam bomo poslali posnetek; ta vam bo na voljo še tri dni od datuma izvedbe ali pa boste povabljeni na ponovitev šole.

  Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja ali seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavatelj sproti podal odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

  Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

  1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

  2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

  3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

  Komu je namenjen

  DDV šola za začetnike je namenjena vsem, ki se ukvarjajo z DDV, računovodjem in knjigovodjem, zaposlenim v gospodarstvu kot tudi javnih zavodih. Vabimo tako začetnike, ki želijo skozi sistematičen pristop razumeti sistem DDV-ja in njegovo obračunavanje, kot tiste z večletnimi izkušnjami, ki želijo preveriti in izpopolniti svoje znanje.

  Vabljeni!

  Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi online. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. S strani vseh udeleženih pa je za udeležbo nujen PCT pogoj!

  Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na online izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝ in v primeru udeležbe v dvorani, npr. ˝Ljubljana˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

  Reference

  »Čudovita predavateljica z ogromno izkušnjami in odličnim načinom predavanja. « (Računovodstvo Meja, Melita Jamnik s.p.)

  »Poučna vsebina, zelo dobra razlaga in prijaznost predavateljice.« (Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca)

  »Za začetnike je predavanje super, še posebej sem navdušena nad predavateljico. Razlaga razumljivo, da lahko razume vsak.« (Stanovanjsko podjetje d.o.o.)

  »Seminar je bil zelo zanimiv, glede na to, da sem se samo pred nekaj meseci zaposlila v računovodstvu, sem izvedela in se naučila veliko stvari, ki mi bodo pomagale pri delu.« (Stanovanjsko podjetje d.o.o.)

  »Predavanja so bila zame zelo koristna in so vzpodbudila dodatno željo in radovednost s področja DDV.« (Banka Slovenije)

  »Super predavateljica, ki želi da razumemo snov, ki nam jo podaja. To pa je ena najpomembnejših stvari!« (Lalum d.o.o.)

  »Všeč mi je bilo, ker predavateljica razlaga tematiko vživeto. Razlaga je bila jasna in podkrepljena s primeri. Predavanja so bila tudi zelo praktično naravnana.« (Iskra ISD)

  »Bilo je zelo izčrpno in razumno predstavljeno področje. Predavateljica je super, prav tako tudi osebje podjetja. Pozitivni občutki.«(GKN DRIVELINE SLOVENIJA d.o.o.)

  »Današnji seminar se mi je zdel zelo poučen. Z njim sem pridobil pregled nad tem kako velik je DDV sistem, ki pa je le majhen del celotnega sistema.« (IZRAVNAVA d.o.o.)

  »Seminar je izpolnil vsa moja pričakovanja. Zelo sem zadovoljna nad predavateljico go. Aleksandro. Vse pohvale. Sigurno se še vrnem k vam.« (INTRA LIGHTING d.o.o.)

  »Nad pričakovanji pred začetkom seminarja. Zelo zadovoljna.« (AGC Consultatio, d.o.o. Ljubljana)

  »Dobra organizacija, dobro predavanje s primeri.« (Fibran d.o.o.)

  »Pohvale predavateljici za zelo dobro predavanje.« (Informatika d.o.o., Maribor)

  »Predavateljica predava vsem razumevajoče in daje poudarek na težke vsebine.« (Magola d.o.o.)

  »Z izobraževanjem sem zadovoljna. Super predavateljica, katera nam je odlično predstavila osnove DDV. «

  »S seminarjem sem zelo zadovoljna, predavateljica je super in sama organizacija. Vsi zelo prijazni. «(Goinfo d.o.o. Nova Gorica, Tjaša Hrast)

  »Super predavateljica, vsebina zelo dobro obrazložena tudi na praktičnih primerih.« (Lalum d.o.o., Barbara Hočevar)

  »S seminarjem sem zelo zadovovoljna. Dobra organizacija, super predavateljica, ki jasno in na praktičnih primerih razloži temo. Dostopna je za vprašanja na katera poda odgovore. Vzdušje je zelo prijetno in sproščeno.« (Računovodske in knjigovodske storitve, Janika Kovačič s.p.)

  Se vidimo še na kakem srečanju, saj sem se veliko naučil, ker Vi kot predavateljica ste bili izjemno profesionalni, za kar sem odnesel veliko znanja in razumevajoči.

  Predavatelj/ica

  mag. Aleksandra Heinzer

  je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za…

  Več delavnic tega predavatelja

  Termin in kraj dogodka

  11.11. – 15.11.2021

  ONLINE

  mag. Aleksandra Heinzer

  11.11. – 15.11.2021

  Ljubljana

  mag. Aleksandra Heinzer

  13.12. – 17.12.2021

  Ljubljana

  mag. Aleksandra Heinzer

  13.12. – 17.12.2021

  ONLINE

  mag. Aleksandra Heinzer

  Izobraževanje lahko prilagodimo tudi vašim zaposlenim in kolegom. Kontaktirajte nas po telefonu na (0)1/434 55 96 ali po elektronski pošti na larisa.berginc@dashofer.si.

  Pred datumom zapadlosti vam bomo poslali organizacijska navodila in račun. Cene so brez DDV. Splošne pogoje poslovanja lahko preberete tukaj.

  !ERR No images found in //img.dashofer.sk/cif_si/fotogalerie/kursy/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.